Tesettürlü arkadaşların paylaşım ve sohbet topiği

teşekkür ederim ,evet haklısınız özellikle etek çok rahat birde kolay kırışmıyor bu benim için önemli sürekli oturarak çalışıyorum.
gömleğin yakası beni rahatsız etmedi açıkcası ama isterseniz ölçüsünü verebilirim yakanın.

Kırışmaması gerçekten çok iyi,bedenleri tam uydu mu? Ölçü de iyi olur gerçekten bana biraz geniş gibi göründü.

Arkadaşlarım merhaba.
uzun zamandır görüyorum ama karar verip alamadım hala.
penye etek pantolon kullanan var mı aranızda?ben kiloluyum kötü durur mu yapışır mı rahatsız eder mi
diye düşünüyorum.ama bol olması kullanışlı gibi geliyor.
uzun penye bluz tarzı şeyler bulamıyorum. kotlarımla kullanacağım zaman dizlerimde olmasını istiyorum.
ama bu tarz bol pantolonlarla daha rahat olabilir diye düşünüyorum. :26:

armine indirime girmiş bu pardesüyü beğendim ama rengine karar veremedim .
lacivert mi yoksa bu renk mi ?
arkadaşlar siz olsanız hangisini alırdınız?
arkasıda bu şekilde

Kırışmaması gerçekten çok iyi,bedenleri tam uydu mu? Ölçü de iyi olur gerçekten bana biraz geniş gibi göründü.

etek 36 beden aldım evet tam oturdu sanki benim için dikilmiş gibi oldu ama bluz 38 bedenden başladığı ve ben zayıf olduğum için bol durdu.(ölçüler aklımda en kısa zamanda yazıyorum)

etek 36 beden aldım evet tam oturdu sanki benim için dikilmiş gibi oldu ama bluz 38 bedenden başladığı ve ben zayıf olduğum için bol durdu.(ölçüler aklımda en kısa zamanda yazıyorum)

Zayıfsın ne güzel darısı başıma:nazar::KK1:
Fotoğraflara bakamadım ama pardüsenin rengi tatlı duruyor, yazlıksa yazın bu renk çok hoş olur

Yok canım birçok terzide kumaş bulunuyor sen modeli gösteriyorsun hangi kumaşlara gider terzi gösteriyor arasından seçim yapıyorsun. Kumaşı içinde 100 tl tutuyor genelde canım.
Yinede sen bilirsin.

Düğme için terziye gitme canım cesaret et dikersin sen. Ama kolunu yapamam diyorsan götür terziye tatlım.:KK34:
Ay sorma basima ne geldi : / terziye goturdu esim kollarini yapti tamam ama dugmeleri dikis seklini gorecekain sok oldum resmen burusturmus bitanesini hatta astariyla birlikte dikmis bin pisman oldum esime caktirmadan bugun kendim bi tarafini sokup yeniden diktim : / diger tarafla ugrasmak istemedim simdilik..

Sözüm yüzünü karalayıp bende böyle örtünüyorum diyenlere.
Eminim örtünmenın ne anlama geldiğini hepiniz biliyorsunuzdur..ve niçin
tesetturun var olduğunuda..bu ne gaflettır boyle ..Allah için diyorum..ya Allahın emrıneharfiyen
uyun yada kedı nefsınıze uygun örtünme biçimini tesettur diye adlandırmayın...birde yapmış olduğunuz bu gafleti burda
marifetmiş gibi anlatmayın..
Ve kendınıze sorun ben kimin emrini uyguluyorum.dua ıle

tesetturun var olduğunuda..bu ne gaflettır boyle ..Allah için diyorum..ya Allahın emrıneharfiyen
uyun yada kedı nefsınıze uygun örtünme biçimini tesettur diye adlandırmayın...birde yapmış olduğunuz bu gafleti burda

Kardesim bu soylediklerinle yeni kapanmak isteyenlere hic bir sekilde yardimci olamazsin.

Yeni yurumeye baslayan bir cocukta adimlarini en basta tirek atar kah dengesini kaybeder kah duser ama zamanla kosmasini ogrenir.

Allahima sukurler olsun cevremde ki insanlar senin gibi dar bakisli degildi ve bende tesetture dogru adimi atabildim.

Bir sey daha soylemek istiyorum sen gittigin yolda mukemmel ve gunahsizmisin ki kendinde diger insanlari bu derece elestirme hakki goruyorsun?

Efendimiz s.a.v. dahi munafiklara hic bir sey dememistir inanmis gibi yapip inanmadiklarini bildigi halde.

Biz kim oluyoruz o vakit?

MasaAllah kardesim kapanmisin ama soyle soyle yapman daha hayirli olur diyecegine nasil seyler yaziyorsun.

Sevap kazanayim derken bu yaklasiminla ne malum gunaha girmedigin?

Allah cumlemizi islah etsin insaAllah.

Bir birimize destek olacagina....

Son düzenleme:

Allah size de hidayet versin.Madem çok derinsiziniz bu konularda,şu hadisi hatırlamanızı tavsiye ederim :

''Kolaylaştırınız,güçleştirmeyiniz.Müjdeleyiniz,nefret ettirmeyiniz.'':KK6:

:KK14::KK14::KK14:

Kardesim bu soylediklerinle yeni kapanmak isteyenlere hic bir sekilde yardimci olamazsin.

Yeni yurumeye baslayan bir cocukta adimlarini en basta tirek atar kah dengesini kaybeder kah duser ama zamanla kosmasini ogrenir.

Allahima sukurler olsun cevremde ki insanlar senin gibi dar bakisli degildi ve bende tesetture dogru adimi atabildim.

Bir sey daha soylemek istiyorum sen gittigin yolda mukemmel ve gunahsizmisin ki kendinde diger insanlari bu derece elestirme hakki goruyorsun?

Efendimiz s.a.v. dahi munafiklara hic bir sey dememistir inanmis gibi yapip inanmadiklarini bildigi halde.

Biz kim oluyoruz o vakit?

MasaAllah kardesim kapanmisin ama soyle soyle yapman daha hayirli olur diyecegine nasil seyler yaziyorsun.

Sevap kazanayim derken bu yaklasiminla ne malum gunaha girmedigin?

Allah cumlemizi islah etsin insaAllah.

Bir birimize destek olacagina....

Canım boşver.:KK34:

....

işte olayın özü bu :KK9::KK9:
ara ara buraya brileri gelip eleştirip egosunu tatmin edip dönüyor
kendisi doğru örtünmüş oluyor ve doğru örtünmekle herşeyi kurtardığını sanıyor
cenneti tapuladığını ,doğru örtünmeyene tü kaka deme hakkının kendinde olduğunu
sadece doğru kapanmakla ALLAH karşısına çıkılacağını sanıp ,örtünmekle tüm sevapları çantada sanarak kendini bu şekilde garantiye aldığını ve kendinde gördüğü enaniyet duygusundan dolayı da diğer insanları rahatça eleştirip ,konuşabileceğini sanan tipler türedi günü müzde
kardeşim birini eleştirirken önce aynaya bakacaksın
sen doğru örtünüyor olabilirsin de ya senin de örtün doğru için karaysa o zaman ne olacak
onu kim nerden bilecek
örtünmekle iş bitiyormu sanıyorsun da küheylan kesiliyorsun
herkes kendince bişeyler yapmaya çalışıyordur
düzgün örtünmeyen nefsine uyuyor olabilir ama sen düzgün örtünüp sen nefsine başka konularda uymuyormusun
yani bunun kıstası ne kimi nerden bileceksin nasıl biri olduğunu
örtünmede zayıf olan belki ahlakta iidir ne bileceksin
yada örtüsü ii olanın ahlakı zayıftır
bu bir ölçüt değil ,iman ahlak ölçütü hele hiç değil
tavsiye vermek başka ,kınamak eleştirmek başka
kimse kimsenin ahlakını bilmediğinden sadece örtüyle değerlendiremez
herkesin ameli kendine
buranın amacı paylaşımda bulunmak ,birileriyle tarttışıp küçük görme büyüklük taslama yeri değil ..
sanırım burası ara ara birilerinin canını sıkıyorki konuyu dağıtmak istiyorlar
siz bunlara kanmayın devam edin paylaşıma..
ben de dar paça giyiyorum ama dizime kadar üzerinde birşey oluyor
bunda bir sakınca görmüyorum önemli olan hatların belli olmaması .
mesela geçen gün şöyleydim

Eki Görüntüle 656602

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel kardeşim Allah devamını getirmeyi nasip etsin.Asıl bundan sonrası önemli ki,Tesettürü bir moda haline getirenlere idi sözüm.ısındırılmak adı altında bize öyle bir törtünme şekli şırınga yaptılarkı,
gerçek manada örtü nedır örtünmek ne anlama gelir unutturmaya çalışıldı.Genç kızlarımız yavrularımız ne gördülerse onu yapmaya başladı ve asl olanın böyle bir giyınme tarzı olduğunu düşündüler.burda bunun vebalnı üstune alabılecek varmı soruyorum.madem nefsine ağır gelıyor bu şekılde örtunuyorsun o zaman sende kalsınBunu milyonlara gösterip tesettür adı koyma...bu sıteye bılinçli olanda gırıyor bılinçsız olanda.hiç bu çerçeveden baktınızmı ...
Ve tesettür kimsenin tekelinde değilkı ..,,kanunlar kurallar bellidır.Kişi eğer kendı nefsine uyarak bazı düzenlemelr yaptıysa tesetturedair! buna tesettur denemez.Bunu islama
,islam kurallarına mal edemez.
Bunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum kı, Hiç kimse Allahın emrettiği kanunları değiştırme hakkına sahip değil.Biz insan oğluna böyle bir tasarruf verilmemiş..

işte olayın özü bu :KK9::KK9:
ara ara buraya brileri gelip eleştirip egosunu tatmin edip dönüyor
kendisi doğru örtünmüş oluyor ve doğru örtünmekle herşeyi kurtardığını sanıyor
cenneti tapuladığını ,doğru örtünmeyene tü kaka deme hakkının kendinde olduğunu
sadece doğru kapanmakla ALLAH karşısına çıkılacağını sanıp ,örtünmekle tüm sevapları çantada sanarak kendini bu şekilde garantiye aldığını ve kendinde gördüğü enaniyet duygusundan dolayı da diğer insanları rahatça eleştirip ,konuşabileceğini sanan tipler türedi günü müzde
kardeşim birini eleştirirken önce aynaya bakacaksın
sen doğru örtünüyor olabilirsin de ya senin de örtün doğru için karaysa o zaman ne olacak
onu kim nerden bilecek
örtünmekle iş bitiyormu sanıyorsun da küheylan kesiliyorsun
herkes kendince bişeyler yapmaya çalışıyordur
düzgün örtünmeyen nefsine uyuyor olabilir ama sen düzgün örtünüp sen nefsine başka konularda uymuyormusun
yani bunun kıstası ne kimi nerden bileceksin nasıl biri olduğunu
örtünmede zayıf olan belki ahlakta iidir ne bileceksin
yada örtüsü ii olanın ahlakı zayıftır
bu bir ölçüt değil ,iman ahlak ölçütü hele hiç değil
tavsiye vermek başka ,kınamak eleştirmek başka
kimse kimsenin ahlakını bilmediğinden sadece örtüyle değerlendiremez
herkesin ameli kendine
buranın amacı paylaşımda bulunmak ,birileriyle tarttışıp küçük görme büyüklük taslama yeri değil ..
sanırım burası ara ara birilerinin canını sıkıyorki konuyu dağıtmak istiyorlar
siz bunlara kanmayın devam edin paylaşıma..
ben de dar paça giyiyorum ama dizime kadar üzerinde birşey oluyor
bunda bir sakınca görmüyorum önemli olan hatların belli olmaması .
mesela geçen gün şöyleydim

Eki Görüntüle 656602

Suan bende dar paca giyiniyoeum cunku kapanali bir ay oldu maddi acidan tum gardorobumu hemen yenileme sansim yok ama insaAllah yavas yavas bol paca etek pantolon ve tetek giyecegim zamanlada suan diz boyu olan pardesumu uzatacagim en dogrusumu hepimiz biliyoruz dar paca pantolon vucut hatlarimi belli ediyor sonucta ama hatalarimizi insaAllah duzeltemk icin gayret edecegiz bu yolda kimseyi kirmadan ve iyi yonde ornek olarak insaAllah...

Güzel kardeşim Allah devamını getirmeyi nasip etsin.Asıl bundan sonrası önemli ki,Tesettürü bir moda haline getirenlere idi sözüm.ısındırılmak adı altında bize öyle bir törtünme şekli şırınga yaptılarkı,
gerçek manada örtü nedır örtünmek ne anlama gelir unutturmaya çalışıldı.Genç kızlarımız yavrularımız ne gördülerse onu yapmaya başladı ve asl olanın böyle bir giyınme tarzı olduğunu düşündüler.burda bunun vebalnı üstune alabılecek varmı soruyorum.madem nefsine ağır gelıyor bu şekılde örtunuyorsun o zaman sende kalsınBunu milyonlara gösterip tesettür adı koyma...bu sıteye bılinçli olanda gırıyor bılinçsız olanda.hiç bu çerçeveden baktınızmı ...
Ve tesettür kimsenin tekelinde değilkı ..,,kanunlar kurallar bellidır.Kişi eğer kendı nefsine uyarak bazı düzenlemelr yaptıysa tesetturedair! buna tesettur denemez.Bunu islama
Bunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum kı, Hiç kimse Allahın emrettiği kanunları değiştırme hakkına sahip değil.Biz insan oğluna böyle bir tasarruf verilmemiş..

Ilk yorumunda bu sekilde olsaydi tepkim farkli olurdu cunku zaten bilmeyen yada bilerek tesetturu yanlis tasiyanlar diger yorumunu okuyunca daha cok ofkelenir daha cok ters yola gider.. bu sekilde iyi niyetle anlayisla ovguyle yaklasirsak insaAllah herkes en dogru tesetturu tasiyacaktir..

Mesela bana arkadaslarim kapanmadan once acik oldugum icin hic kotu yaklasmadi hep olumu idirler.. simdi kapanali bir ay oldu dar oaca giyiniyorum "gelinim cok guzel olmussun insaAllah ilerde bol pantolonda giyersin" gibi yaklasimlarda bulunuyorlar bu sefer bende daha cok sevmeye basliyorum tesetturumu daha cok Allahin rizasini kazanmak istiyorum..

Ama bir insana parmakla isaret etmek onun tam ters ikamete gitmesine sebeb olur diye dusunuyorum..

Suan bende dar paca giyiniyoeum cunku kapanali bir ay oldu maddi acidan tum gardorobumu hemen yenileme sansim yok ama insaAllah yavas yavas bol paca etek pantolon ve tetek giyecegim zamanlada suan diz boyu olan pardesumu uzatacagim en dogrusumu hepimiz biliyoruz dar paca pantolon vucut hatlarimi belli ediyor sonucta ama hatalarimizi insaAllah duzeltemk icin gayret edecegiz bu yolda kimseyi kirmadan ve iyi yonde ornek olarak insaAllah...

dar paça üzerine kısa bişey giyersen hattı belli ediyor ,dize kadar bir kıyafetle sorun oldğunu düşünmyrm ben çünkü bi nevi çorap gibi oluyor o durumda
bende bol paça da çok hatta eskiden hep dar paça giyerdim şimdi genelde bol paça ama dar paçayı da bu şekilde giyiyorum

işte uslup var yılanı deliğinden çıkarır,
uslup var yapacağın güzel şeyden bile vazgeçirir.
sizin ilk uslubunuz la kimse tesettür kuralına uymaz hani uyarıyorsunuz ya..
2.yaptığınız yorumla vacdanları dize getirebilirdiniz

dar paça üzerine kısa bişey giyersen hattı belli ediyor ,dize kadar bir kıyafetle sorun oldğunu düşünmyrm ben çünkü bi nevi çorap gibi oluyor o durumda
bende bol paça da çok hatta eskiden hep dar paça giyerdim şimdi genelde bol paça ama dar paçayı da bu şekilde giyiyorum

Kardes ayak bilekleri haric bacaklarin diger kismini gorunmesi helal degildir bu durumda giyisi olsa dahi corap ya da dar paca pantolon bacaklarin kalinligi yada inceligi yani hatlar belli oluyor bu yuzden tesetture uygun degil : )

X