İyi universiteler değil işte sorun da orda.Üniversiteleri hangileri
Bana kalırsa kıyıda köşede İİBF okuyuncaya kadar 2 yıllık önü açık bölüm oku daha iyi
Bi sene daha hazırlanma imkânım yok maalesef kafam çok karışık Cografyayı ilk sıralara yazacaktm ama garanti değil başka bu mesleği de iyice araştırıp karar vercem.sayısal ağırlıklı bölümde zorlanirim kesin napacagimi bilmiyorum.İktisat,ekonometri, maliye falan bunlar sayısal ağırlıklı. Ben iktisattayım,grafiklere boğulursun. Ben öyle bankada 1000 liraya maaşla başlayacaksan okumaya gerek yok diye düşünmüyorum ve seninde öyle düşünmeni istemem. Hangi meslek olursa olsun ilk önce en alt seviyeden başlatırlar, maaşın sonradan yukselir. Tabi kendini geliştirmene bağlı. Ben iki senelik bir bolunun aof'une yazılmak istiyorum mesela, bi diplomam daha olsun. Ama İmkanın varsa seneye tekrar gir çünkü başka şehirde okuyacaksan bunun zorlukları var.
Bence iktisay oku çalışacak alan çok
Kendi şehrimde de okuyabilirim ama ben kendimi maliye iktisat gibi bölümlere yatkın gormuyorum iş garantisi de yok ki.Bu bölümleri iyi bir üniversitede okumadıktan sonra özel şirketlerin gözünde pek anlamı yok... çeko ve maliyenin devlete ataması varsa onları araştır derim... işletme iktisat mezunları genelde 1000 liraya bankalarda çalışmaya başlıyor ki onun için 4 sene il dışında okuyup masraf yapmana gerek yok... kendi şehrinde hangisi tutuyorsa onu oku en azından yemek, yurt masrafın olmasın...
Bi sene daha hazırlanma imkânım yok maalesef kafam çok karışık Cografyayı ilk sıralara yazacaktm ama kesin gelmesi garanti değil ek olarak başka bi mesleği de iyice araştırıp karar vercem.sayısal ağırlıklı bölümde zorlanirim kesin napacagimi bilmiyorum.
Ya ilk sıralara hep coğrafya yazacam ama kesin gelir diye bisey yok onun için bi meslek daha belirlemek zorundayımEn mantiklisi cografya bolumunu okuyup formasyonla ogretmen olmak.anladigim kadariyla sayisali sevmiyorsun.ne istiyorsan o bolumunden vazgecme
İç anadolu aydın denizli böyle yerler geliyor yanı ankara İzmir İstanbul gibi şehirler gelmiyor.Hangi üniversite, çok mu kötü?
Peki bu İngilizce hazırlığı geçmek çok mu zor temeli orta derecede olan geçebilir mi ?1 sene daha hazırlanma durumun yoksa, uluslararası ilişkiler veya finansman seç derim. ingilizce olursa daha iyi olur tabi ki.
Ben vakıfta okuduğum için benim okulumunki baya zordu. Devletler kolay diye duydum, orta seviyedeki biri rahat geçer.Peki bu İngilizce hazırlığı geçmek çok mu zor temeli orta derecede olan geçebilir mi ?
Peki tesekkur ederim :)Ben vakıfta okuduğum için benim okulumunki baya zordu. Devletler kolay diye duydum, orta seviyedeki biri rahat geçer.