- 8 Mayıs 2007
- 1.208
- 1
- 43
- Konu Sahibi BaSiYaZMaLiKiZ
life city email adresi yazarmısın özelden buraya ekleyemedim ben mail atayım sen ekleyiver
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar merhaba, siteyi okurken başlık dikkatimi çekti bir okuyayım dedim. size bir şey sormak istiyorum? anladığım kadarı ile çoğunuz okumuş bayanlarsınız. neden çalışmayı bir yük olarak görüyorsunuz? mesele maddi durum ya da geçinebilmek değil bana göre. kendimden örnek verecek olursam, maddi durumumuz oldukça iyi hiç çalışmasam da olur. hatta babam bile çalışmasa şu anda sahip olduklarımız ölene kadar bize yeter de artar. ama senelerdir okuduysanız aileniz hem maddi hem de manevi olarak size büyük bir yatırım yapmış demektir, çalışmamak bu yatırımı boşa harcamak anlamına gelir.
Buna ilave olarak, hepimiz lisede ve üniversitede yarış halindeydik, üniversiteye biz girdik sonuç olarak bazıları giremedi. yani orda bir yer işgal ettik. e sonuç olarak çalışmamayı seçiyorsak, bu başkalarının hakkını yemek olmuyor mu? madem çalışmayacaktınız neden okudunuz bunu çok merak ediyorum. herkesin kişisel tercihlerine saygım var. ama bence hayat çok önceden planlanmalı. amaç çalışmak değilse, üniversite okumak bana göre boş. Onun yerine evde de ders kitaplarını okuyabiliriz amaç kültür sahibi olmak ve bilgilenmekse.
Burda çalışmak zorunda olmayan bayanlara bir imrenme var gibi geldi bana o nedenle bunları yazıyorum. Benim görüşüm çalışmak manevi tatmin duygusudur, bir işe yaradığınızı hissettirir size. Her gün yeni bir şey öğrenir ve kendinizi geliştirirsiniz. Bu dünyada sadece kapladığınız alandan ibaret olmaz, üretirsiniz çalışırken. ürettiğiniz ve kazandığınız zaman tüketmeye hakkınız olur. Ben bir bayan olarak eşimden veya kocamdan para istemeye utanırım ve kendimi aciz hissederim diye düşünüyorum. Bana göre her insanın ürettiği kadar tüketmeye hakkı vardır.
Çok uzun yazdım farkındayım umarım yanlış da anlaşılmam. Tek savunduğum şey kadınların biraz daha üretken olmaları.