- 14 Mart 2013
- 1.957
- 0
- 32
- Konu Sahibi sedosbilal
- #7.201
bayıldım ya çok güzelmiş nerede bulabilirim bunu acaba :26:
sefamerve den galiba mankenden tanıdım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bayıldım ya çok güzelmiş nerede bulabilirim bunu acaba :26:
bazen indirim olunca güzel şeyler oluyor ama en pahalısı bence modanisa ,orası çok kazık ,alacak birşey bulamıyorum ben ordanDiğer sitelere göre daha ucuz buluyorum tozluyu , sefa merve bu konuda biraz abartıyo sanki :26:
sefamerve den galiba mankenden tanıdım
Aynen öyle canım modanisada bakmakla yetiniyorum ancakbazen indirim olunca güzel şeyler oluyor ama en pahalısı bence modanisa ,orası çok kazık ,alacak birşey bulamıyorum ben ordan
yenimoda da ii orda da uygun şeyler oluyor bazen ama ben en çok markafoniden alıyorum
illa tesettür mağazası olması gerekmiyor kendimize uygun şeyler varsa heryerden alınabilir
baktım ama yoktu balım
Evet ben suan zaten tam tesetture uygun fiyinmiyorum.dar paca pantolonlarimla.dizden altını çok teferruat olarak görüyorum ben ve sakınca bulmuyorum bunda
üzrinde bol birşey varsa tesettürü zelediğini düşünmüyorum
kaldıki tesettür ayrıntılarda değil genel olarak bakıldığında şehvete sürükleyip sürüklemediğine bakılarak karar verilmesi aslında
ona kalırsa günümüzde hiçbirşey tesettüre uygun değil
pardesüler bile
eskiden pardesü boydan kiloş gelirdi ,çok kkoyu renklerde olurdu ,ben de giydim pardesü zamanında..
ama şimdiki pardesüler rengarenk ,süper desenli ,belden oturtmalı
göğüs bölümü de ne kadar göğsünüz fırlamasa da şekil olarak belirgin
ancak eski kiloş pardesülerden giyersen göğsün hiç belli olmaz
o da artık piyasada yok
eşarplar deseniz rengarenk desen desen
yani artık günümüzde eski tesettür olayı kalmadı ,firmalar eski kıyafetleri dikmiyor
yani şimdiki pardesü giyenlerde bile tam tesettür yok çünkü dedimya rengarenk desen desen,belden oturtmalı pardesüler giyiliyor artık
o yüzden bu kadar diz altı ayrıntısına takılmamak lazım
karşıdan bakıldığında cezbedici değilse teferrruatlara takılmamak lazım
yoksa hiçbirimiz tesettüre uyduğumuzu iddia edemeyiz
Evet ben suan zaten tam tesetture uygun fiyinmiyorum.dar paca pantolonlarimla.
Ama dizden asagsini teferruat olarak gormek bence digru degil.
Zira namaz kilarkende dizden asagimda dar paca olsun gibi sozler sarf edemiyoruz.
Sinir topuklardir.
Mumine 5 vakit namaz farz olduguna gore tesetturumuz her zaman namaz kilmaya.musait olmali.
Benim dusuncem.budur.
Insanlarin sehvet duygusnu hangi organlarin uyandiracigini ben bilemem.
Benim bildigim Allah el yuz ve ayak harici her yerin kapanmasini emretmis...
Allah dogru yola hepimize iletsin insaAllah..
tabiki taba rengi olan çok hoşmuş güle güle giyEki Görüntüle 662901
Eki Görüntüle 662902
merhaba kızlar alvinada indirim var bu tunik hoşuma gitti ama renginde karar veremedim siz olsanız hangisini alırdınız yardımcı olabilirmisiniz acaba?
tabiki taba rengi olan çok hoşmuş güle güle giy
dizden altta dar paça pantolon olunca namaz kılınamadığını nerden duydun merak ettim doğrusu
böyle bir şey yok ,vucudun görünmedikten sonra namaz kılabilirsin ,yani çıplak olmadıktan sonra
doğrusu ben pardesü giyen biri şehvet uyandırıyorsa onun bol olmasının islama uyduğunu düşünmüyorum
çok sıradan bir kıyafet giyip dar paça pantolonla bakışları üzerine çekmeyen ama pardesü ya da türevi birşeyle bakışları üzerine çeken insanın hangisini tercih edersin?
olayı kalıplaştırmayın islamda kalıp yok ,o zaman hepimiz çarşaf giymeliyiz çünkü en kamufle edici ve bol olanı o
çarşaf da rengi itibari ile çok dikkat çekiyor herkes dönüp bakıyor
kamufle olacağım derken tam tersi dikkat çekiyorsun
dolaysıyla hiçbir örtünün kamufle yeteneği kalmadı artık üzgünüm
herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor ama biri diğerine üstün değil
ha ama dediğim gibi boydan kiloş gelen yakadan yakaya eski tip büyük başörtü kullanan insanlar hariç
bak onlar tam teswettüre uyuyorlar hiçbiryerleri belli olmuyor
onlardan da çok çok az var günümüzde
işte onlardan biri gelip burada fetva verirse saygı duyar önünde eğilirim
ama bizim gibi pardesülü yada dar paçalı olup da gelip kınayana o hakkı vermem
çünkü çok farkı yok bana göre sebebi ise şuanki pardesü vs türevlerinin de çekici olması..
ALLAH hakkımızda hayırlısını versin.
Allah rizasi icin akil var mantik var o zaman ben giyeyim diz boyu etegimi altima giyeyim siyah taytimi namaz kilayim öyle sey olur mu namaz inda tesettüründe edebi adabi var bacim...
neyse ben bu konuyu daha fazla uzatmiyorum ben kendi yanlislarimi kendi bildigim dogrulara göre düzeltmeye calisacagim insaAllah zira herkeste böyle yapiyor..
Allah hepimizi aff etsin ve hayirli kullarina eylesin insaAllah..
bana bişey sormayın siz çünkü ne demek istediğim gayet açık ,anlamak istemeyen sizsiniz
ayetlere lafımız tabiki yok ama aytlerin yorumu da var
ayette illaki şunu yada bunu giyin demiyor
sınırları çizmiş ona göre giyinin diyor
islamda tesettürün amacı şehevi duygular uyandırmamak değilmi ,şehevi duygu uyandırmıyorsa insan istediğini giyebilir ben onu anlatmaya çalışıyorum
insanları bu kadar kalıplara sokup da islamdan soğutmayın ,sizin gibi insanlar yüzünden insanlar yanlışa düşüp farklı biçime giriyorlar aslında
baskı arttıkça insanlar tesettürü zıvanadan çıkartıyor,belki baskı olmsa herkes zamanla kendini düzeltecek
lütfen artık bilmişlk taslamayın da bizahmet kendi günahlarınızın vebalini düşünün
hakeza burda herkes kendi günahının vebalini alıyor zaten ..
vayyy be ayrima bak tesetdürlü topigi...
saclari örtmekle olmuyorrr bu isler
vayyy be ayrima bak tesetdürlü topigi...
saclari örtmekle olmuyorrr bu isler
Eki Görüntüle 664442
Eki Görüntüle 664444
Kızlar yakın zamandır takip ediyorum topiği.Dün aldığım badileri eklemekle başlıyorum.Devamı gelicek inş.