• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Terk edilme ile başa çıkma

Üyelerin toz pembe dünyasına karşı çıkacak yorumlar yapıyorum ama 39 yaşında ne aşkı ya.daha sevişmeye mecali yok.aşkı bulsa bir halt edemeyecek zaten.dediğin gibi 20 yaşındaki duyguları arıyor dediğine göre.belki açıklaması yerinde olmamış ama belli ki ilişkide tutacak kadar bir özlem ve arkadaşlık olduğunu da düşünmemiş.ya da sadece bıkmış, yorulmuş, mecali yok.hayattan sıkılmış.o da olabilir.valla ne diyeyim zor bir durum.ama sürekli arayıp mesaj atmak da bir şeyleri çözmeyecek gibi.sürekli bir ayrılık gibi gelmedi bana ama.ara vermek istemiş gibi geldi.
Keşke öyle olsa
Kibar naif bir adam, onun gibi birini bulabilecegimi sanmıyorum bu beni yıkıyor

Evet o
Geçen hafta da annesiyle yine zaman geçirdik bu haft da terk edildim

Gökçe bebişim burda sana yazılldı çizildi yani adma o kadar da sevmiyor diye ama senin de dediğin gibi yalnıızllık olunca bazı gerçekleri kabulllenmek istemedin. Belki sen de sandığın kadar aşık değillsindir, boşluktasındır. Adam doğrusunu yapmış, dürüst davranmış, seni oyalayıp duygularından faydalanıp sonra başkasına gidebilirdi Türkiyede genelde öyle oluyor malum :KK51: Ne iş yapıyordun, işine daha çok sarılma olanağın var mı? Onun dışında arkadaşlık durumların nasıl?

Hiç alakası yok. 16 senedir aynı adamla birlikteyim. Mutlu sevgi dolu bir evliliğim var. Ama bugün gelip benim sana karşı hislerim bitti ayrılmak istiyorum dese bu derece kendimi kaybetmem. Tabi ki üzülürüm, kendimi sorgularım, benden mi kaynaklanıyor diye düşünürüm bunlar ayrı mesele ama yataklara düşecek kadar kendimden geçmem. Hayatıma devam ederim. Eşimi kaybettiğimi düşündüğümde bile şu ruh haline giremiyorum ben. Sevgisizlik ya da sevmeyi bilmemek değil bu. Çok da güzel sevebiliyoruz. Sadece acıyı daha kontrollü yaşıyor ve başkasını severken kendimizi sevmekten vazgeçmiyoruz.
Telaşlanmaz misin ama bu yaştan sonra ne yapacağım ben diye.bence konu sahibinin durumu kiminle birlikte olduğuyla çok ilgili değil.kendisi de söylemiş zaten yalnızlıktan çok bağlanmıştım diye.o kişinin yerine geçebilecek biri olduğu garanti olsa o da bu halde olmazdı.şimdi diyor bu yaşımda yeni birini nasıl bulacağım, bulabilecek miyim? Bu tarz çekinceler de var.gelecek kaygısı gibi.mesela eskiden bende de yoktu ama 30 a girince gelecek kaygısı geldi.

Gökçe bebişim burda sana yazılldı çizildi yani adma o kadar da sevmiyor diye ama senin de dediğin gibi yalnıızllık olunca bazı gerçekleri kabulllenmek istemedin. Belki sen de sandığın kadar aşık değillsindir, boşluktasındır. Adam doğrusunu yapmış, dürüst davranmış, seni oyalayıp duygularından faydalanıp sonra başkasına gidebilirdi Türkiyede genelde öyle oluyor malum :KK51: Ne iş yapıyordun, işine daha çok sarılma olanağın var mı? Onun dışında arkadaşlık durumların nasıl?
Ben anlamadim sevmedigini siz nereden anladiniz benim gozume sokmasi gerekiyormus böyle.
Evet bosluktayim, yalnizim, kimse yok arkadas vs...
Ben ondan ayriliyordum bitirelim dedin o beraber yasayalim dedi, ben Avustralya ya taşınıyorum benimle gel dedim tamam dedi ven nasil anlayim sevmedigini.
Dört aydır ayrı ulkelerdeyiz, bir kere hasta oldum o geldi, iki kere ben gittim bu oyalama değil mi

Evet üzgünüm kaç yaşına geldim, buraya tutunmak aile kurmak istiyorum burada. O bana bu sinyali veriyordu sonra bir anda birakip gitti yüzüstü

Telaşlanmaz misin ama bu yaştan sonra ne yapacağım ben diye.bence konu sahibinin durumu kiminle birlikte olduğuyla çok ilgili değil.kendisi de söylemiş zaten yalnızlıktan çok bağlanmıştım diye.o kişinin yerine geçebilecek biri olduğu garanti olsa o da bu halde olmazdı.şimdi diyor bu yaşımda yeni birini nasıl bulacağım, bulabilecek miyim? Bu tarz çekinceler de var.gelecek kaygısı gibi.mesela eskiden bende de yoktu ama 30 a girince gelecek kaygısı geldi.
Niye telaşlanayım ki? Aynı şekilde devam edeceğim hayatıma. İşime gidecem, arkadaşlarımla görüşecem, ailemle zaman geçirecem. Bunları yaparken yanımda eşim olmayacak sadece. Allah ayırmasın o ayrı mesele ama olur da bir şeyler yolunda gitmezse karalar bağlamam.

Birini bulabilir miyim diye bir endişem yok benim. Yalnız da gayet hayattan keyif alıyorum. Bu da sanırım karşı cinsi çekiyor. Ergenliğimden beri hiç yalnız kalmadım kendim yalnız kalmak istediğim zamanlar hariç.

elbette aşık olmuşsundur ama aşık olduğumuz her insan da bize iyi gelmeyebiliyor. onun bizi sevme şekli ve bizden talep ettiği sevgi bazen bize uymuyor
ne demek istediğini tam olarak anlamadım
dediğin tarzda ilişkiler yaşadım
ama düşününce, onun sevme şekli beni tatmin etmediği için ayrılık acısının üstüne bir de sevilmeme hissi ile baş etmeye çalışmanın daha üzücü olması gerekmez miydi ?

bahsettiğin tarzı en sonuncu ilişkimde yaşadım. o kadar bencilce ve kendince sevdi ki beni, anlatsam sen sevme ulan ayı dersiniz o derece
ilişkilere bakış açımız ve birbirimizi sevme şeklimiz tamamen zıttı
ama ben hiçbir zaman bu beni neden istediğim şekilde sevmedim diye karalar bağlamadım. muhtemelen anasından danasından öğrendiği saçma sapan sevme biçimini uyguladı
belki de kolay kabulleniyorumdur olumsuz durumların varlığını ve gerçekliğini . o yüzden karalar bağlamamışımdır .

Çünkü bence belli bir yaştan sonra âşık olunmuyor.bir de karşına çıkacak mı çıkmayacak mı belli bile değil.insanlar bir ömür arıyor da bulunmuyor.açıkçası isteyen istediği kişiden ayrılabilir ama ne yapsın zavalli aşkı bulacaksın falan filan tarzı şeyler de fazla romantikliğe kaçıyor bence.evet bana çocuksu geliyor.gelmiş 39 yaşına bir gitsin şimdi.en son sürekli birini düşünmeli âşık olduğumda 18 yaşındaydım yani.18 yaşındaki durumları istemek akıl kârı değil.kısaca aşkın yaşı gayet de var bence.fantazi aramaya gerek yok.o yüzden konu sahibi akılcı bir cevap vermiş bence.haa kişi âşık olmadığı birini de sevebilir ve özleyebilir.adam da bu bile yok demek ki.o konuda haklı işte.onların olması lazım.bir de sanki hayatımız güllük gülistanlık, hiç birşeyle yetinmek zorunda kalmıyoruz da bununla neden yetinmek zorunda kalsın falan filan diyoruz.yetinmek istememiş belli de niye yetinsine de bir sürü cevap bulunur yani.yetinen de çok var
herkesin bakış açısı ve beklentileri farklı
konu sahibiyle yaşadığı şey adamı tatmin etmemiş, bakış açısına uymamış ve açıklamasını da yapıp bırakmış
adamın ilişkiden duygusal anlamda beklentisi karşılanmamış. konu sahibinin de bi suçu yok
tek bi doğru yok ki. kimi insan geldim artık kaç yaşıma, duygusal anlamda uçmaya gerek yok huzurlu olayım yeter der
kimi insan da duygusal anlamda bolca uçmalı kaçmalı, telaşlı, adrenalinli, ayrılmalı barışmalı şeyleri sever
insanlar değişkenler bu konuda
kimisi ilk buluşmada heyecan duymuyorsa asla 2. buluşmayı yapmaz o insanla
kimisi de ben zaten zamanla, tanıdıkça severim deyip 150. buluşmaya kadar şans verir, zaman verir kendisine ve karşısındakine

ne demek istediğini tam olarak anlamadım
dediğin tarzda ilişkiler yaşadım
ama düşününce, onun sevme şekli beni tatmin etmediği için ayrılık acısının üstüne bir de sevilmeme hissi ile baş etmeye çalışmanın daha üzücü olması gerekmez miydi ?

bahsettiğin tarzı en sonuncu ilişkimde yaşadım. o kadar bencilce ve kendince sevdi ki beni, anlatsam sen sevme ulan ayı dersiniz o derece
ilişkilere bakış açımız ve birbirimizi sevme şeklimiz tamamen zıttı
ama ben hiçbir zaman bu beni neden istediğim şekilde sevmedim diye karalar bağlamadım. muhtemelen anasından danasından öğrendiği saçma sapan sevme biçimini uyguladı
belki de kolay kabulleniyorumdur olumsuz durumların varlığını ve gerçekliğini . o yüzden karalar bağlamamışımdır .

sadece sevme şeklinin toksikliği ya da karakterindeki bencillikten kaynaklanan noktalardan bahsetmiyorum. son yıllarda insanların "sevgi dili" diye adlandırdıkları şey sanırım.
bazen kendi sevginizden ya da karşınızdaki insanın size sevginizden en ufak şüpheniz yoktur ama ruhunuzu tatmin eden ilişki değildir. verdiği sevgi sonsuz büyüklüktedir ama size onun verdiği sevgi ve bu sevgiyi size ifade etme şekli, sizin aradığınız şey olmamıştır.
örnek vermek gerekirse burada birçok kadın eşinin aşırı kıskançlığından yakınıyor. benim için çok toksik ve şiddet dolu bir ilişki türü. asla da için de yer almam. kadınlar ise keriz gibi "nasıl düzeltirim?" diye sorup duruyor. düzeltilemez çünkü normali bu; adamın sevgiyi ifade etme şeklinin normal hali bu. bu ifade şekli size uygun değilse arkanızı dönüp gitmek lazım.

ben ilişkilerim bitmeden çok öncesinde bitişi kabullendiğim için bittiği an itibariyle kuş gibi hafiflemiş hisseder mutlulukla yoluma devam ederdim. bazen bu yıkılış sürecini(!) biliyoruz, izliyoruz ama kabul etmediğimiz için gereksiz drama yaratıyoruz.

Aşk ileride şekil değiştiriyor ama başta gerekli. Adamda olmamış... Yapacak birşey yok. Üzülün ağlayın, sonra silin yaşlarınızı önünüze bakın. Çıkın... Gezin. Yeni ortamlar bulun. İletişimi de kesin.

Back