- 21 Nisan 2012
- 7.732
- 8.224
Tamam sen yaptığını bana ben yaptığımı sana yazayım
Enginar çorbasını denedim
Çok güzel oldu valla tavsiye ederim :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tamam sen yaptığını bana ben yaptığımı sana yazayım
Ciddi mi bende yapayım o zaman sağol tatlimEnginar çorbasını denedim
Çok güzel oldu valla tavsiye ederim :)
Ciddi mi bende yapayım o zaman sağol tatlim
Korkma kizzz hic öyle korkmam ben bayılmasamda yerim güzel olmasada en yakın zamanda alıyım enginar deniyimAfiyet olsun
Korka korka yaptım kesilecek diye ama bir şey olmadı :)
Korkma kizzz hic öyle korkmam ben bayılmasamda yerim güzel olmasada en yakın zamanda alıyım enginar deniyim
Ellerine sağlık canım sunum da şahane çorba da
Ben aydındayım burda varYakında çıkar enginarlar
Ben aydındayım burda var
Ben aydındayım burda var
Nasıl oy veriyoruz :)
Bol şans,çok beğendim.
eline sağlık başarılar
Evde tek başına bir sebze yemeği pişmediği için sebzelerin vitamininden faydalanabilmek adına dün bu çorbayı denedim. Minik minik doğramak biraz zahmetliydi ama değdi. :) Tadını çok beğendik kız kardeşimle. Sebzeyle hiç arası olmayan erkek arkadaşım da bir kase içti ve bayıldı. Sunumunuz da çok hoş görünüyor, sıcak renkler iyice iştah açıyor zira. Oyumu size verdim, ellerinize sağlık. Başarılar diliyorum.
Sebze corbası sevilmez mi,terbiyeli yapmıyordum bi de böyle deneyecegm.elinize saglıkBiliyorum ki yarışmada genelde en sevilen çorbalar oylanıyor
- Merhabalar
Ve sebze çorbası severlerin çok olmadığını bilyorum :)
Yine de sevmeyenlere sevdirmek adına bu tarifi seçtim.
Bu şifalı çorbaya bir şans verin, deneyin eminim ki seveceksiniz.
Hem besleyici hem düşük kalorili hem de lezzetli. Eh daha ne olsun ki..
Başlamadan önce şunu eklemek istiyorum kışın bu çorbayı iki haftada bir muhakkak yaparım
Pazar alışverişi yaptığım günler bu çorbayı menüye ekliyorum böylece sebze çeşidinin en çok olduğu zamanda rahtlıkla tüm malzemeler elimde oluyor sizde dolap doluyken yapın istediğiniz sebzeyi ekleyin
Ben karnabaharda ekliyorum bazen bir parça kerevizde siz damak zevkinize göre eklene yapabilirsiniz.
Makzemeler
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
2 adet havuç
1 adet kabak
1 sap pırasa
1 adet kapya biber
Bir kaç adet kereviz sapı
5 bardak sıcak su
Tuz
Karabiber
Vee
1 adet orta boy tencere
Terbiyesi için
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 bardak su
Püf noktası
Malzemeleri ne kadar ince küçük doğrarsanız kaşığınıza o kadar çok sebze giriyor ve hepsinin kezzetini bir arada alıyorsunuz. Mümkün olduğunca küçük doğrayın.
Biraz uğraştırıyor minik doğramak ama ben iki çocukla üşenmedim doğradım sizde doğrarsınız :)
Dilerseniz tavuk suyuda kullanabilirsiniz.
Hangi tür yağ kullanmak isterseniz onunla yapabilirsiniz.
Yapılışı
Öncelikle tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın. Kabağın çekirdekli bölümünü çıkarın kullanmayın.
Tencereye yağı koyun
Üzerine küp doğradığınız soğanları ekleyin
Soğanları pembeleşinceye kadar dedikleri ama pembeleşmek yerine sarardığı noktada minik doğradığınız havuçları ekleyin
Ardından kapya biber pırasa ve en son kereviz sapını da ekleyin.
Mutfağa enfes kokular yayılana kadar sebzeleri kavurun. Tuzu ve karabiberi ekleyin.
Sıcak suyuda ekleyin karıştırın, kaynayana kadar terbiyesini hazırlayın.
Terbiye için yumurta sarısı, yoğurt, un ve suyu bir çırpıcı yardımıyla ayrı bir kapta karıştırın.
Kaynayan tencereden bir bardak kadar suyu terbiyenin bulunduğu kaba yavaş yavaş ekleyin bir yandan da kesilmemesi için çırpıcıyla hızla karıştırın.
Terbiyeyi ılıklaştırdıktan sonra kaynayan tencereye yine aynı şekilde yavaşca ve bir yandan çırpıcı ile çırparak ilave edin.
Kaynayana kadar krıştırın kaynadığında kısık ateşte 6-7 dakika karıştırın.
Kış aylarının en içilesi çorbası hazır..
Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 2105893
Eki Görüntüle 2105894
Eki Görüntüle 2105897
Sebze corbası sevilmez mi,terbiyeli yapmıyordum bi de böyle deneyecegm.elinize saglık