Terapistime aşık oldum

yazabombagibigiriyorum

Diyetteyiz
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2018
271
479
53
Merhaba hanımlar. Ben bir ayrılık sonrası terapiye gitmeye başladım. Terapistim mesleğinde kusursuz. Hastalarının hepsine karşı çok ilgili tahmin edebiliyorum. Ama beni bu tutarlı ve empatik yaklaşımı çok etkiledi. Benim başıma kötü bişey gelmişti, o durumda benim de kızım var dedi, babacan yaklaştı. Orda evli olduğunu öğrendim. Kesinlikle evli birisiyle bir ilişki düşünmüyorum. Zaten terapist olması da uygun değil ve o öyle ahlaksız biri değil zaten. Ama ben sürekli onu düşünüyorum. Onların meslektaşlarıyla toplantıları oluyormuş, bir kere beni ona çağırmıştı kendi uzmanlığımla ilgili bişey anlatmam için. Kabul etmedim bu durumdan dolayı. İnanın hiç ona yaklaşmak gibi bir derdim yok lütfen yanlış anlamayın, evliliğe çok saygılıyım. En çok da bu yüzden benim içimi kemiriyor bu durum. Artık obsesyon gibi bir semptom mu oldu anlamadım. Konuşamıyorum da evli birine böyle bişey demem beklentim var gibi anlaşılabilir. Ama daha iyi bir terapist yok, terapiyi de bırakamıyorum yine başa dönmekten korkuyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.

bu çok görülen bir semptom bence, dr. lar ideal olanı sergiledikleri için öyle hissetmiş olabilirsin...duyguların okşanmış..ama evinde, oda bizlerin eşleri gibi, öyle ideal felan değiller, sanmıyorum...

Görüşmeye devam ettikçe aklınızda olacak adam, uzaklaşmanız lazım.
Birincisi o dönemi daha rahat atlatmamı sağladı, tekrar başa dönmekten korkuyorum. İkinci olarak, uzmanlar terapide böyle şeylerin aşılabileceğini çünkü gündelik ilişkilerimizi terapi ortamına yansıttığımızı ve orda çözmemiz gerektiğini söylüyorlar. Ama benim durumum gerçekten de söylediğiniz gibi ilerliyor şu anda

Boşluktasınız bence. Duygularınızı yanlış analiz ediyorsunuz.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Onun mesleğine saygısına karşı bir hayranlık oluştu bende. Ayrıca iyi aile babası ve benim babam hiç de öyle koruyucu değildi. Onu başka türlü seviyorum aslında.

bırcok terapıstın karsılastıgı bır durumdur emın olun
bu sebeple o terapıstle devam etmenız dogru degıl
terapıstınızı degıstırın bence
Kötü olacağımdan korkuyorum. Kendisi anneme bir terapist önerdi mesela ama o adam hiç böyle çok iyi, çok ilgili bir insan gibi görünmüyor. Yoksa terapist önermesini söyleyerek bırakmayı ben de düşündüm.

bu çok görülen bir semptom bence, dr. lar ideal olanı sergiledikleri için öyle hissetmiş olabilirsin...duyguların okşanmış..ama evinde, oda bizlerin eşleri gibi, öyle ideal felan değiller, sanmıyorum...
Belki değildir belki idealdir. Ama benim için ideal olmadığını biliyorum. Yine de sanki dünyadaki en mükemmel insanmış gibi geliyor. Normal hayatta tanışsak dostum olmasını isteyeceğim biri.

Tedavi sürecinde kendisini tedavi eden doktora aşık olduğunu zanneden kanser hastası bir arkadaşım vardı. İkiside evliydi.
Şimdi utanıyor o zamanki hislerinden. Minnet duygusunu aşk zannetmişim diyor.

Eğer ilk zamanki kadar kötü değilseniz atlattıysanız, başka Bi terapiste gidin. Düşünceleriniz daha da ilerlemeden, pişman olacağınız bir şey yapmadan değişin bence.

Ayrılık sonrası ilgi gösteren, yol gösteren ve destek olan karşı cinse eğilim görülebilir. Bunun adı aşk değil. Hatta bununla ilgili karikatür de vardır epey. Ayrılan kızı teselli eden p.ç şeklinde :) meriç var bir de.

Siz profesyonel yardım almışsınız. Dolayısıyla bu kol kanat gerilmesi ihtiyacını, herhangi bir insandan değil bir uzmandan talep etmişsiniz. Olması beklenen hisler de ona yönelmiş. Siz de biliyorsunuz yaşadığınız durumla alakalı geçici bir his olduğunu.

Çözüm ne derseniz, ne kadar iyi olursa olsun terapisti değiştirmek. Kendinize engel olmayacak iseniz tek çözüm bu.

Duygu karmaşası ve güvenden bence.
Çünkü terapiste güvenmeye başladıkça arada bir bağ da kurmak istiyorsunuz.
Bence hemen başka bir terapiste başlayın.
Güven vermeseydi zaten devam etsem de etkili olmazdı. Güvenince de böyle oldu. Çok karmaşık. Benim dışımda da insanlar çok seviyor kendisini randevu zor alınıyor. Yani gerçekten iyi bir doktor. O desteği kaybetmekten çok korkuyorum.

Tedavi sürecinde kendisini tedavi eden doktora aşık olduğunu zanneden kanser hastası bir arkadaşım vardı. İkiside evliydi.
Şimdi utanıyor o zamanki hislerinden. Minnet duygusunu aşk zannetmişim diyor.
Arkadaşının durumuna üzüldüm. İnşallah şimdi iyidir. Minnet duygusu olabilir. Güven ve minnet duyguları en yoğun duygularım ona karşı olan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…