- 20 Ağustos 2021
- 1.907
- 737
- 73
- Konu Sahibi Papatyamnm
-
Çok sağolun içimi rahatlattınızBir eczacı olarak yazıyorum içiniz rahat olsun sadece aşının yanlış üretilen serisi toplatıldı. Hatalı olmayan seriler hala satışta . Bende 3 gebeliğimde de yaptırdım. Bilimden korkmayalım
Kızlar 19+0 da yani dün tetenoz aşısı oldum o kıpır kıpır bebekten eser yok anlamadım çok kokuyorum. Böyle olan var mı.
Şimdi internetten baktım aşıları toplatılma kararı alınmış Aralık ayında, daha da çok endişelendim.
Bir hafta sonra doktor randevun var. Yüreğim ağzımda. Tetenoz aşısı mecburmuş değilmiş kişiye isteğe bağlıymış. Beni sağlık ocağından arayıncalar ben yapılması gereken bir aşı sandım. Dün bebeğimin hareketleri azaldı. Bugun akşam oldu hiç hissetmedim
Lütfen bu durumu yaşayan ve bilgisi olan yazsın. BaZıları neden yaptırdın diyo ben iyice endişe ediyorum
Amin canım benim Allah razı olsun rabbim sana da hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin bebeğini sağlıkla kucağına alBebeğin çok güçlü senin. Ben inanıyorum çok daha iyi şekilde çıkacaksınız oradanRabbim tez zamanda evine dönmeyi nasip etsin bal kuzuya
Yaa benimde kafamı çok karıştırdılar bu aşı konusunda zamanı da yaklaşıyor ne yapsam bilemiyorum. Aşıdan sonra düşük yapanlar bebeğinin kalbî duranlar falan olmuş bunları okuyunca korktum bende. Bıde şimdi aşı karşıtlığı aldı başını gidiyor kimler doğru söylüyor anlamak güç bı tarafta bilim bı tarafta yaşadıklarını anlatanlar. Kafam çok karıştı yaaİlk gebelikse 22 üstü hissedilebiliyor ikinci gebelikler 16 civarı hissediliyormuş sanırım. Aşı konusuna gelince kesinlikle yaptırın topraktan, sokaktan, kazadan her şeyden bulaşabililir sadece doğum anını düşünmeyin. İlki sizi ikincisi bebeği korumak için yapılıyor.
Bugüne dek aşı oldu diye ölen duymadık ama tersini çok duyduk.
Bebek iyidir, siz iyi hissederseniz o da iyi hisseder
Ben yaptırmadımYaa benimde kafamı çok karıştırdılar bu aşı konusunda zamanı da yaklaşıyor ne yapsam bilemiyorum. Aşıdan sonra düşük yapanlar bebeğinin kalbî duranlar falan olmuş bunları okuyunca korktum bende. Bıde şimdi aşı karşıtlığı aldı başını gidiyor kimler doğru söylüyor anlamak güç bı tarafta bilim bı tarafta yaşadıklarını anlatanlar. Kafam çok karıştı yaa
Bunlar münferit olaylar diğer değişkenler neler bilemezsiniz. Alkol, sigara, kimyaya maruz kalma, beslenme düzenleri, yaşadıkları ortam, kullandıkları diğer şeyler…Yaa benimde kafamı çok karıştırdılar bu aşı konusunda zamanı da yaklaşıyor ne yapsam bilemiyorum. Aşıdan sonra düşük yapanlar bebeğinin kalbî duranlar falan olmuş bunları okuyunca korktum bende. Bıde şimdi aşı karşıtlığı aldı başını gidiyor kimler doğru söylüyor anlamak güç bı tarafta bilim bı tarafta yaşadıklarını anlatanlar. Kafam çok karıştı yaa
Yine de insan korkuyor yaBunlar münferit olaylar diğer değişkenler neler bilemezsiniz. Alkol, sigara, kimyaya maruz kalma, beslenme düzenleri, yaşadıkları ortam, kullandıkları diğer şeyler…
Bilim aşı yaptır dedi zamanı gelince gittim yaptırdım. Tetenoz sadece gözle görülen paslı şeylerden bulaşmıyor topraktan tozdan her yerden gelebilir. Korunmanın tek yolu aşı.
Demin sokakta paslı bi kapıya değdi oğlum önce aklım gitti sonra gebelikte yaptırdığım aşı aklıma geldi içim çok rahat misal.
Doğum yaptınız mı peki bi sıkıntı oldu mu? Neden yaptırmadınız sizde mı korktunuz benım gibiBen yaptırmadım
Aynen anne karnında bir şey olur diye korktum. Canan Karatay da yaptırmayın diyorYine de insan korkuyor ya
Doğum yaptınız mı peki bi sıkıntı oldu mu? Neden yaptırmadınız sizde mı korktunuz benım gibi
Canan Karatay kadın hastalıkları ve doğum uzmanı değil. Tetanoz aşısı hakkında konuştuğunda da başta kadın hastalıkları ve doğum alanında uzman hekimler olmak üzere bir çok bilim insanı tarafından eleştirildi bu sözleri için. Tetanoz aşısı hakkındaki sözleri bilimsel verilere dayanmıyor. Aşının anne ve bebeğe zarar verdiğini yazan doğru düzgün bi makale bile yok. Bilimsel makalelere ve bilime güvenin. Her konuşana inanmayın. Alanında uzman hekimleri dinleyin, yayımlanmış makaleleri okuyungüvgü anne karnında bir şey olur diye korktum. Canan Karatay da yaptırmayın diyor
Bende bilimden yanayım bıze de annemız küçükken bütün asılarımızı yaptırmış. Aşının zarar vermedıgıne dair de kesın bır bilgi yok malesef. Bu kadar ınsanın asıdan sonra yaşadığı olumsuzluklar hepsı mı tesadüf dıye de ınsanın bı kafası karışmıyor değil. Benım arkadaşımda yaptırdı üstelik çok riskli bı gebeliği vardı çok şükür bişey olmadı. Ama ona olmadı dıye baskasına olmayacak değil yada bırınde oldu diye diğerinde olacak değil. Ama benım kafamı en çok yaşadığım şu durum karıştırdı aşı konusunda. Bende makat çatlağı var hamilelikte de ıyice ılerledı artık acıdan kanamadan duramıyordum kaç doktora gittiysem hiç biri krem dahı vermedı surup bıle vermediler bebeğe zararı olur dıye doğal yollarla cöz dediler ama ne yaptıysam olmadı en son eczaneye gıttım kendim hamılelerınde kullanabildiği bi krem aldım 3 gunde rahatlattı benı. Şimdi bı krem bıle vermeyen doktorlar aşı neden yapıyolar üstelik zararı veya yararı tam olarak kanıtlanmamıs gebelik döneminde. İşte insan bunları yasayıp görüp duyup nasıl korkmasın hemsıre bile aşı için sorumluluk almıyo sen bilirsin diyip işin içinden çıkıyolarCanan Karatay kadın hastalıkları ve doğum uzmanı değil. Tetanoz aşısı hakkında konuştuğunda da başta kadın hastalıkları ve doğum alanında uzman hekimler olmak üzere bir çok bilim insanı tarafından eleştirildi bu sözleri için. Tetanoz aşısı hakkındaki sözleri bilimsel verilere dayanmıyor. Aşının anne ve bebeğe zarar verdiğini yazan doğru düzgün bi makale bile yok. Bilimsel makalelere ve bilime güvenin. Her konuşana inanmayın. Alanında uzman hekimleri dinleyin, yayımlanmış makaleleri okuyun
Ben iki doz oldum 28 haftalığım bebek hareketlerinin aşıyla alakası yok internette yazılanları okuyup kendini korkutma çoğu doğru değil. Düzenli hareket hissetmek için daha erken zaten bazen benimki bile saatlerce kımıldamıyo uyuyo heralde çünkü daha dün kontrole gittik her şey çok yolundaymış. Strese girmek yerine bi doktora görün için rahatlasınKızlar 19+0 da yani dün tetenoz aşısı oldum o kıpır kıpır bebekten eser yok anlamadım çok kokuyorum. Böyle olan var mı.
Şimdi internetten baktım aşıları toplatılma kararı alınmış Aralık ayında, daha da çok endişelendim.
Bir hafta sonra doktor randevun var. Yüreğim ağzımda. Tetenoz aşısı mecburmuş değilmiş kişiye isteğe bağlıymış. Beni sağlık ocağından arayıncalar ben yapılması gereken bir aşı sandım. Dün bebeğimin hareketleri azaldı. Bugun akşam oldu hiç hissetmedim
Lütfen bu durumu yaşayan ve bilgisi olan yazsın. BaZıları neden yaptırdın diyo ben iyice endişe ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?