Kuran'ı Kerim arapça ve türkçesini okuyarak başlayabilirsiniz.
İnşirah suresini okyabilirsiniz bol bol.
Meali de şöyledir:
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.
1. Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?
2. Yükünü senden alıp atmadık mı?
3. O senin belini büken yükü .
4. Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?
5. Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır.
6. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.
7. Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul,
8. Yalnız Rabbine yönel.
Kişisel gelişim kitabı olarak hiç bir fikrim yok ama.Okuyanlar vardır mutlaka bilgi verirler size.
İnşallah bu süreci çabucak ve sağlıklı bir şekilde atlatırsınız.
Birşey daha söylemek istiyorum.İnsanoğlu hep kendinden yukardakine bakıp kendi durumuna üzülür.Asıl bakmamız gereken bizden zor durumda olanlardır.Ve hayatta sıkıntısız dertsiz insan yok bence.Durumuna şükreden mutlu olmayı bilen insan var. Allah çaresiz dertler, hastalıklar vermesin yeter ki.Mesela Safiye soymanın hasta bir oğlu var. O kadar para şöhret insan görünce aa ne güzel rahat bir yaşamı var dersiniz.Ama o iş öyle değil.Herkesin imtihanı farklıdır.Kimi zenginlikle kimi fakirlikle kimi hastalıkla kimi sağlıkla imtihan olur.Ve Allah gerçekten adalet sahibidir.Zerre iyilik yaptıysan bulacaksın zerre kötülük yaptıysan yine bulacaksın karşılığını.Sıkıntıya zorluğa sabrettiysen bunun da karşılığını bulacaksın.Bol bol dua et.Abdest al namaz kıl. İnsanlara iyilik yap.
Ama şunu da söyleyeyim yine de bir doktora görün doktor ilaç kullanıp kullanamayacağını söylesin.Ya da sen bu fikrini doktora söyle. Oluru varsa zaten ilaç vermez heralde.İlaç kullanmayacağım deyip kendini daha kötü yapma yani.
Son birşey bir derdim var bölümü var ya.Oraya arada bakıyorum ve çok şükür diyorum insanların ne kadar sıkıntıları var. Bak orası gerçekten herkesin imtihanının farklı olduğunu gösteren bir yer.Bazen bir konu açılıyor bu da mı dert diyorsun.Bazen de bir konu açılıyor ya diyorsun insanların imtihanı ne kadar ağır. Her zaman şükredecek birşeyler bulmak lazım illa ki vardır.
Canım insirah süresini oku 7 kere olmasi lazımdı bitince elini kalbine sur dilegini soyle bu sure insanı çok rahatlatiyor inan bana
Uğur koşarın /Allah de ötesini bırak serilerini tavsiye ederim çok iyi gerçekten. . Teselli veriyor hayırlısı demeyi öğretiyor insana
Onemseyip bu kadar güzel açıklama yaptiginizicin cok testeşekkür ederim cok dogru yazmışsiniz cogu zaman dediklerinizi yapıyorum ama öyle anlar geliyo ki eksikligini ölesiye hissettigim şeyleri bir baskasinda görünce kendimden kotusunu dusunemez hale geliyorum. Etrafimda da hep ozendirecek örnekler olunca daha da beter oluyo( ilgin için çok teşekkür ederim ama tavsiyelerine uyacagim
Onemseyip bu kadar güzel açıklama yaptiginizicin cok testeşekkür ederim cok dogru yazmışsiniz cogu zaman dediklerinizi yapıyorum ama öyle anlar geliyo ki eksikligini ölesiye hissettigim şeyleri bir baskasinda görünce kendimden kotusunu dusunemez hale geliyorum. Etrafimda da hep ozendirecek örnekler olunca daha da beter oluyo( ilgin için çok teşekkür ederim ama tavsiyelerine uyacagim
Canım bilmem mi bende de oluyor.Herkes de oluyor. İnsanız olacak tabi ki. Gönlünü ferah tutmaya çalış.Geçer inşallah.
Deniz Erten in işaret kitabını arastirmani tavsiye ederim.kesinlikle arastirmalisin
Tabiki Kur'an-ı Kerim başımızın tacı öncelikle ona ağırlık vermelisiniz. Ayrıca Uğur Koşar isimli aynı zamanda psikolog bir yazar var kendisi bir Allah adamı.Mükemmel kitapları var elinizden düşürmek istemezsiniz ve kendinizi iyi hissedersiniz.Zaten kitaplar da tevekkül den bahsediyor insanın gücünü artırıyor.Kızlar depresyon sürecinde oldugumu farkettim. Doktora gidip ilaç kullanmak istemiyorum. Bu süreci kendini yaradana teslim etmek kaderi kabullenme gibi kesin cozumlerle atlatmak istiyorum. ONEREBILECEGINIZ ( kendiniz okuyup gerçekten begendiyseniz) kitap var mı?