- 20 Mart 2008
- 140.583
- 210.691
- 60
-
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
ben de sadece bana yaşlı göründü herhalde diye düşünmüştüm.Ben isin aciginda kapalisinda degilim ama 50 yasinda hostes hostesligin ruhuna aykiri bence.
Yalniz thy deki tasfiyelerden iyi pay almis hatun ki E.erdoganin adami olmus ve basini kapatmis.Cikarlar dunyasina hos geldiniz :)
"Tahliye sırasında takılmayı önlemek amacıyla kabin memurları örneğin bol bileklik, kolye takamıyor. Pilotlar da aynı şekli yakın okuma gözlüklerini bağı açılabilir kordon kullanarak boyunlarına takıyor. Buradaki en büyük tehlike tahliyede takılma ile oluşabilecek durumlar. Uzmanlar uçuş emniyetinin kanla yazıldığını belirterek ‘Uluslararası otoriteler kişilerin dini görüşü veya gelenekleriyle ilgili duruma karışmıyor. Ancak burada tahliye veya acil durumda yaşanabilecek bir aksaklığa dikkat çekiyor. Geçmişteki tahliyelerde kolyesi veya fuları takılarak ciddi yaralanmaların yaşandığı hatta kafası koparak hayatını kaybeden kabin memurları var. Aynı şekilde saçları uzun olan kabin memurlarının saçlarını toplaması veya topuz yapma kuralı var”"
Her işin belli kuralları var , kabul etmek istemesek de. Yazının bu kısmı olası bütün tehlikeleri açıklıyor aslında.
Kendi güvenliğini ve yolcu güvenliğini sağlayabilecek kişilerin kabin memuru olarak görev yapması gerektiğini düşünüyorum.
Basortuyu duzgun bir sekilde taktigin zaman acik sactan daha korunakli oldugunu dusunuyorum.
Havacılıkta açık saç yoktur. Bu tarz riskleri minimuma indirmek için belirlenmiş kurallar vardır. 100 kere sorunsuz inen uçak 101. de acil tahliye ihtiyacı duyar ise olası riskleri minimum da tutmalılar . Acil tahliye durumunda mevcut kıyafet nedeni ile sorun yaşayan bir kabin memuru sadece kendi hayatını değil uçakta tahliye edilmeyi bekleyen yolcuların hayatını da riske atmaktadır.
Sac ne kadar toplu olursa olsun biseyin takilma ihtimali cok daha yuksek.
Ornek verecek olursak su sekilde baglanildigi zaman, suan hala boyunlara takilan fulardan daha emniyetli.
Uçuş güvenliği için kurallar oluşturulurken , geçmiş tecrübelere göre ilerlenir. Maalesef ki bu tecrübelerin pek çoğu acı deneyimlerle kazanılmıştır. Acil tahliyede fuları çözüp atabilecekken , inancı gereği örtünen kişi başörtüsünü çıkaracak mıdır ? Giyimi nedeni ile bir kaza yaşasa ve bu kaza canına mal olsa bunun telafisi olabilir mi ?
ne yani başı kapalıysa mini etek giyince kimse minili hostes demiyor
neyse...