- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.661
- 798
- Konu Sahibi yazabombagibigiriyorum
-
Galiba başka terapiste gitmekten başka çare kalmayacakEğer ilk zamanki kadar kötü değilseniz atlattıysanız, başka Bi terapiste gidin. Düşünceleriniz daha da ilerlemeden, pişman olacağınız bir şey yapmadan değişin bence.
Ama artık ona olan duygularınız yüzünden istemesiniz de zaten eskisi gibi davranamayacaksınız ki.Güven vermeseydi zaten devam etsem de etkili olmazdı. Güvenince de böyle oldu. Çok karmaşık. Benim dışımda da insanlar çok seviyor kendisini randevu zor alınıyor. Yani gerçekten iyi bir doktor. O desteği kaybetmekten çok korkuyorum.
Engel olabilirim de bu düşünceler rahatsız ediyor. Kontrol bende değilmiş gibi hissediyorum ki normalde kontrol delisiyimdir. İlk defa duygularımı bu kadar yoğun hissediyorum.Ayrılık sonrası ilgi gösteren, yol gösteren ve destek olan karşı cinse eğilim görülebilir. Bunun adı aşk değil. Hatta bununla ilgili karikatür de vardır epey. Ayrılan kızı teselli eden p.ç şeklinde :) meriç var bir de.
Siz profesyonel yardım almışsınız. Dolayısıyla bu kol kanat gerilmesi ihtiyacını, herhangi bir insandan değil bir uzmandan talep etmişsiniz. Olması beklenen hisler de ona yönelmiş. Siz de biliyorsunuz yaşadığınız durumla alakalı geçici bir his olduğunu.
Çözüm ne derseniz, ne kadar iyi olursa olsun terapisti değiştirmek. Kendinize engel olmayacak iseniz tek çözüm bu.
Terapistinizi değiştirmeniz gerektiğini sizde biliyorsunuz aslında ama kabul etmemek için çabalıyorsunuz.Arkadaşının durumuna üzüldüm. İnşallah şimdi iyidir. Minnet duygusu olabilir. Güven ve minnet duyguları en yoğun duygularım ona karşı olan.
Zaten aşığım diyorum ama çok babacan da geliyor :) Ne açıdan sevdiğimi bilmiyorum ama çok değer verdiğimi biliyorum. Ben de belki normal ilişkilerimi geliştirmeme yardımcı olabilir diye hemen bırakmadım terapiyi düşünmek istedim. Uzman görüşünüz için teşekkürler :)Selam, ben psikoloji mezunuyum
Bu terapide çok olağan bir fenomendir zaten
Terapiste aşık da olunur, anne, baba yerine de konur
Ama bir süre sonra kendiliğinden çözülür
Hatta çoğu zaman bu çözülmenin kendinize, hayatınızdaki sosyal ilişkilere de faydası olur
:)
Sonunda o şekilde yapmam gerekebilir. Daha kötü olmaktan korkuyorum aslında. Önerin için teşekkürler.Bu terapini kötü yönden etkiler başka terapist bul.
Zaten aşığım diyorum ama çok babacan da geliyor :) Ne açıdan sevdiğimi bilmiyorum ama çok değer verdiğimi biliyorum. Ben de belki normal ilişkilerimi geliştirmeme yardımcı olabilir diye hemen bırakmadım terapiyi düşünmek istedim. Uzman görüşünüz için teşekkürler :)
Galiba başka terapiste gitmekten başka çare kalmayacakAma inanın harika bir terapist öyle birini bulmak çok zor. Ayrıca tüm ayrılık sürecini her duygumu düşüncemi biliyor, bunları birine tekrar anlatmak çok zor geliyor.
Aslında beni beğendiğini hissetsem soğurum. Gözümdeki tüm o imajı yıkılır. Yine de açık konuşabileceğimi düşünüyorum ama bilinmez tabi.Ama artık ona olan duygularınız yüzünden istemesiniz de zaten eskisi gibi davranamayacaksınız ki.
Sizi beğensin diye olan olayları ve yaşadıklarınızı bile aza indirgeyerek anlatacaksınız.
Ben de bu şekilde kaynaklar bulduğum için değiştirmek istemiyorum aslında. Bir yandan da bu sıkıntıyla nasıl başa çıkabileceğimi bilemiyorum. Belki de ondan yardım almalıyım. Sonuçta profesyonel yanlış anlamaz herhalde.Ayrıca terapist değiştirmen gerektiği yorumlarına kesinlikle katılmıyorum.
Bunu terapistine söyleyebilirsin bile.
Karşındaki de profesyonel biriyse ona olan hislerini çözümlemek ile uğraşacaktır.
Tam çözülme aşamasında neden terapisti bırakasın?
Tabii ki psikoloji bilmeyen insanlar sana uzaklaş, bırak vs diyecekler
Kanayan kolu kesip atmak gibi :)Mesela terapisti değiştirmek! Nasıl bir fikir?
Ben de bu şekilde kaynaklar bulduğum için değiştirmek istemiyorum aslında. Bir yandan da bu sıkıntıyla nasıl başa çıkabileceğimi bilemiyorum. Belki de ondan yardım almalıyım. Sonuçta profesyonel yanlış anlamaz herhalde.
Bu öneri akla yatkın. Terapistime anlatıp onun yönlendirmelerini takip edebilirim.Bu durumu terapistiniz ile paylaşıp sizi başka birine yönlendirmesini isteyin.
Düşünmek ve fikirlerinizi değerlendirmek için kendime zaman vermek istiyorum sadece.Terapistinizi değiştirmeniz gerektiğini sizde biliyorsunuz aslında ama kabul etmemek için çabalıyorsunuz.
Ben de Freud okumayı severim. Transferans olduğunu da biliyorum aslında. Ama kendimi kontrol etmemi hiç bir şekilde sağlayamadı bu bilgi. Davranışlarımı tabi ki kontrol edebiliyorum ama iş düşüncelere gelince baş edemiyorum. Yorum için teşekkürler :)Hiç sevmediğim bir şey yapıp çok Freudyen gireceğim konuya şimdi ama
Bende daha çok baba-sevgi-aşık olunacak erkek ilişkisine dayanarak bunun için terapistinizi o kefeye koydunuz gibi geldi zaten
Yine babacan yazmışsınız önceki sayfalarda
Aşk değil yani
Terapide transferans denir, bir araştırın bakın kaç kadın terapistine aşık, kaç adam terapistine "aşık" olmuş :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?