• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

terleyen duvarlar

papatyacilady

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2014
4
0
1
İstanbul
Merhaba sayın ic mimarimiz yaklaşık 4 ay önce daire aldık ama duvarlarinin bir bölümü terleme yapiyor bu sorun neden kaynaklanıyor bilmiyorum cevaplarsaniz sevinirim.

Merhaba sayın ic mimarimiz yaklaşık 4 ay önce daire aldık ama duvarlarinin bir bölümü terleme yapiyor bu sorun neden kaynaklanıyor bilmiyorum cevaplarsaniz sevinirim.

Merhaba papatyacilady öncelikle sorununuzu paylaştığınız için teşekkür ederim.

Dış ortam ile iç ortamın ısı farkı nedeni ile oluşur. Dışarısı aşırı soğuk olduğu zaman eğer evinizde ısı yalıtım uygulaması yok ise iç cephedeki sıcak hava soğuk duvarlara temas eder ve yoğuşma meydana gelir. Bu da terleme olarak ortaya çıkar.

Bunun yanı sıra odada çok sık kaynatılan su, yemek vb. ortama su buharı yayar. Yayılan su buharları duvarlarda yoğunlaşır ve yine terleme ortaya
çıkar.Genelde mutfak ve banyo gibi ıslak hacimlerde karşılanan bir sorundur.

Saten alçı uygulaması olarak bilinen alçı sıva uygulaması yapılmış duvarlara silikon bazlı boya kullanımında da bu sorun ortaya çıkar. Silikon bazlı boya duvara nefes aldırmadığı film tabakası gibi duvarı kapladığı için terleme sorunu ile karşılaşabilirsiniz.

Bahsettiğim durumlardan sizin duvarınıza uygulanmış olanı benimle paylaşırsanız size yardımcı olabilirim.

Teşekkürler.

Vivense İç Mimarı
Gözde Köylüoğlu
www.vivense.com

Oncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim haklısınız evde dış cephe Yalıtım olmadığını sonradan öğrendik ve duvarlar da dediğiniz gibi maalesef alçıpan yapılmış ve sivasiz. Önerileriniz bizim için çok önemli

iyi akşamlar
bizim evimizin dış cephesinde yalıtım var ama yaklaşık bi buçuk yıldır yaşıyoruz duvarlar resimdeki gibi dökülüyo
uygun fiyata yapabileceğimiz bi çözüm yolu var mıdır acaba?
Eki Görüntüle 1075564

Back
X