17 ile devam edebilirsin 1 hafta daha. Söylediğin gibi tüm hareketleri yaparak. :)
5. harekette söylediğimi yapınca bir farklılık oldu mu merak ettim, bahsetmemişsin..yarına daha iyi gözlemleyeceğim kendimi teşekkür ederim
Ben 3. harekette ağzımı kapatarak yapıyorum.. Kedi videoyu paylaşmış ama ben yine de linkini vereyim, kaydedin ve kafanız karıştıkça izlemeyi adet edinin.. Böyle daha kontrollü olacağını düşünüyorum. Patricia ağzını kapalı tutuyor 3. harekette..günaydın arkadaşlar..
yine ben yine sorular
sanırım cumartesi günü 3. hareketten kaynaklı ses tellerimde bir zedelenme hissediyorum ve hala da boğazlarım pütür pütür.
bir de alt karın kaslarım taş gibi acıyor
bir yerde yanlışlık yapıyorum sanırım :44:
O uyarıyı ben de hatırlıyorum.. Hatta yurt dışında yaşayan bir üyeydi gibi.. Ama sanki ağzı kapalı tutun diyordu her neyse... emin olamadım şimdi. Ama o zaman uyarıyı okuduğumda hemen Patricia ya bakmıştım. Ağzı net bir şekilde kapalı.3. harekette ağzı kapalı tutmamak gerektiğini yazmışlardı. Sebebini tam olarak hatırlayamıyorum. Bu hareketlerden önce başka hareketler yapıyormuydun, spor yapıyormusun başka. Belki daha önce hareketsiz kalıp yeni spora başladığın için olabilir ama karın kaslarının acıması hareketlerin karın kaslarını çalıştırdığını gösteriyor. Nefese çok dikkat et, diyafram nefesi. Kitapta nerede alıp nerede verebileceğin yazıyor. Püsküüt sporla daha ilgili olduğu için o daha iyi yardımcı olur.
Dün hareketlerimi yapmayı unutmuşum.1 gün sorun olmayacağı için rahatım.
Hah iyi bari, diz ağrısının suçlusu koşu bandı çılkmış..merhaba
ben ve izlenimlerim geri döndükdiz ağrımdan bahsetmiştim daha önce nihayet bugün doktorumu bulabildim. önemli bir şey olmadığını ve biraz incittiğimi, bir süre koşu bandından uzak durmam gerektiğini söyledi. koşu bandı dize fazla ağırlık bindiriyormuş çünkü.
benim de sorum şu: geçen cuma 17 ye başladım ama dizimi zorlamak istemediğim için sadece ilk hareketi yaptım bir yerlerde öyle yazıyordu çünkü, sanırım kopmamak adına. şimdi bu cuma 19 a mı geçeyim yoksa 17 yi tüm hareketlerle mi yapayım? ben 17 de bir hafta daha kalmayı düşündüm ama siz ne dersiniz? :26:
Teşekkürler, sen de hoşgeldin aramıza..sonunda 194 syfayıda okudum şükür, kedi ve püsküüt azminize hayran kaldımm ,
bugün 4. günüm ama ben dün biraz hatalı davrandım sanırım , özellikle 2. hareketi doğru yapmadığımı düşünüyodum birde nefes alışverişlerimi, dün akşam normal 3 er tekrar hareketleirm yaptım , ilerleyen saatlerde bu yapamadıklarımı yapabilmek için sürekli hareketleri tekrarladım ve fazla geldi sanırım , bugün çok zor kalktım yatakten hala heryerim ağrıyorr ,
birde hiç sivilce çıkmayan yüzümde dün farkedilen 2-3 sivilce var birde ter olayı tabii
Kitap şart bana göre.. Benim üzerimdeki etkisi şu; temeline inmiş oluyorsun, disiplini tam olarak anlamış oluyorsun. Hele hele ortada bir yerde konuşlandırırsan tibet aklında hiç çıkmıyor..evet en baştan okuduğum için etkileri normal olarak görüyorum daha yeni olmama rağmen bu etkilern olması beni mutlu bile ediyor demekki işe yarıyor diyorum kendi kendime
videoları da gördüm bikaç haftaya daha da oturacaktır hareketler, daha kitabı almadım burdan ve netten okuduğum bilgilerle yetiniyorum umutluyum
5. harekette söylediğimi yapınca bir farklılık oldu mu merak ettim, bahsetmemişsin..
Ben 3. harekette ağzımı kapatarak yapıyorum.. Kedi videoyu paylaşmış ama ben yine de linkini vereyim, kaydedin ve kafanız karıştıkça izlemeyi adet edinin.. Böyle daha kontrollü olacağını düşünüyorum. Patricia ağzını kapalı tutuyor 3. harekette..
Five Tibetan Exercises - tibetanlife.com - YouTube
Bir dönem zorunlu olarak ara vermiştim yogaya, ikinci başladığımda alt karın kaslarımda bende de gerilme oldu.. sonra geçti.
O uyarıyı ben de hatırlıyorum.. Hatta yurt dışında yaşayan bir üyeydi gibi.. Ama sanki ağzı kapalı tutun diyordu her neyse... emin olamadım şimdi. Ama o zaman uyarıyı okuduğumda hemen Patricia ya bakmıştım. Ağzı net bir şekilde kapalı.
Bence de sorun olmaz.. Zaten o 1 gün mola gibi bile kullanılabilir gibi geliyor bana.. atıyorum pazar günleri tatil gibi..
Hah iyi bari, diz ağrısının suçlusu koşu bandı çılkmış..
Yani evet.. 1. hareket çakraların dönüş hızını ayarlayan hareket gibi.. elbette paket gibi düşünmekte fayda var ama ben de zorunlu mola dönemimde 1. harekete hep devam etmiştim.
Teşekkürler, sen de hoşgeldin aramıza..
Sayıyı söylenenden farklı şekilde yükseltmemeye çalış lütfen..
sivilce ve ter kedinin de dediği gibi rutin etkiler.. geçer..
Kitap şart bana göre.. Benim üzerimdeki etkisi şu; temeline inmiş oluyorsun, disiplini tam olarak anlamış oluyorsun. Hele hele ortada bir yerde konuşlandırırsan tibet aklında hiç çıkmıyor..
Sorulara cevap verirken ister istemez kendi deneyimlerimi katıyorum bu belki de yanlış yönlendiriyor olabilir.
Bu nedenle; herkesin kitabı edinmesi, videoları izlemesi, kendi yolunu çizmesi lazım bence..
Misal ben Patrica yı guru ilan ettim.. Buradaki bütün mesajları baştan sona okudum. İki kitabı da aldım baştan sona okudum. Önce kendi kafamda oturttum. Hatta kedi hatırlar, ilk kitabı okuyup bitirmeden yogaya başlamadım.
Tamam insanların yorumları önemli ama adı üstünde yorum. Yorumlar da bazen objektif olamayabiliyor..
Not: Günün farklı dilimlerinde yogayı denedim. Enerji konusunda en güzel etkiyi sabah kalktıktan sonra yaptığımda gördüm. Denedim, kanıtladım.
Bu hafta 17. tekrar haftama geçiyorum, şükür.
Konunun içinde bir arkadaşımız uyarmıştı, eğer zaman bulup bakabilirsem paylaşırım.1 günü izin gibi kullanmak istesemde endişe olur bende kesin keşke yapsamıydım diye.
Evet hatırlıyorum, başlamayacaksın diye korkmuştum.Kitabı almak yararlı, bazı önemli ayrıntıları öğrenebiliyorsun. Burada arada paylaşıyorum ama hepsini paylaşamıyoruz. 1. kitabı netten indirmiştim, konuyu baştan sona okuduğum zamanlarda. 2. kitabıda aldım. Sadece 2. kitabı almak yeterli bence. Birçok video izledim, işte bu doğru yapıyor derken pat bir yerde bir hata görüyorum, dediğin gibi en düzgün Patricia. Birde galiba bir hintli videosu vardı o video doğruydu, oda gösterene kadar bayıltıyor. 2 saat konuşuyor.
Bu prof. insanının yazısını baştan sona okudum.. 2. kitap daha yumuşatılmış, doktor uyarılarına yer verilmiş diyor..Kitapta aslında hareketlerin sonunda ve kitabın arkasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini yazıyor. Bazı rahatsızlıklarda doktora danışılması gerektiğinide. Sanki üstteki yorumda kitapta böyle bir uyarı yok gibi yazılmış ama yinede bu yazıdaki uyarılarıda dikkate alın lütfen. Zorlananlar önce biraz ısınma hareketleri yapsınlar. Bende herhangi bir sorun olmuyor ben direk yapıyorum, ama tabii bu herkes için geçerli değil. Benim herhangi bir şikayetim yok, gayet iyiyim. Bu hareketleri seviyorum, iyi ki öğrenmişim.
İyi yapmışsın 3 tekrara çekerek.yeni hevesten sanırsam gün gün sayıyorum heyecanla
dün 4. günümde hareketler önce çok kısa ve basit bari 5 e çıkartıyım hareketleri derken
dün kar ın bölgem çok zorlandı , özellikle 2. harekette ,5. harekette zorluyor benii
sonra dedim 7. güne kadar devam 3er tekrara , haftada birse vardır elbet bi bildikleri,
3er tekrar yapmama rağmen 2 gündür karnım o kadar sertki, görende günde 100 tane mekik çekiyorum sanır
Korkmuş muydun?
Ay hiç güleceğim yoktu şu anda..
Sonra anlamışsındır kişilik durumu kaynaklı olduğunu..
Ben de sana katılıyorum. 2. kitap yeterli. Ben gaza gelip önce senin gibi 1. yi indirdim netten.. sonra dayanamadım gidip ikisini de satın aldım.. O gün belli olmuştu bu işe gönül vereceğim..
Ha evet o hintli videosunun linkini sen paylaşmıştın, yanlış hatırlamıyorsam..
Bu prof. insanının yazısını baştan sona okudum.. 2. kitap daha yumuşatılmış, doktor uyarılarına yer verilmiş diyor..
Tabii şöyle bir durum var.. insanlar her şeyi abartmaya, beklentilerini yüksek tutmaya eğilimliler.. Sonra da gelsin hayal kırıklığı..
Bu prof. insanına şunu demek isterdim:
"Pıst! Bakar mısın bi'.. benim derdim 100 yaşını görmek değil.. benim derdim bana biçilen ömrü sağlıklı yaşamak."
Kedicim çok iyi olmuş bu paylaşımın.. baştan sona titizlikle yazılmış bir inceleme..
Bu konuda da sana katılıyorum..Her şeye de katılıyorum arkadaş!
Neye katıldım ben bi'dakka!
Hah!
Zorlanılan hareketler öncesi basit bir esneme hareketi bile fayda sağlıyor.. Kaptırıp gitmeyin.. Kaç tane yaptınız, kaçıncı haftadasınız bunlar ayrıntı sadece..
Her bir hareketi, kendim için şu anda iyi bir şey yapıyorum diyerek, nefesinizi kontrol ederek, sanki onu ilk ve son hareketmiş gibi önemseyerek yapın.. Bedeninizi dinleyin.. uyarıları ciddiye alın. Zorlandığınız hareketi bir hafta sonra arttırmanız da gerekmiyor. Kanun değil. Polis yok, biber gazı hiç yok!
Zorlanılan harekete alışması için bedeninize zaman tanıyın, eğer zorlanma bir rahatsızlık kaynaklı değilse alışacaktır..
İyi yapmışsın 3 tekrara çekerek.
Bir üst mesajımı da okursan sevinirim.
Gerçekten yapanlar çoğaldıkça ve paylaşımda bulundukça insan daha da motive oluyor, haklısın..Gerçekten korktum.Konu bırakılmıştı, kimse uğramıyordu. Benim gibi yapan kişileri görmek istiyordum, çünkü hareketleri yapmaya kararlıydım. Başkalarının yaptığını görmek destek gibi olurdu.
Ben bugün kendimi zor kaldırdığım için 9 tekrar yaptım. 2 gündür bir uyku hali var üzerimde, kalkmakta zorlanıyorum.
Hintli ile Patricia'nın videolarını indirdim. Artık güvendeler, videolar netten silinsede. DonukPudra için araştırırken benimde işime yaradı.
Hava kaynaklı olabilir, kediyle senin memleketleri bilemiyorum ama Ankarada son iki gündür hem sıcaklık hem nem oranı daha yüksek.."Pıst! Bakar mısın bi'.. benim derdim 100 yaşını görmek değil.. benim derdim bana biçilen ömrü sağlıklı yaşamak."
evet bir sonraki tekrar için acele etmemem gerekli, hazır hissetmiyorsan bi hafta daha böyle devam ederim, en iyisi kitabı almak artık ki orda ayrıca ısınma hareketlerinden de bahsediyor olsa gerek ,
kedinin dediği gibi 2 gündür yorgunum havaladan mıdır bilmiyorum , hatta dün akşam 7 de uyudum sabah 6 da eşimin zoruyla kalktım , üzerimdeki ağırlığı atamıyorum bi türlüü
Tüh! Oysa ne kadar şanslıymışsın 5-6 yıllık bir kazancın olacaktı.. Aslında hepi topu 10 dakika alan bir egzersizi bırakmamak için kendimizi zorlamamız gerekiyor galiba..kızlar ben bu hareketleri 5-6 yıl kadar önce keşfetmiş ve birkaç ay kadar düzenli yapmıştım. birçok faydasını gördüm diyebilirim. özellikle çok enerjik ve zinde hissediyordum. ancak ilk başlarda çok fazla başım dönüyor ve bulanıyordu. idrarın ve terin kötü kokması bendede olmuştu bir süre. sanırım arınma süreciyle. dinçleştiğimi ve gençleştiğimi hissetmiştim. ancak daha sonra yoğun bir döneme girmiş ve yapamaz olmuştum. burada başlığı tekrar görünce başlamaya karar verdim. 4 gündür yapıyorum ancak ben 9 tekrardan başladım zira bence 3 tekrardan başlanmasının sebebi ham vücutların tempoya yavaş yavaş alışmasından. ben zaten düzenli spor yapan biriyim. o yüzden 9 tekrardan başlamanın uygun olacağını düşündüm
ben de doğumda 30 kilo alan biri olarak bu 5 hareketle eski kiloma kavuştum.hem kilo veriyorsunuz hem de zinde kalıyorsunuz. ama düzenli yapmak şartıyla tabiki. umarım size de fayda sağlar...
Merhaba
Buralar şenlenmiş, neşelenmiş ne kadar güzel. malum Ramazan dolayısıyla çok düzenli uğrayamıyorum ama büyük bir inatla tibete devam.
bu gece 17.tekrara başlıyorum. hedef 21 az kaldı.herşey bir yana, benim bileklerim güçsüz bu yüzden 4.ve 5. harekette zorlanmanın ötesine geçip bileklerimi ağrıttım. geçen akşam bilekten bir kırt sesi eşlik edince hareket yarım kaldı.
Herşeyin bir çaresi vardır deyip. 4. ve 5. hareketlerin alternatiflerini yapıyorum. bir müddet böyle devam edicem.
Sıkılaşmakla alakalı yardımcı olabilmek adına. ben tibete başlamadan evvel ölçülerimi almıştım. benim gibi ham, hiç spor yapamamış birisi için kilom aynı kalırken. 1-1.5 cm incelmişim
Kedicim, cor ile ilgili henüz araştırmadım. bir şey yazmam doğru olmaz fakat; tibetten arkadaşıma ve yiğenine(kendisi basketbol kulübündedir.) bahsettim. kitaptan harereketleri görünce, abla bu hareketleri antrenörümüz bize yaptırıyor. bunlar Cor hareketleri diye bir yorumda bulundu.
biraz uzun oldu yine, tibetli, sağlıklı günler.
Merhaba,
Ben de bu hareketlere başladım ( Kendime hatırlatma: 28 Temmuz Pazar). Aslında yıllar önce başlayıp bırakmıştım, çünkü normalde olmadığı halde bu hareketlere başladıktan sonra çok feci bir adet sancısı olmuştu. Benim de gözüm yememişti devam etmeye
Ama bu sefer devam etcem
Bu arada ben yogaya gidiyorum, bu 5 hareketin bazılarına benzer hareketler yapıyoruz. Mesela son harekette kafamızı yukarı kaldırdığımız bölümde, beli ağrıyanların dizlerini yere koyarak başlarını kaldırmasını söylüyor hoca. Benim belim biraz sorunlu olduğu için öyle yapcam o hareketi. Beli ağrıyanlara öneririm.
Üstteki hareketten bahsediyorum. Şınav çeker gibi bacaklar havada duruyor ya, bu hareket beli zorluyorsa dediğim gibi yapabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?