• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Test önceliği nasıl?

46M6

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2016
1.771
2.687
133
kızlar yakın zaman da covid testi yaptıran var mı? ben yazın yaptıracağımda (çok şükür bir şey yok) temaslı değilseniz yapamayız dönüşü almıştım.
şuan bu testler neye göre hangi önceliğe göre yapılıyor yazarsanız sevinirim.

Bir şüphe duyuyorsan devlet Hastanesi'nin acil bölümüne git yapıyorlar 1 günde sonuç çıkıyor

Temaslıya yapmıyorlar ancak belirti varsa hemen yapıyorlar

kızlar yakın zaman da covid testi yaptıran var mı? ben yazın yaptıracağımda (çok şükür bir şey yok) temaslı değilseniz yapamayız dönüşü almıştım.

Şu an temaslıya da yapmıyorlar sadece belirtin olması gerekiyor.

Yazın yaptıracağım derken planlı bir şeyse özelde 250 tl ye yaptırabilirsiniz :)

özele para bayılmanıza gerek yok ama keyfi olarak ta yaptırmak yanlış semptomları sayın acil dr una yaparlar zaten

Yazın niye yaptırıyorsunuz? Bu test öyle önceden planlanıp yapılan birşey değil ki. Belirti varsa yapılır.

özele para bayılmanıza gerek yok ama keyfi olarak ta yaptırmak yanlış semptomları sayın acil dr una yaparlar zaten

Yazın yaptırıcam demiş semptomu yok belli ki. Muhtemelen aile yanına vs giderken yaptırmak istiyor. Veya yolculuk durumu olacak. O zaman da mecbur özel. Devlet bu tip durumlarda yapmaz ki.

Devlet hastanesinde belirti yoksa temaslı olsanız bile yapmazlar. Ayrıca belirti yoksa şu dönemde devlete basvurmak cok riskli hem onları is yogunlugunu gereksiz yere arttirirsinız hem siz negatifseniz bile orada kapabilirsiniz.

Özel hastanelerde veya tıp merkezlerinde yapıyorlar. once dahiliye doktoru goruyor sonra test istiyor. doktor parası artı test 500 e yakın tutuyor. Direk test yapan özel hastanede vardır tabi. arayip sormak lazım.

Devlet hastanesinde belirti yoksa temaslı olsanız bile yapmazlar. Ayrıca belirti yoksa şu dönemde devlete basvurmak cok riskli hem onları is yogunlugunu gereksiz yere arttirirsinız hem siz negatifseniz bile orada kapabilirsiniz.

Özel hastanelerde veya tıp merkezlerinde yapıyorlar. once dahiliye doktoru goruyor sonra test istiyor. doktor parası artı test 500 e yakın tutuyor. Direk test yapan özel hastanede vardır tabi. arayip sormak lazım.
İZmirde test bölûmleri ayrı yerlerde yapıliyor hastane icinde değil 3 sefer devlet hastanesinde yaptırdım sırada beklerken bile dısarda bekliyorsun

Yazın yaptırmak istediğimde demek istenilmiş, yani geçen yazdan bahsedilmiş sanırım ama anlatım bozukluğu olmuş

ben her istediğimde yaptırıyorum

İZmirde test bölûmleri ayrı yerlerde yapıliyor hastane icinde değil 3 sefer devlet hastanesinde yaptırdım sırada beklerken bile dısarda bekliyorsun

Dogrudur ben ozelde yaptirmistim acilinde ayri degildi yani baska bir sey icin gelmis hastalarla aynı yerdeydik ama 10 ay once idi belki simdi degismistir.

Semptom yoksa devlet hastanelerini mesgul etmemek gerektiğini dusunuyorum. Sağlık çalışanlarının iş yoğunlugunu arttırmamak gerek. zaten bayağı yoğunluk mevcut.

Boyle durumlarda en iyisi özele yaptirmak.

Yazın yaptırıcam demiş semptomu yok belli ki. Muhtemelen aile yanına vs giderken yaptırmak istiyor. Veya yolculuk durumu olacak. O zaman da mecbur özel. Devlet bu tip durumlarda yapmaz ki.
anladım fakat test %100 doğruluk vermediği gibi 3 4 gün sonra pozitif sonuç veriyor onun yerine daha dikkat etsin.

Dahiliye doktoru görmesi gerekiyor muhabbeti tamamen özel hastane çakallığı. Geçen gün babam telefonda soruyor 250 diyorlar liv hospitalda. Gidince 750tl demişler kapıda dahiliye demeden yapılmaz diye. Sonra medipole gitti muayene olmadan 250ye halloldu.

Burada Acil doktorlari herhangi bir şikayetle gittiginde muayane etmeden once negatif olduğunu bilmek istiyorlar. Karin ağrısı, bacak agrisi vs bile olsa.

Dahiliye doktoru görmesi gerekiyor muhabbeti tamamen özel hastane çakallığı. Geçen gün babam telefonda soruyor 250 diyorlar liv hospitalda. Gidince 750tl demişler kapıda dahiliye demeden yapılmaz diye. Sonra medipole gitti muayene olmadan 250ye halloldu.

farkindayım zaten vardır direk test yapan demistim. Ben medicana da yaptirdim ama benim semptomumda vardı. bas agrisi halsizlik eklem agrisi yataktan cikamama once dahiliye muayene etti sonra test yaptılar. Semptom yoksa sadece test yaptirmak daha mantıklı ama dediğim gibi özele. Devlete hastanesine yalan semptom soyleyip test yaptirmak şu durumda bana etik gelmiyor. zaten cok yogunlar gercekten semptomları olan kisilerin isleri aksayabiliyor. Sağlik çalısanlarının iş yükünün artmasıda cabası.

farkindayım zaten vardır direk test yapan demistim. Ben medicana da yaptirdim ama benim semptomumda vardı. bas agrisi halsizlik eklem agrisi yataktan cikamama once dahiliye muayene etti sonra test yaptılar. Semptom yoksa sadece test yaptirmak daha mantıklı ama dediğim gibi özele. Devlete hastanesine yalan semptom soyleyip test yaptirmak şu durumda bana etik gelmiyor. zaten cok yogunlar gercekten semptomları olan kisilerin isleri aksayabiliyor. Sağlik çalısanlarının iş yükünün artmasıda cabası.

Bence de keyfi yaptırılıyorsa ya da böyle önemsiz şüpheler varsa devlete gitmek bana da mantıklı gelmiyor. Hem bulaş riski var. Hem de yoğunluk oluşturmaya gerek yok.

Ben
Ben kuzenimden dolayı yaptırmıştım temasli olarak ama bende belirti yoktu. Evet keyfi yapmıyorlar yada acile gidip rahatsızım diyin kardesim geçen ay o şekilde yaptırdı yada yaptircaginiz zaman Covid olan birini bulursaniz adınızı versin temasli diye 😁

Back
X