Terapi icin normal mi bu fiyat?

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.749
1.791
Arkadaslar selam,

Artik sorunlarimi kendi icimde cözemedigimi farkettim ve terapi almaya karar verdim. Daha önce 1,5 yil gidip pek fayda görememis ve birakmistim.

Ben turkiyede yasamadigim icin turkiyeden bir psikologla online gorusmek istedim. Tavsiye uzerine hanimefendiye yazdim ve hangi teknikleri kullandigini, terapi ucretini sordum.

Terapi ucreti olarak 70 euro soyledi. Bana sorarsaniz iyilestirecekse seve seve oderim ama kafam karisti. Kur alip basini gittigi icin 1000 lirayi gececek. Bana turkiyedeki hastalarindan ne kadar ucret aliyorsa onu soylemesi gerekmez miydi? Diyelim ki euro 1 tl ye indi 70 euro olarak devam mi diyecek?

Bu parayi vermek bana koymaz ama eger bastan boyle “yolma” amacli yaklasiyorsa, boyle bir insanin bana nasil faydasi olacak?

Oyle taninmis bir psikolog da degil.

Yasadigin yerde git derseniz, turk psikolog cok az ve cogu dolu oldugu icin geri donus dahi yapmiyorlar. Yani turkiyeden bir psikologla gorusmeye kararliyim.

Ne diyorsunuz bu ise?

Arkadaslar selam,

Artik sorunlarimi kendi icimde cözemedigimi farkettim ve terapi almaya karar verdim. Daha önce 1,5 yil gidip pek fayda görememis ve birakmistim.

Ben turkiyede yasamadigim icin turkiyeden bir psikologla online gorusmek istedim. Tavsiye uzerine hanimefendiye yazdim ve hangi teknikleri kullandigini, terapi ucretini sordum.

Terapi ucreti olarak 70 euro soyledi. Bana sorarsaniz iyilestirecekse seve seve oderim ama kafam karisti. Kur alip basini gittigi icin 1000 lirayi gececek. Bana turkiyedeki hastalarindan ne kadar ucret aliyorsa onu soylemesi gerekmez miydi? Diyelim ki euro 1 tl ye indi 70 euro olarak devam mi diyecek?

Bu parayi vermek bana koymaz ama eger bastan boyle “yolma” amacli yaklasiyorsa, boyle bir insanin bana nasil faydasi olacak?

Yasadigin yerde git derseniz, turk psikolog cok az ve cogu dolu oldugu icin geri donus dahi yapmiyorlar. Yani turkiyeden bir psikologla gorusmeye kararliyim.

Ne diyorsunuz bu ise?
Çok gibi. Geçtiğimiz ay çok tavsiye edilen bir paikologtan fiyat aldım 550 liraydı. Sizinki çakal sanki.

Bencede pahalı ,yerinizde olsam yurtdışından değilde Türkiyeden hizmet alacakmış gibi fiyat sorardım.
Size tl bazında söylemeli,siz demelisiniz o zaman ben şu kadar euro olarak gönderirim, isterseniz sabitlersiniz belli bir tutara,isterseniz tl bazinda ne tutuyorsa onu ödersiniz aydan aya ama Türkiyede yaşayıp 70 euro diyip kestirip atmasi olmamış.

Arkadaslar selam,

Ne diyorsunuz bu ise?
Proflar 900 1000..standart psikiyatri seansı 600 bulunduğum yerde

Turkiyede kendisiyle gorusen bir arkadasim tavsiye etti, ona soruyum bakalim ne kadar oduyormus.
Size aynı fiyatı vermeyecektir
Online danışmanlık veren diyetisyenlerde farklı fiyat veriyorlar çoğu zaman, türkiyede 300liraysa aylık, yurtdışındaki insana çok rahat 50€ diyebiliyorlar.

Geçen bir psikolog online 500₺ istediğini duydum. Bana o yüzden pahalı gelmedi. Yani günümüz fiyatlarına göre.
Ama yerinde olsam kimseye yurt dışında olduğumu söylemem ve o parayı da bilinmedik bir psikologa vermem.

Derdim para degil ama hani insan bi huzursuz hisseder ya, kandirilmak gibi. Derdime derman olacaksa daha fazla da veririm ama en bastan boyle yaklasan bir insan ne kadar faydali olur diye ikircikleniyorum.

Birkaç kişiye sorun ortalama fiyatı bulun
800-1000lira cıvarı bir rakam normal sanırım, 70€ de ona denk geliyor aşağı yukarı
Ama online. Yakın zamanda ben fiyat aldım seansı 250 lira dedi yüzyüze görüşme icin. Hadi bir başkası 300 istesin,diğeri 350 desin ama ama bu fiyat online bir görüşme için çok uçuk. Çok ünlü,alanında ilk akla gelen isimlerden değilse online görüsme için çok pahalı.

En nefret ettiğim şey yabancıyı-ulkede yasamayani görünce euroyu geçirmeye çalışanlar. Muzekart bile türk ogrenciye bri senelik 20 TL, dünyanın herhangi bir yerindeki yabancıya bir haftalık bölgesel 350/tüm ülkede geçerli 600 tl.
En utandigim şeylerden biri ülkeye dair...
Bence psikologun adını verin trden bir eşinize dostunuza, kendisi fiyat sorar gibi arasın. Aynı bantta söylerse ne ala, ama ona 500ken size 70 euroysa yol verin Kapalıçarşı esnafi kılıklı psikologa

Aşırı bir kazıklama yok ama evet biraz pahalı. Gerçi tanınmış biri değil diyorsunuz belki kendi danışanlarına göre size uçuk rakam vermiş olabilir. Ayrıca siz euro kazandığınız için harcamanızı da kendi birim paranızdan yapıyorsunuz diye düşünüyor ve anlaşmanızı euro üzerinden yapıyor. Bu yüzden kur değişimleri için sizin seans fiyatlarınızı değiştirmez. TL üzerinden anlaşma yapın.

Derdim para degil ama hani insan bi huzursuz hisseder ya, kandirilmak gibi. Derdime derman olacaksa daha fazla da veririm ama en bastan boyle yaklasan bir insan ne kadar faydali olur diye ikircikleniyorum.
Maalesef artık kişiye göre ücret belirlenir oldu. Yerinizde olsam cidden iyi araştırır ve mail atardım.

Ama online. Yakın zamanda ben fiyat aldım seansı 250 lira dedi. Hadi bir başkası 300 istesin,diğeri 350 desin ama ama bu fiyat online bir görüşme için çok uçuk.
Bu işin online veya yüz yüzesi kalmadı pandemiden beri
Ben çocuklarıma online dil eğitimi aldırıyorum, yüz yüzeden daha pahalıya geliyor.
En azından git-gel, getir-götür olayı yok diye devam ediyoruz. Memnunuzda o yüzden daha uygunu varsada işimiz görülüyor diye aldırış etmiyorum

X