• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tesettüre karşı mini etek kampanyası

Fenaaa olmussss :(
Hanımlar,
yanlış anlaşılma olmuş sanırım, sakin olalım ki yanlış anlaşılmalar yüzünden polemiğe girip banlanmayalım değil mi?

Doğru söylüyorsun, seneler önce yaz kampından döndüğümüz gün babamın bir Arkadaşının oğlunun düğün günüydü, salon Avrupa Yakası'ndaydı, bizde geç kalmamak adına altımızda şort üstte askılı evimize bile uğramadan fırladık gittik, zaten maksat 5-10 dakika durup hayırlı olsun demek ve davete icabet etmekti, salona vardık, içeri girdik, aman Allah'ım:KK43: meğer düğünde mevlid okunacakmış, düğün salonu haremlik selamlık ayrılmış, o gün ne kadar utandığımızı anlatamam, annem babama kızdı, biliyor muydun Mevlid olduğunu, neden söylemedin, adam gibi giyinirdik diye, gerçi babamda bilmiyormuş, Arkadaşı düğün demiş, Mevlid olduğunu belirtmemiş, daha çok dikkat çekeriz diye çıkamadıkta, bitene kadar pancara dönmüştüm utançtan.

Evet hemde ne fena:(
Düşünsene kamptan dönmüşsün, şort tişört, baban değer verdiği bir Arkadaşına ayıp olmasın diye hadi direkt gidelim geç kalmayalım deyip alıp götürüyor ve içerdeki durumu görünce kıpkırmızı oluyorsun, annemde çok kötü hissetmişti kendini, birde millet ne bilsin bizim kamptan geldiğimizi, sanki inadına öyle gitmiş gibi olduk:(
Düğün akşam düğünü de değildi, hani öyle olsaydı belki eve uğramaya zamanımız olurdu, bir nebzede olsa biraz daha uygun olurdu kıyafetlerimiz, ordan birilerinden tülbent vb ister toparlardık durumu.

"Türbanın zıttı mini etek miymiş yani? "

Bu sorunuzu haklı buluyorum mervecik01 mervecik01 , örtüye karşı birşey bulalım o da uç nokta sayılsın, hmmm Evreka mini etekkkk deyip ne zaman örtüye karşı bir protesto vs olsa mini eteği ortaya koyuveriyorlar, mini eteğe biçilen role bakın, Örtülü değilseniz mutlaka mini giyersiniz, mini de ahlaksızlık manası taşıyor gibi bir anlam yüklemeye çalışıyorlar.

Oysa başını örtmek ya da pantolon, mini etek giymek tercihtir, kimse giyim tercihleri yüzünden ahlaklı veya ahlaksız olmaz.
Ahlakın giyime indirgenmesini zaten Saçma buluyorum, böyle protesto mu diyorlar, kampanya mı artık adı her neyse bunlara da karşıyım.
Isteyen istediği gibi giyinsin. Kimse kimseye karışmasın yeter.

Son 2 cümlen hariç katılıyorum.

Giyim tercihi yüzünden ahlaksız olunmaz ya da cahil ya da yobaz... Bazı giyim şekilleri için en fazla ''ortamın adabına uymamış'' derim yani...

Bu kadar saçma bi kampanya olur anca.. Her iki şeyde birbirinden saçma.
şu mini etek kampanyası gerçekten tesetturu tercih eden insanlara bi hakarettir.
bi tesetturlu olarak her iki Kampanyayı da kınıyorum

Ne saçmalık!
İnsanlar napıcağını şaşırdı artık.
Ben kendi inancım gereği tesettürlüyüm fakat yeryüzündeki erkekler için değil, ayette öyle olduğu için bu şekilde giyinmeyi tercih ediyorum. Dünyada sadece kadınlar olsa, aynı ayet yine inse, yine kapanırdım. Kendi iğrenç nefislerin kılıf uyduruyorlar. İsteyen kapanır, istemeyen kapanmaz. Allah'ın huzurunda herkes kendinden sorumlu. Kime ne? Sinir oluyorum bu tarz olaylara. Resmen insanları dinden soğutuyorlar. Günah.

isteyen istediğini giysin ..
demokratik bir ülkedeyiz şükür ..

Back