Çorbalar Terbiyeli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası - Ekmecik Erişte Sponsorluğunda

Zekta1

Per aspera ad astra 💫
Pro Üye
Anneler Kulübü
9 Ekim 2021
5.997
12.372
29
Merhaba tarifim;
Terbiyeli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası

Malzemeler
8 bardak su
1 su bardağı erişte
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

Terbiyesi için :
1 su barda yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
Tuz

Üzeri için :
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı Nane
1 tatlı kaşığı Pul biber

8 subardağı suyu kaynatalım erişteyi ekleyelim eriştenin pişmesine yakın haşladığımız mercimeği ekleyip bir kaç dakika pişirelim o sırada terbiye malzemelerini bir kapta karıştıralım çorbanın kaynayan suyundan bir kaç kepçe terbiyeye alıp karıştıralım sonrasında çorbaya ekleyelim bir yandanda karıştıralım kaynadıktan sonra çorbanın kıvamına göre sıcak su ekleyebilirsiniz dilerseniz.. tuzunu ilave edip kaynamaya başladıktan sonra bir süre daha pişirip ocağın üstünden alıp kapağını kapatalım son olarak tereyağı nane ve pul biberi kızdırarak çorbanın üzerine gezdirelim
afiyet olsun

Ellerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum

Harikasınn bayıldımmm

Ellerine sağlıııık çok güzel görünüyor terbiyeli hiç denemedim bir gün yapıcam

Canimm çok güzel gözüküyor, sunumun çok tatlı olmuş yemek geçmişin var mı bilmiyorum ama iyisin eline sağlık başarılar dilerim canim

Mükemmel gözüküyor, elinize sağlık; sunuma bayıldım

Canimm çok güzel gözüküyor, sunumun çok tatlı olmuş yemek geçmişin var mı bilmiyorum ama iyisin eline sağlık başarılar dilerim canim
Canım çok teşekkür ederim yemek geçmişim açıkcası yok evlendikten sonra kendi kendime öğrenmeye çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…