Tercih sorunu

eljin

" Çekip sağa inmesini de bilirim."
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2014
541
218
Dün rehberlik hocamla konuştum. Ben coğrafya seçmeyi dusunuyordum bana birkaç meslek daha yaz kafana çünkü kesin coğrafya gelir diyemem dedi.Meslekler bunlar;
Kamu yönetimi
İktisat
İşletme
Ekonometri
Çalışma ekonomisi
Maliye
Bankacılık ve finans
Uluslararası iliskiler
Uluslararası ticaret ve finansman

Bu bölümler geliyor ama hangisinde daha çok kendimi gelistiririm ve sayısal ağırlıklı olan bölümlerde yapamam bana son iki meslek yatkın geliyor dil öğrenerek uluslararası ilişkiler veya ticaret finansman da iyi yerlere gelebilir miyim ?
Son olarak hocam işletmeyi İngilizce okursan iyi olur dedi ama işletme mezunu cok var okumak mantıklı mi ?
Fikirleriniz çok önemli lütfen yardımcı olun.

Üniversiteleri hangileri

Bana kalırsa kıyıda köşede İİBF okuyuncaya kadar 2 yıllık önü açık bölüm oku daha iyi

Üniversiteleri hangileri

Bana kalırsa kıyıda köşede İİBF okuyuncaya kadar 2 yıllık önü açık bölüm oku daha iyi
İyi universiteler değil işte sorun da orda.
2 yıllık önü açık bölümler yani sagliklara da puanim yetmiyo

Bu bölümleri iyi bir üniversitede okumadıktan sonra özel şirketlerin gözünde pek anlamı yok... çeko ve maliyenin devlete ataması varsa onları araştır derim... işletme iktisat mezunları genelde 1000 liraya bankalarda çalışmaya başlıyor ki onun için 4 sene il dışında okuyup masraf yapmana gerek yok... kendi şehrinde hangisi tutuyorsa onu oku en azından yemek, yurt masrafın olmasın...

İktisat,ekonometri, maliye falan bunlar sayısal ağırlıklı. Ben iktisattayım,grafiklere boğulursun. Ben öyle bankada 1000 liraya maaşla başlayacaksan okumaya gerek yok diye düşünmüyorum ve seninde öyle düşünmeni istemem. Hangi meslek olursa olsun ilk önce en alt seviyeden başlatırlar, maaşın sonradan yukselir. Tabi kendini geliştirmene bağlı. Ben iki senelik bir bolunun aof'une yazılmak istiyorum mesela, bi diplomam daha olsun. Ama İmkanın varsa seneye tekrar gir çünkü başka şehirde okuyacaksan bunun zorlukları var.

Bence iktisay oku çalışacak alan çok

İktisat,ekonometri, maliye falan bunlar sayısal ağırlıklı. Ben iktisattayım,grafiklere boğulursun. Ben öyle bankada 1000 liraya maaşla başlayacaksan okumaya gerek yok diye düşünmüyorum ve seninde öyle düşünmeni istemem. Hangi meslek olursa olsun ilk önce en alt seviyeden başlatırlar, maaşın sonradan yukselir. Tabi kendini geliştirmene bağlı. Ben iki senelik bir bolunun aof'une yazılmak istiyorum mesela, bi diplomam daha olsun. Ama İmkanın varsa seneye tekrar gir çünkü başka şehirde okuyacaksan bunun zorlukları var.
Bi sene daha hazırlanma imkânım yok maalesef kafam çok karışık Cografyayı ilk sıralara yazacaktm ama garanti değil başka bu mesleği de iyice araştırıp karar vercem.sayısal ağırlıklı bölümde zorlanirim kesin napacagimi bilmiyorum.

Bence iktisay oku çalışacak alan çok
Bu bölümleri iyi bir üniversitede okumadıktan sonra özel şirketlerin gözünde pek anlamı yok... çeko ve maliyenin devlete ataması varsa onları araştır derim... işletme iktisat mezunları genelde 1000 liraya bankalarda çalışmaya başlıyor ki onun için 4 sene il dışında okuyup masraf yapmana gerek yok... kendi şehrinde hangisi tutuyorsa onu oku en azından yemek, yurt masrafın olmasın...
Kendi şehrimde de okuyabilirim ama ben kendimi maliye iktisat gibi bölümlere yatkın gormuyorum iş garantisi de yok ki.
Uluslararası ilişkiler biraz yatkın geldi ama oda iyi üniversite olmayınca kendimi geliştirebilecek miyim diye dusunuyorum

Bi sene daha hazırlanma imkânım yok maalesef kafam çok karışık Cografyayı ilk sıralara yazacaktm ama kesin gelmesi garanti değil ek olarak başka bi mesleği de iyice araştırıp karar vercem.sayısal ağırlıklı bölümde zorlanirim kesin napacagimi bilmiyorum.

En mantiklisi cografya bolumunu okuyup formasyonla ogretmen olmak.anladigim kadariyla sayisali sevmiyorsun.ne istiyorsan o bolumunden vazgecme

En mantiklisi cografya bolumunu okuyup formasyonla ogretmen olmak.anladigim kadariyla sayisali sevmiyorsun.ne istiyorsan o bolumunden vazgecme
Ya ilk sıralara hep coğrafya yazacam ama kesin gelir diye bisey yok onun için bi meslek daha belirlemek zorundayım :KK43:

1 sene daha hazırlanma durumun yoksa, uluslararası ilişkiler veya finansman seç derim. ingilizce olursa daha iyi olur tabi ki.

1 sene daha hazırlanma durumun yoksa, uluslararası ilişkiler veya finansman seç derim. ingilizce olursa daha iyi olur tabi ki.
Peki bu İngilizce hazırlığı geçmek çok mu zor temeli orta derecede olan geçebilir mi ?

X