- 23 Temmuz 2015
- 2.032
- 3.703
- 36
-
- Konu Sahibi adelebeyin
Bir kadin dikkat cekmemelidir ve sade giyinmelidir. Bu da farkli mezheplerde farkli yorumlanabiliyor. Aklima bu hadis geldi: "Giyimde sadelik, imandandir". Konuyu burda birakiyorum yanlis anlasilmak istemem cunku kendimde acik bir insanim, belki bilmiyorumdur ama ogrendigim bu sekil.2 kıstas vardır ; transparan olmaması ve dar olmaması
Ben de diyorum ki belirttigim renklerde giyinince (ki benim tesetturlu arkadaslarim benden daha cok dikkat cekiyor giyimlerinden oturu) amactan sapiyor sanki. Bir erkek sacinizi goremiyor ama renklerinizle okadar dikkat cekiyorsunuz ki uzun uzun suzuyor ee ne anladim. Oyuzden konu sahibinin koyu renk almasi dogru bi'karar diye dusunuyorum. Iyi aksamlar.
Renk kistasi yoktur kabul de tesetture girip fuşya şal, fosforlu esarp takinca cok fazla dikkat cekiyo kisi. Yani ben kapali degilim disardan gozlemim bu.
2 kıstas vardır ; transparan olmaması ve dar olmaması
Örtünmenin asil amaci dikkatleri cekmemek ,saklamaktir
Tutup renk kistasi yok diye renga renk ortu takmak ,giyinmek ..
Tamamen ortunme amacindan sapmis seylerdir
Kapanacagim derken acik olandan daha cok dikkat cekenler var konu sahibi arkadasimi takdir ediyorum mi dogru sekilde yapmaya calisiyor milleti yanilmayin bilip bilmeden vaaz vererek ..
Renk kıstası yok demenin neresini rengarenk giyinin demekle eşit tutuyorsunuz anlamıyorum. Aklı başında kimse bunu yapmaz zaten fakat sadece siyah giyinilmeli gibi bir algı var insanlardaben bunun yanlışlığını vurguluyorum.
Ki zaten kur'an ı açıp okursanız tartışmaya mahal kalmayacak şekilde açık
Ortaya dogru laf carpma okuyunca belli oluyor zaten arkadasimGiyende giymeyende vaaz vermeye çalışıyor.. Örtülü olmayan biri bir başkası hakkında " benden daha çok dikkat çekiyor " demesiyle , örtülü olan bir kadının mini etek çok dikkat çekiyor demesi aynı şey.
Bırakında herkes kendi inançları ölçüsünde giyinsin açılsın.
Hocalar zaten vermiş vaazlarını. İsteyen orada okusun. Çünkü yalan yanlış yönlendiriyorsunuz.
...