• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

testesteron fazlaligi pco

Duru1988

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2013
52
11
98
Almanya
Merhaba arkadaslar. Bana kisa zaman önce pco tehsisi konuldu. Hormon testide yaptirdim testesteron cok fazla cikti. Doktor cocuk düsünmüyorsan dogumkontrol hapi almalisin dedi. Pco yüzünden asiri tüylenme ve sac dökülmeside var. Benim sorum bu hormonbozuklugu tedavisi baska türlû olmuyormu? Yani ben bu ilaci biraktigimda yeniden ayni olacak hormonlarim. Sizde ne gibi tedaviler yapildi?

Arkadaşlar doktorum hormon bozukluğu tedavisi için bana dıane 35 isimli ilacı verdı 9 ay kullandım ama çok etkiledi benı resmen pskolojım bozuldu herşeye alınır kafamı takar oldum herşeye ağlamaya başladım sebebinin bu ılac oldugunu dusunuyorum çünku kullandıgımdan berı boyleyım doğru mudur ilacın yan etkisi olabılır mı?benımle aynı sorunu yaşayanlar var mı çok merak ediyorum ve ne yapacağımı bılmıyorum bu durumdan kurtulmak için :(

Canim bende iki sene kullandim diane 35 i. Ben asiri derecede kilo aldim doktoro sordugumda ilacdan dolayi olmadigini söyledi ama ben yinede bana baska bir ilac vermesini istedim oda degistirdi. Bende böyle duygusallik olmamisti ama sanki biraz sinirde yapti bende

ben de tüylenme nedeniyle doktora gittim. (aşırı değil ama yine de rahatsızlık verici).
ilk başta ultrasonla baktı; 5 cm büyüklüğünde kist çıktı bende. Hormon testi de yaptırdım; testesteronum en yüksek 4 olması gerekirken bende 6,8 çıktı. Sonra doktor bana desolett marka doğum kontrol hapı verdi. 21 gün kullandım. Adetim 5-6 gün önce geldi. Ağrı sızı yoktu ve az miktarda geldi. Sonra dr adet döneminde tekrar gel dediğinden, tekrar gittim. Tekrar ultrasona girdim. Kist duruyor hala dedi. Sonra bana 2 tane ilaç yazdı. gynelle (doğum kontrol hapı) ve androcur (antiandrojen) 3 ay kullan, 4.ay yine gel dedi. Bir yandan da epilasyon için anlaştım haftaya başlayacağım. İnşallah bu sorunlar biter, bir n önce normale dönmek istiyorum.

Back