• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tez konusu seçemiyorum yardım edin lütfen...

tez konusu olarak hangisi uygun olur

• Ankete Katılan
    31

Asabisirin22

80lerin sonu 90ların başı :/
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
1.334
881
158
Arkadaşlar malum okullar açıldı benimde bu sene tez yazmam gerekiyor mezun olmam için ancak hoca msj atmış herkese tez konularınızı belirleyin yarın internetten hem bitirme tezi için hoca seçeceksiniz hemde tez başlıklarınızı hazırlayın yazmış.

Ancak benim sorunum şu ki ben daha tezimin konusunu belirleyemedim ki başlığını hazırlayayım? ayrıca hocalarında belli bir kontenjanı var yani iyi hocaya düştüm düştüm düşemedim canıma okur hocalar. Bazıları çok detaycı oluyor(sıfırcı hocalar :( )

Ne yapacağım ne yazacağım nasıl yazacağım strese girdim bu konuda tecrübeli olan vardır mutlaka içinizde yardımcı olun lütfen İletişim Fakültesinde okuyorum ancak şu an iletişim konusunda baya sıkıntı yaşıyorum :(

anladığım kadarıyla lisans tezi. tutuşmana gerek yok. lisansta tez yüzünden mezun olamayanı görmedim, duymadım daha. gerçekte fazla incelemezler çünkü.

sosyal medyayla alakalı bir konu seçersen bence zorlanırsın. akademik kaynak bulman diğerlerine göre zor olur çünkü.
kavramları en iyi sen bildiğin için bize sorman pek mantıklı değil. en çok kaynak bulabileceğin konuyu seç.
"x'in y'e olan etkisi/ilişkisi" şeklinde bir araştırma sorusu hazırlayabilirsin.

Selamlar. İletisim fakultesinde hangi bolumdesin? Musteri bagliligi (customer loyalty diye geciyor galiba) ve sosyal medya iliskisine bakabilirsin. Digital marketing ve sosyal medya diye aratabilirsin belki. İngilizcen var mi? İngilizcen varsa google scholarsi kullan ordan makalelere bak, ilginc biseyler cikar kesin. Bir de is ilanlarina bak, ordan da aklina fikir gelir belki.

Arkadaşlar malum okullar açıldı benimde bu sene tez yazmam gerekiyor mezun olmam için ancak hoca msj atmış herkese tez konularınızı belirleyin yarın internetten hem bitirme tezi için hoca seçeceksiniz hemde tez başlıklarınızı hazırlayın yazmış.

Ancak benim sorunum şu ki ben daha tezimin konusunu belirleyemedim ki başlığını hazırlayayım? ayrıca hocalarında belli bir kontenjanı var yani iyi hocaya düştüm düştüm düşemedim canıma okur hocalar. Bazıları çok detaycı oluyor(sıfırcı hocalar :( )

Ne yapacağım ne yazacağım nasıl yazacağım strese girdim bu konuda tecrübeli olan vardır mutlaka içinizde yardımcı olun lütfen İletişim Fakültesinde okuyorum ancak şu an iletişim konusunda baya sıkıntı yaşıyorum :(
canim oncelikle sakin ol.verdigin konulari google de arattimda, en cok kaynagi toplumsal cinsiyet ve medya konusunda gordum..toplumsal cinsiyet ve iktidarda da baya kaynak var.her ikisinde de akademik makalelwr cok..kaynak sikintisi cekmeyecegin bi konu hakkinda tez hazirlaman bence daha mantikli

Yukaridaki konularla ilgili literatur taramasi yap. Hangi konuda daha cok lit. bulursan onu sec. Sanirim lisans bitirme tezi olacak. Kolay gelsin.
evet lisans bitirme tezi :( cevap için teşekkür ederim :)

anladığım kadarıyla lisans tezi. tutuşmana gerek yok. lisansta tez yüzünden mezun olamayanı görmedim, duymadım daha. gerçekte fazla incelemezler çünkü.

sosyal medyayla alakalı bir konu seçersen bence zorlanırsın. akademik kaynak bulman diğerlerine göre zor olur çünkü.
kavramları en iyi sen bildiğin için bize sorman pek mantıklı değil. en çok kaynak bulabileceğin konuyu seç.
"x'in y'e olan etkisi/ilişkisi" şeklinde bir araştırma sorusu hazırlayabilirsin.

Anladım ancak henüz bir konu bile beliryemedim kafam da yukarıda yazdıklarımda yine internetten bulduklarım dediğin gibi en çok kaynak makale hangi konudaysa ona yönelmek :)
Öyleyse başlığı belirleyip burda paylaşın bence yaratıcı fikirler cümleler çıkar. kolay gelsin.

KK da tez yazımı... :) başlığı beliryemedim işte daha konu bu :)

Selamlar. İletisim fakultesinde hangi bolumdesin? Musteri bagliligi (customer loyalty diye geciyor galiba) ve sosyal medya iliskisine bakabilirsin. Digital marketing ve sosyal medya diye aratabilirsin belki. İngilizcen var mi? İngilizcen varsa google scholarsi kullan ordan makalelere bak, ilginc biseyler cikar kesin. Bir de is ilanlarina bak, ordan da aklina fikir gelir belki.

Gazetecilik bölümündeyim. Digital marketing konusu güzel aslında bu konuda bir araştırma haberim vardı şu aralar da çok gündemde zaten bunu değerlendiricem. ingilizcem makale okuyacak kadar yok malesef :(

canim oncelikle sakin ol.verdigin konulari google de arattimda, en cok kaynagi toplumsal cinsiyet ve medya konusunda gordum..toplumsal cinsiyet ve iktidarda da baya kaynak var.her ikisinde de akademik makalelwr cok..kaynak sikintisi cekmeyecegin bi konu hakkinda tez hazirlaman bence daha mantikli
İlgilendiğin için çok teşekkür ederim :) Toplumsal Cinsiyet ve medya ana konum olsa bu konuda bir başlık bulmam lazım ne olabilir..

"Toplumda Dişil Yönetimler " mesela... bu konuda yazılmış kitaplarda vardı.

O zaman turkce kaynak bakarsin sen de. Sen daha iyi bilirsin turkce dergiler, bloglar, siteler var internette tonlarca. Alanim iletisim olmadigi icin baska kaynak oneremiyorum malesef.

İlgilendiğin için çok teşekkür ederim :) Toplumsal Cinsiyet ve medya ana konum olsa bu konuda bir başlık bulmam lazım ne olabilir..

"Toplumda Dişil Yönetimler " mesela... bu konuda yazılmış kitaplarda vardı.
canim verdigin basligi medyayla iliskilendirebileceksen olabilir ."Turkiye de ve basinda kadin yoneticiler"diye bi baslik var mesela..tabi sen daha iyi bilirsin.ben sadece gordugum makale badliklarina gore yorum yapiyorum

canim verdigin basligi medyayla iliskilendirebileceksen olabilir ."Turkiye de ve basinda kadin yoneticiler"diye bi baslik var mesela..tabi sen daha iyi bilirsin.ben sadece gordugum makale badliklarina gore yorum yapiyorum

iki konu arasında karar vericem artık "internet alışverişi ( digital marketing ve medya ) nininsan illişkileri üzerine etkileri "
biride " toplumsal cinsiyet ve medyanın insan ilişkileri üzerine etkileri" olabilir saçmada olsa mecburen bunlardan birini yazıcam hocaya beğenmezse değiştirir belki :)

açıkçası "insan ilişkileri üzerine etkileri" diye bir konu yanlış olur diye düşünüyorum. yani "insan ilişkileri" dediğiniz o kadar geniş ki hakkıyla yapmaya kalksanız sonunu getiremezsiniz. kapsamı biraz daraltmak gerekir. çerçeveyi biraz dar tutmaya çalışın.
ama yine de bence hocaya vermek için iyi bir başlangıç. zaten danışman hocanız olacak. siz kafanızda toparlayıp verin konuyu, o sizi yönlendirir yine.

açıkçası "insan ilişkileri üzerine etkileri" diye bir konu yanlış olur diye düşünüyorum. yani "insan ilişkileri" dediğiniz o kadar geniş ki hakkıyla yapmaya kalksanız sonunu getiremezsiniz. kapsamı biraz daraltmak gerekir. çerçeveyi biraz dar tutmaya çalışın.
ama yine de bence hocaya vermek için iyi bir başlangıç. zaten danışman hocanız olacak. siz kafanızda toparlayıp verin konuyu, o sizi yönlendirir yine.

haklısın kapsamı fazla geniş ancak kafamda bir şeyler belirginleşince başlığı da ona göre netleştiririm sanırım :)

oyumu toplumsal cinsiyet ve iktidardan yana kullandim. sanki daha fazla sey bulunabilirmis o konu hakkinda gibi dusundum.

Ben de oyumu toplumsal cinsiyet ve medyadan yana kullandım. Birinci sebebi arkadaşların da dediği gibi daha rahat kaynak bulursunuz. İkinci sebebi ise siyaset çok hassas bir konu, siyaset bilimi okumuyorsanız yazdığınız her şey düşüncenize gıcık bir hoca tarafından tezinizin hunharca reddedilmesine sebep olabilir :) Yanlış bir şey, ama gerçek. Lisans teziymiş sanırım sorun olacağını sanmıyorum tez meselesinin ama yüksek lisans yaparsanız da aklınızda olsun bence. Ülkemizde etik kalmadığı için :KK14:

Başarılar diliyorum, kolay gelsin
:KK25:

Internet alışverişi biraz daha sınırlı diğer konuya göre. Daha dogrusu söyle diyeyim çerçevesi daha belirgin sanki. Bu nedenle daha rahat hazirlarsin tezini, diğer konuya göre, bana kalırsa yani :) Bir de YÖK'ün makale tarama sayfasından taratip fikir edinebilirsin :)

Back