- 14 Eylül 2018
- 73
- 26
- 88
- Konu Sahibi SEZENCE_84
-
Haklısınız ,inşallah hiç gerek kalmaz . Biz fazlasıyla içeri girdik ,sağlık olsun diyorum artık.Yaşım 39 o da büyük bir sorun.Bebişinizsağlıklıca dünyaya gelir ve tüm o geride bıraktıklarınızın hüznünü siler inşallah.Belki bize maddiyatı toparlayana kadar bir süpriz mucize daha gelir de hiç gerek kalmaz bu konuştuklarımıza . Yoksa baksanıza halimize geceden sabaha uykumuzda fiyatlar artıyor ben de hayallerden uzaklaşıyorum.
Merhaba benimde sizin gibi 2 kürtajla sonuçlanmış hamileligim 2 kimyasal yaşadım bunun üzerine tüp bebek denedim. Genetigine bakılarak sağlıklı embriyo yerleştirildi ama sonuç aynı yine gelişmedi ve düştü. Tek artım kurtajdan kurtuldum. Ama biraz araştırma yaptım bazı vücutlar kabul etmiyormuş yabancı olarak görüyor ve atmak istiyor. Bunun için bir tedavi uygulaniyormuş. Benim dr tekrar hamile kaldığında bu tedaviyi deneyelim dedi. Siz de isterseniz bu konuyu bir araştırın. Bende benim yaşadıkları mı yaşayan hiç duymamıştım ama şimdi burda çok okumaya başladım. Rabbım bizede sağlıkla nasip etsin.Merhaba 2 düşüğüm var .1.si kalp durması (9hafta) 2.si kalp atışı hiç atmama(6+4).İlk düşükte genetik test verdik. lupus vs gibi birçok antikor testi ve birçok sendrom için de test verdik .çok şükür temiz çıktı. Lupus biraz yüksekti sadece onun için kan sulandırı iğne kullandım.2.düşükten sonra doktorum hiperoskopi ,rahim filmi isteyeceğim ve tüp bebek merkezi için yönlendirdi. Tez canlıyım gidip görüştüm.Tüp bebek merkezindeki dr tüp bebek için durumumun çok anlamlı olmadığını söyledi.2.düşükte hemen önerilmez doğal yolla hamile kalabiliyorsun (6ayda 2 gebelik) üstelik rezervlerin iyi durumda dedi. Bu yol hem maddi olarak hem de süreç olarak yorucu dedi. Üstelik emriyolar toplansa bile yine sağlıksız çoğalabilirler ya da sağlıklılar seçilse bile transfer edildiğinde yine sağlıksız olabilirler dedi. Kürtaj olmanın sakıncasını sordum sürekli kürtaj olmak doğurganlığı etkiler mi dedim. Kürtaj sonrası septom 1.düşükten sonrada olabilir ya da 100 kere kürtaj olursun ve hiç bir semptom yaşamayadabilirsin de dedi. Bu genel bir risk dedi.Sayısı ile alakalı değil dedi.İlk sorum PGD ile tüp bebek transferi olan savaşçı anne adaylarına transferden sonra anamoli sebepli düşük yaşayan oldu mu? İkinci sorum benim gibi anamoli sebebiyle birden fazla düşük yaşayıp düşük yapan yorgun annelere denemeye devam ettiniz mi ?Sonuçları ne oldu. Direkt pgd tüp bebek tedavisine yönelememin sebebim maddi yoksa evlat için her türlü zorluğun acının başımın üstünde yeri var.
Hem lenfosit aşısını hem de İntralipid serumu sorabilirsiniz . Bana sormamissiniz gerçi ama görünce yazmak istedim . İkisii de bağışıklık durumlarında kullanıyor .Bahsettiğiniz şey lenfosit aşı mı?
Merhabalar. 3 kez düşük yapan biri olarak sizi dibine kadar anlıyorum.. Bizim de bütün testlerimiz normal çıkıyordu. 3. Düşük de kan sulandırıcı da kullanmıştım yine düştü o kadar çaresiz hissediyordum ki rahim filmleri histeroskopiler her şeyi denemiş ve yine olmamıştı, sadece bişey hariç eşimin detaylı olarak sperm analizi.. İyi bi ürolağa gidip sperm testi verdik morfoloji kötü çıktı usg de ise varikoseli çıktı.. Her şeyi denemiş biri olarak bir de varikosel ameliyatı olalım ne kaybederiz ki dedik ameliyattan kısa süre sonra tekrar hamile kaldım ve elhamdülillah doğurabildim.. Fikir ve umut olsun diye kısa bi şekilde anlatmaya çalıştımMerhaba 2 düşüğüm var .1.si kalp durması (9hafta) 2.si kalp atışı hiç atmama(6+4).İlk düşükte genetik test verdik. lupus vs gibi birçok antikor testi ve birçok sendrom için de test verdik .çok şükür temiz çıktı. Lupus biraz yüksekti sadece onun için kan sulandırı iğne kullandım.2.düşükten sonra doktorum hiperoskopi ,rahim filmi isteyeceğim ve tüp bebek merkezi için yönlendirdi. Tez canlıyım gidip görüştüm.Tüp bebek merkezindeki dr tüp bebek için durumumun çok anlamlı olmadığını söyledi.2.düşükte hemen önerilmez doğal yolla hamile kalabiliyorsun (6ayda 2 gebelik) üstelik rezervlerin iyi durumda dedi. Bu yol hem maddi olarak hem de süreç olarak yorucu dedi. Üstelik emriyolar toplansa bile yine sağlıksız çoğalabilirler ya da sağlıklılar seçilse bile transfer edildiğinde yine sağlıksız olabilirler dedi. Kürtaj olmanın sakıncasını sordum sürekli kürtaj olmak doğurganlığı etkiler mi dedim. Kürtaj sonrası septom 1.düşükten sonrada olabilir ya da 100 kere kürtaj olursun ve hiç bir semptom yaşamayadabilirsin de dedi. Bu genel bir risk dedi.Sayısı ile alakalı değil dedi.İlk sorum PGD ile tüp bebek transferi olan savaşçı anne adaylarına transferden sonra anamoli sebepli düşük yaşayan oldu mu? İkinci sorum benim gibi anamoli sebebiyle birden fazla düşük yaşayıp düşük yapan yorgun annelere denemeye devam ettiniz mi ?Sonuçları ne oldu. Direkt pgd tüp bebek tedavisine yönelememin sebebim maddi yoksa evlat için her türlü zorluğun acının başımın üstünde yeri var.
Ben de bu düşükte çok yoruldum.Bir de parça kalmış olabilir dediler daha da bir strese girdim.Aslında Dr. Umdan memnunum ben de bu hamileliğimde iğne ve kan sulandırıcı kullandım olmadı.fakat bir büyüğüm de farklı bir dr a gitmemi önerdi.Bazen bir dr a göre önemsiz gelen başka dr a göre daha önemli olabileceği için farklı bir bakış açısının iyi olabileceğini söyledi.Kürtaj işe ilgili sıkıntılılarımı atlatıp biraz kendime gelince başla bir dr işe de görüşeceğim.Umarım ben de sizin gibi evladıma kavuşurum.Allah evladınızı size bağışlasınMerhabalar,
Yaşadıklarımız çok benzer ilerlemiş. 2020 yılında 9. Haftalık hamileyken düşük yaptım ve kürtaj olmak durumunda kaldım. 2022 Mart ayında tekrar hamile kaldım, doktorum önlem amaçlı kan sulandırıcı hap başlattı. Kese göründü ama kalp atışı duyulmadı ve tekrar kürtaj oldum. 2. Düşükten sonra eşimle yaptırdığımız genetik testlerde bir problem çıkmadı, sadece trombofili paneli testinde bir faktör (faktör 5 değil) heterezigot çıkmıştı, ama genetik doktoru düşüklerin nedeninin bu olmayacağını belirtti. 2022 Haziran ayında tekrar hamile kaldım. Bu sefer doktorum inisiyatif alarak keseyi görür görmez kan sulandırıcı hap ile beraber iğne kullanmamı istedi. Açıklama olarak da, literatürde böyle kesin bir bilgi yok fakat benim klinik gözlemim tekrarlayan düşükler için kan sulandırıcı iğnenin etkili olduğu yönünde dedi. Gerçekten de öyle oldu. Mart sonunda doğum yaptım ve şuan oğlum 4 aylık.
Yaşadığınız durumu çok iyi anlıyorum. Ben de 37 yaşındayım ve ikinci düşükte kürtaj olmak için gittiğim doktor tam olarak sizin belirttiğiniz şeyleri söylemişti bana. Çünkü ben de 2 düşükten sonra çok yorulmuştum ve açıkçası ümidimi yitirdiğim için tüp bebek düşünmeye başlamıştım. Naçizane size tavsiyem tam manasıyla güvendiğiniz bir kadın doğum doktoru ile yolunuza devam etmeniz.
Benim hiç düştüğüm yok tüp bebek 5 kere denedi ve hiç tutunma yok acaba vücut yabancı gibi kabul edince ne tedavisi var bunun yazar mısınızMerhaba benimde sizin gibi 2 kürtajla sonuçlanmış hamileligim 2 kimyasal yaşadım bunun üzerine tüp bebek denedim. Genetigine bakılarak sağlıklı embriyo yerleştirildi ama sonuç aynı yine gelişmedi ve düştü. Tek artım kurtajdan kurtuldum. Ama biraz araştırma yaptım bazı vücutlar kabul etmiyormuş yabancı olarak görüyor ve atmak istiyor. Bunun için bir tedavi uygulaniyormuş. Benim dr tekrar hamile kaldığında bu tedaviyi deneyelim dedi. Siz de isterseniz bu konuyu bir araştırın. Bende benim yaşadıkları mı yaşayan hiç duymamıştım ama şimdi burda çok okumaya başladım. Rabbım bizede sağlıkla nasip etsin.
Ben de henüz dr ile yüz yüze görüşemedim. Ama int araştırdığım kadarıyla hamile kalınca kortizon ignesi varmış bağışıklığı baskılayan bir de serum varmış dediğim gibi bende int okuduğumda öğrendim. Doktorumdan detaylı bilgi aldığımda size de yazarım.Benim hiç düştüğüm yok tüp bebek 5 kere denedi ve hiç tutunma yok acaba vücut yabancı gibi kabul edince ne tedavisi var bunun yazar mısınız
Tamam dır teşekkür ederim de görüştüğümüzde lütfen yazar mısınBen de henüz dr ile yüz yüze görüşemedim. Ama int araştırdığım kadarıyla hamile kalınca kortizon ignesi varmış bağışıklığı baskılayan bir de serum varmış dediğim gibi bende int okuduğumda öğrendim. Doktorumdan detaylı bilgi aldığımda size de yazarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?