sağlık lisesi çıkışlı mısın ?
Lys sonuçları bugun yarın açıklanır ,açıklanmasını bekle tam okul puanıyla birlikte net puanını görürsün lys ye girmiş olmasan bile.Hemen sonrasında yükskeöğretim programları ve kontenjanları yayınlanır.Ordan başarı sıralamaısna göre bakarsın hemşirelik geliyo mu Kayseride diye.O zaman daha net konuşabilirz
kayseriden çık bence ufkun açılsın
ilerleyen zamanlarda çok pişman olursun
arkadaşların başka memlektlerden gelip kendi ayakları üsütünde durdukça
sen hep ailene bağlı olacaksın
bence yurtta kalmalısın
ihtiyaçlarını ailenden değil de kendi çabalarınla karşılamasın
her ya paranın bile nasıl gıdı gıdına yettiğini görerek hayattan ders çıkarmalısın
bence başka şehir olmalı ki hemşirelik bence
ben kpss 78 aldım hiç bi yere atanamadım hemşirelik okuyanlar 75le atanmış
bak bunları düşün radyoloji vs ile ilgili gerçi pek bi fikrim yok ama
kayseri de olsam abimin yanında kalacaktım. ona da annemler izin vermiyor.annem sen de başkalarının çocukları gibi yurtta kal diyor. galiba başka şehir yazacağım. hemşirelik istiyorum. inşallah gelir. haklısın ama yurtta kalmak da istemiyorum.
aaaa öyle dmee yurtta kalmak hele hele ilk yıllarda
öyle güzel şeyler paylaşıyorsun ki yeri geliyo bir ekmeği bölüşüyorsun
Cemaat yurdunda sıkarlar o ayrı mesele, Ben de her insanın hayatın gerçek yüzünü görmesi için öğrencilik yıllarında yurtta kalması gerektiğini düşünüyorum, neyin ne olduğunu, maddi açıdan tasarrufu ne kadar küçük yaşlarda öğrenirsen hayatın boyunca sana o kadar iyi anlamda etkisi olur. Başka arkadaşların özgürlüğüne kavuşur, kendi yağında kavrulmaya başlar, o zaman sen de ah keşke dersin. Aileni sevmen çok güzel bir şey ama o yuvadan bir gün zaten uçup gideceksin, ya evlenirsin, ya başka bir yere atanırsın vs. Bence sadece kayseri diye takılmamalısın, zaten 2 yıllık düşünüyorsan göz açıp kapayıncaya kadar geçer, ben bu bölümlerden pek anlamam ama eşime sordum (eşim doktor) kesinlikle hemşirelik yazmasını öneririm dedi.
Öyle dediyse ben de hemşirelik yazacağım artık. Abimde sağlıkçı. Çalıştığı hastanede bir doktora sormuş ve o doktor da öyle demiş. Hemşirelik istiyorum artık. Yurda da alışırım ya ne yapıyım. Hem hemşire olunca 3. yıldan itibaren staj yapılıyormuş ve para veriyorlar her ay. Aileme de yük olmam böylelikle. Lisedeki yurtlarla üniversitedeki yurtlar farklı olur değil mi? Yani o kadar sıkı olmaz. Ben okulun yurdunda kalabilsem keşke. Acaba cemaat yurdu devlet yurdundan daha mı iyi olur?
Cemaat yurdunda herkes kalamaz, mesela ben o baskıya dayanamam sokakta kalmayı tercih ederim büyük konuşmak gibi olmasın da...
Bi arkadaşım kalıyordu, 7de yurda girme zorunluluğu vardı
Ama senin yaşam tarzına bağlı
Tercihim asla cemaatten yana olmazdı devlet yurdu şansım varken
ben 5 yıl devlet yurdunda kalmış biri olarak konuşuyorum
ben çok memnundum
fakat bu devlet yurtarı ilden ile değişiyo sanırım benim kladığım 4kişilkti herkesin dolabı komidini ayrı
o kadar çok çeşit yemek çıkıyorduki ne yesem die şaşırıyordun
her sabah her katın görevlisi ayrı gelip temizliğini yapardı
saat akşam 11de giriş ohhh kebapp yanii :)))
ücret en son 3ayda 300tl olsa gerek ki
akşam yemeği ve kahvaltı için fiş veriyorlar mesela kahvaltı 1.5 tl değerinde
akşam yemeği 2tl ne yersen kaç para tutarsa fişin üstünü tamamlıyordunn
oo ben birikim bile yaptımmm paralarımıı
cemaat yurdunda kalmak çok zor yha insan bi rahata erdim gezim tozum dio ama nerdeeee habire cami cami dolaşıosunuz tamam güzel şey dinin her an insan hayatında olması itiraz etmiorum daa bu kadar çok ısrar etmelerine gerek yok
Kayseri'de yaşadığım için Kayseri'de bir okula gideyim istiyorum; fakat puanım biraz düşük. Sağlık alanında tercih yapmak istiyorum. İki yıllık radyoloji, radyoterapi gibi bölümleri mi ilk sıraya yazayım, yoksa hemşirelik mi yazayım bir türlü karar veremedim.:44: Kayseri dışında bir yerde hemşirelik yazarsam gelir diye korkuyorum. Çünkü kayseri'de olmak istiyorum. rahat olmak açısından.Ama ilk sıralara radyoloji gibi bir bölüm yazmak da mantıklı gelmiyor. sizce ne yapmalıyım? lütfen bir fikir verin.İlk sıralara farklı ilde de olsa hemşirelikleri yazayım mı?
hemşirelik tutarsa git derim ama düşük deil ki hemşirelik
Kayseri gelmiyo da Aksaray felan gelebilir inş. gelir. Ben de yüksek diye gelmez sanıyordum. Taban puanla yerleşenlerden başarı sırası benden çok düşük olan 25 il var.Ve Doğu' daki hiç bir ili saymadım.Hem başarı sıralaması önemli. Çok sevindim görünce. :)
ayy çok sevindim valla istediğin meslek hemen yaz git bence haaa bide annenin babanın ki bide abinin yanında üni okunmassss kulağında olsunbaşarılar dilerim sana
niye ya abimle aynı evde kalacaktım ve yurtta kalmak zorunda da kalmayacaktım. Abimin yemeklerini felan yapardım :) Annem babam da kayserinin içinde değiller zaten. Ama zaten annem ve babam izin vermiyor abimin yanında kalmama. Kalamam o yüzden. En iyisi uzakta bir yer yazmam heralde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?