Aynen :)) 20 gün sonra falan belli olur herşeyKazanalimda yazarizz hayirlisiyla :))
OBP puanı ne işe yarıyor bilen var mıııııı
Eğer okul puanıyla birlikte toplam 175 puansa tercih yapılmıyor baraj 180 olduğu için yani eğer başka şu açıkögretim falan filan var onlarda oluyorsa da bilmiyorum...Kizlar size bir sey sormak istiyorum mesela ygs ye de girdiniz lys yede ama ygs 6 den tercih yapmak istiyosunuz ve puaniniz 175 olsun mesela 4 yillik bir yere tercih yapiliyomu
Eğer okul puanıyla birlikte toplam 175 puansa tercih yapılmıyor baraj 180 olduğu için yani eğer başka şu açıkögretim falan filan var onlarda oluyorsa da bilmiyorum...
Okul puanıyla birlikte geçiyorsa yapılır galiba...Ama sen yinede rehberlik hocalarıyla görüş derim canım nolur nolmaz yanlış bişey olmasın hem için de rahat eder doğru bilgi almış olursun :))Yok tatlim anlamadin herhalde sen bak simdi mesela ygs yede lys yede girdin diyelim tamam mesela sen atiyorum ygs 6 dan tercih yapcaksin ama senin ygs 6 puanin atiyorum 176 okul puaniyla birlikte olsun 220 ham puan 180 den kucuk ya okul puani eklenmemis hali 2 yillik tercih yapiliyor diye biliyorum fakat 180 i ham puan gecemedigi icin tercih yapilmiyor demi ben oyle biliyorum da birde sizlere sorayim dedim :))
Okul puanıyla birlikte geçiyorsa yapılır galiba...Ama sen yinede rehberlik hocalarıyla görüş derim canım nolur nolmaz yanlış bişey olmasın hem için de rahat eder doğru bilgi almış olursun :))
Kizlar bir sitede buldum herhalde boyle
merhaba tek ygs3 ten barajı geçmişim OBP eklenince 184 olan puanım 219 oldu ygs 4 tan barajı geçmedim ama oda eklenince 207 oldu ordan tercih yapma hakkım var mı ygs 4 ten
ygsde önlisans için baraj 140 puan, lisans bölümleri için 180 puandır.
yani 140 puanı geçtiğin tüm ygs puan türleriyle önlisans tercihleri yapabilirsin.
ham puanda 180 puanı geçmiş olduğun ygs puan türlerinde ise ygs ile öğrenci alan lisans bölümlerini de tercih edebirsin
Yani bir puan turunden tercih yapmak icin 4 yillik atiyorum mesela ygs 2 den 4 yillik tercih yapcaksan ham puanin 180 i gecmesi gerek.
bende çok korkuyorum bu yuzden özel yurdun 2 kişilik odalarına bakıyorum ama yinede ondanda korkuyorum ya anlaşamazsak diye 3-4 kişiye annemde sıcak bakmıyor yurt ortamı hakkında bilgi verirmisiniz ben birde ilk kez ailemden ayrılacam bunu düşündükçe üniyi kazandığıma bile üzülüyorumözel yurtlar mümkün mertebe en son tercihiniz olsun arkadaşlar. sözleşme yapıyorlar, senet imzalatıyorlar falan bi sıkıntı yaşasan, ayrılmak istesen sözleşme bitmeden zor yani ona göre iyi düşünüp karar verin.
devlet yurdu ilk sene gidilen şehrin, okulun ortamının tanınması açısından ilk yıl için mantıklı bi tercih ama 4 yıl boyunca orada kalmak yürek ister. ailenizin imkanı varsa 2. sene falan eve çıkın ve olabiliyorsa 2 kişi çıkın çünkü evin de sorunları bitmez.
hayat zor arkadaşlar 4-6 kişiyle falan aynı odada kalmak, uyum sağlamak falan çok zor ben yaşıyorum ve bıktım artık keşke aileme zamanında kafa tutsaymışım yurttan ayrılıp evde falan kalmak için. özel yurtta 4 kişiyle aynı odada kalmak daha da zor yalnız hem de pahalı. yurt hayatı baştan güzel gibi görünebilir yalnızlığı sevmeyen insanlar için ama bi süre sonra bayıyor yaşanan anlaşmazlıklar olabiliyor, hiç kendine ait bir alanın yok,o kadar kız bi arada,dedikodu had safhada vs. benim sinirlerim çok yıprandı ama her insan aynı değil tabi. sorularınız olursa cevaplarım arkadaşlar.
bende çok korkuyorum bu yuzden özel yurdun 2 kişilik odalarına bakıyorum ama yinede ondanda korkuyorum ya anlaşamazsak diye 3-4 kişiye annemde sıcak bakmıyor yurt ortamı hakkında bilgi verirmisiniz ben birde ilk kez ailemden ayrılacam bunu düşündükçe üniyi kazandığıma bile üzülüyorum
inşallah cnmValla tatlım hepimiz ailemizden ilk kez ayrilicaz okumak icin bazen fedakarlik yapmak gerekir. Ben soyle dusunuyorum her yerde her cesit insan var iyisinlede karsilasicaz kotusunlede ilk zamnalar kimse kimseyi tanimicak herkes yabanci olacak birbirine sinra herkes birbirine alisicak korkulcak bisey yok diye dusnuyorum cunku herkes seninle ayni heyecanda .bilmiyorum hepimiz insallah iyi kisilerle karsilasiriz
Sana verebileceğim en güzel tavsiye, gidip yüz yüze bilgili bir rehber hocasıyla görüş sonra burdan yanlış şeyler öğrenip yanlış tercih yapabilirsinKizlar osym ninyayinkadigi kilavuz varya onlisan birde lisans diye ikisinide indiriyosun onun icinde acik ogretim seyleri yok demi bide yanlis yerlere yapmiyalim tercih ben biraz takintiliyim bu gibi konularda :))
Teminden beri aklimda ya iclerinde acik ogretim yerleride varsa diye dusunuyorum yoktur demi
Sana verebileceğim en güzel tavsiye, gidip yüz yüze bilgili bir rehber hocasıyla görüş sonra burdan yanlış şeyler öğrenip yanlış tercih yapabilirsin
Aynen işini garantiye almalısın :)Aynen kısmetse bugun gidiyorum burda yanlis bilgi degilde herkesin bildigi seyler farkli o yuzden en iyisi bi rehberlikciye danismak :)
aslnda ben önceki konusmada sana bunu demeye çalışmıştımKizlar sai ben bugun rehberlikciye gittim 4 yillik tercih icin yapacagin puan turunden 180 i gecmek sartmis oyle dedi .