Terapistime aşık oldum

Ayrıca terapist değiştirmen gerektiği yorumlarına kesinlikle katılmıyorum.
Bunu terapistine söyleyebilirsin bile.
Karşındaki de profesyonel biriyse ona olan hislerini çözümlemek ile uğraşacaktır.
Tam çözülme aşamasında neden terapisti bırakasın?
Tabii ki psikoloji bilmeyen insanlar sana uzaklaş, bırak vs diyecekler

Eğer ilk zamanki kadar kötü değilseniz atlattıysanız, başka Bi terapiste gidin. Düşünceleriniz daha da ilerlemeden, pişman olacağınız bir şey yapmadan değişin bence.
Galiba başka terapiste gitmekten başka çare kalmayacak Ama inanın harika bir terapist öyle birini bulmak çok zor. Ayrıca tüm ayrılık sürecini her duygumu düşüncemi biliyor, bunları birine tekrar anlatmak çok zor geliyor.

Ama artık ona olan duygularınız yüzünden istemesiniz de zaten eskisi gibi davranamayacaksınız ki.
Sizi beğensin diye olan olayları ve yaşadıklarınızı bile aza indirgeyerek anlatacaksınız.

Engel olabilirim de bu düşünceler rahatsız ediyor. Kontrol bende değilmiş gibi hissediyorum ki normalde kontrol delisiyimdir. İlk defa duygularımı bu kadar yoğun hissediyorum.

Zaten aşığım diyorum ama çok babacan da geliyor :) Ne açıdan sevdiğimi bilmiyorum ama çok değer verdiğimi biliyorum. Ben de belki normal ilişkilerimi geliştirmeme yardımcı olabilir diye hemen bırakmadım terapiyi düşünmek istedim. Uzman görüşünüz için teşekkürler :)

Hiç sevmediğim bir şey yapıp çok Freudyen gireceğim konuya şimdi ama
Bende daha çok baba-sevgi-aşık olunacak erkek ilişkisine dayanarak bunun için terapistinizi o kefeye koydunuz gibi geldi zaten
Yine babacan yazmışsınız önceki sayfalarda
Aşk değil yani
Terapide transferans denir, bir araştırın bakın kaç kadın terapistine aşık, kaç adam terapistine "aşık" olmuş :)

Yapcak bir şey yok canım, o kadar iyi olmasa da iyi olan başka terapistler vardır illaki.

Ama artık ona olan duygularınız yüzünden istemesiniz de zaten eskisi gibi davranamayacaksınız ki.
Sizi beğensin diye olan olayları ve yaşadıklarınızı bile aza indirgeyerek anlatacaksınız.
Aslında beni beğendiğini hissetsem soğurum. Gözümdeki tüm o imajı yıkılır. Yine de açık konuşabileceğimi düşünüyorum ama bilinmez tabi.

Ben de bu şekilde kaynaklar bulduğum için değiştirmek istemiyorum aslında. Bir yandan da bu sıkıntıyla nasıl başa çıkabileceğimi bilemiyorum. Belki de ondan yardım almalıyım. Sonuçta profesyonel yanlış anlamaz herhalde.

Hayır, anlamaz.
Eğer yanlış anlar, sana tuhaf bi' tavır takınırsa, ne bileyim bundan faydalanmak gibi falan Türk Psikologlar Derneğine kadar şikayet edersin.
O zaman o mesleğine saygısı olmayan, etik kuralları yıkan birisi demek olur.
Sana söylemesi gereken şey belli, senin hislerinin normal olduğu, zamanla geçeceği, bunları çözümlerken yanında olacağı
Bundan ötesini yaparsa kapıyı çarpıp çık zaten
Şimdi adamı tanımıyorum, kimdir, ünü nedir bilmiyorum ondan böyle söyledim de

Ben de Freud okumayı severim. Transferans olduğunu da biliyorum aslında. Ama kendimi kontrol etmemi hiç bir şekilde sağlayamadı bu bilgi. Davranışlarımı tabi ki kontrol edebiliyorum ama iş düşüncelere gelince baş edemiyorum. Yorum için teşekkürler :)

Sen diyorsun adam evli diye o anlil ilgi hosuna a gidiyor ayrica adam.senden.para kazaniyor sen sen oldugun icin ilgili degil insani sinir etmeyinnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…