Tetanoz aşısı yaptırmayanlar

Slhglkzc

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
121
35
kızlar merhaba 21+2 günlük hamileyim çevremdeki hiç bir hamile tetanoz aşısı vurdurmadı doktorları sana bırakıyorum istersen yaptır demiş bende okuduklarıma göre daha çok devlet hastanesinde doğum yapacaklar ve toprakla haşır neşir olan insanların yaptırması lazım denmiş aşı vurmadan doğum yapan bi sorun yaşayan veya yaşamayanlar yorum yapabilir mi ?

sizin doktorunuzun ne dediği önemli. Çevrenizi boşverin. Ayrıca sağlık ocağı arayıp size söylemesi gerekli aşı yaptırmanızı

Bu kadar problem haline getirmeyin yaptırmanizda sakinca yok bebeginize zarar veren bi aşı degil yaptirin bence.

Bende yaptırmıştım. Tabiiki hastaneyle alakası olduğu için değil olur ya elinizi bişey kesebilir paslıdır en basit örneği bence yaptırın ben yaptırdım hamd olsun bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. tabii yine kendiniz bilirsiniz.

sırf acıyor diye yaptırmaktan korkuyorsanız bugün yaptırdım ve saat kaç oldu hala ne ağrım ne sızım var ayrıca yaptırmanızda hiçbir sıkıntı hamileliği geçtim normal şartlarda zaten 10 senede bir 2 doz olmak şart

sizin doktorunuzun ne dediği önemli. Çevrenizi boşverin. Ayrıca sağlık ocağı arayıp size söylemesi gerekli aşı yaptırmanızı
12. Haftada aradılar gittim bi kart çıkarttılar bir sürü soru sordu 1 ay sonra tekrar çağırdı ama ben gitmedim etrafımdaki kimse hamileliği boyunca sağlık ocağına gitmedi doğumdan sonra çocuk aşısı için gittiler bende öyle yaparım dedim

Bu kadar problem haline getirmeyin yaptırmanizda sakinca yok bebeginize zarar veren bi aşı degil yaptirin bence.
Aşı önemsenmicek bi konu değil benim gözümde gerekli olmadıkçada o ağrıyı sızıyı çekmek mantıklı gelmiyo baya ağrılı oluyomuş çünkü

Anladım canım teşekkür ederim :)

Gerekli olmasaydı yapılmazdı zaten.
Bizim annelerimiz yaptırmamış bizlerde herhangi bi sorun yok Allaha şükür bi yazıda "tetanozun amacı sezeryan sırasında aletlerden mikrop kapma olasılığını yoketmek ama neticide sezeryan dışında olunan diğer ameliyatlarda tetanoz yapılmıyo" denmiş insanın aklı karışıyo ister istemez ne yapsam diye o yüzden tecrübesi olanlara sormak istedim

Mesela acı değil ilk defa aşı olmucam neticede ama ne kadar zararsız densede bana o kadar masum gelmiyo bi de çevremdeki kimsenin doktoru gerekli görmedi benimkide sana bırakıyorum dedi o yüzden kararsızım

Kesinlikle yaptirmalisin..Bebekte yenidogan tetanozuna karşı yapılıyor zaten bu aşı.Bebeğin kordonunun steril olmayan bir aletle, bıçakla,makasla kesilmesi sonucu bebekte tetanoz gelişebilir.

Allah korusun tetanozun ölümcül olduğunu herkes biliyor..Bunun dışında aşı yaptirmanizin hiçbir zararı yok hatta faydası var hem size hem bebeğinize

Annelerimiz yaptirmamis ama sezeryan da olmamislar.
Ha bu asinin diger amaci da bebegi yeni dogan tetanozundan korumak. Sadece sezeryan degil.

Yaptırmadım. Sorun yaşamadım.

Kizlar hepimiz dogumumuzu hastanede yapmayi planlıyoruz tabi ki ama insanin başına ne geleceği hic belli olmaz.. hangi kosullarda doğum yapacagimiz hic belli degil.. tetanoz aşısıni yaptırmak cok onemli bence.. annelerimiz yaptırmamis diye biz de yaptırmayalim çok mantıklı degil.. ona kalirsa annelerimiz evde doğurmuş benim annem.bir kere bile kadin dogum kontrolüne gitmemis hic de birsey olmamış.. bu mantikla hareket etmek doğru değil.. saglik ocağı kontrolüne de cok önem veriyorum ben. Aile hekimimiz sonuçta.. benim aile hekimim cok iyi cok guzel bilgilendirmeler yapıyor.. hem de ilaç heveslisi biri de değil cok faydali önerilerde bulunuyor..

Aşı önemsenmicek bi konu değil benim gözümde gerekli olmadıkçada o ağrıyı sızıyı çekmek mantıklı gelmiyo baya ağrılı oluyomuş çünkü
valla benim hiç ağrım olmadı iki aşıda da. O durum bence aşıyı vuran kişiyle alakalı

Konu sahibi eskiden anne ve bebek ölümleride daha fazlaydi sizi ikna amaçli konuşmuyorm eski usul istiyosaniz öyle davranin tabi ama bazi şeylerinde farkinda olsun başkalari.medya bukadar gelişmiş ve insanlarda bilinçli degildi eskiden bu yuzden geniş kitleler haberdar olamuyordu herşeyden.siz bilirsiniz yaptirmak istemezseniz yaptirmazsiniz ama yaptırilmali..

Benin amacım eski usulu sürdürmek değil kaldı ki benim annem 24 sene önce özelde doğurmuş beni tüm kontrollerine gidip o zamanın şartlarında gerekli neyse hepsini yapmış bende acıbademe gidiyorum ve dediğim gibi doktorum bana bıraktı kararı bi çok arkadaşım olmadı o yüzden bende olmayan ve sorun yaşayan ya da yaşamayan insanlara sormak istedim cevaplarınız için teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…