Senelerdir gecmeyen bir koltukaltı ter sorunum vardi.
Dustayken bile ter kokuyor ve kese bile yapsam tenimdwn koku cikmiyordu...
Her gun yikaniyor deodorant kullaniyor ve gun icerisinde bile koltuk altimi yikayip deodorant kullanmama ragmen ( her markayi denedim, 72 saat etkili oldugu soylenen erkek deodorantlarini bile !) ter kokuma cozum bulamiyordum
Roll on, pudrali, kristal, deotak,maksim, driclor her seyi denedim ama cozum bulamamistim.
Baskalarina yakindan kokmasam bile koltuk altimjn teni kendim koklayinca ter kokuyordu. Dustan sonra ve kese sonrasi bile tertemiz kokamiyordu koltuk altim
Ne nihayet coum buldum. Bir kac yerde okudugum seyleri sentezledim ve bir kac gundur tertemiz kokusuz bir koltuk altim var nihayet
Cozumume gelince :
Bir roll on sisesini bosaltip icine 1/3 agiz calkalama suyu koydum ( benimkisi oral b marka )
Sirke ( ev yapimi elma sirkesi kullandim ) 1/3 kadar ve bir limonun suyu.
Bunlari yikandiktan sonra koltuk altima suruyorum ve kurumaya birakiyorum, kuruyana kadar bir muddet sirke kokuyor ama kuruyunca sirke kokusu geciyor ve ter kokusu yaninda lafi bile olmaz.
Haftada bir gibi de deotak surmeye devam ediorum ek onlem olarak ama deotak hep kullaniyordum ve bir ise yaramiyordu. Asil cozum bu karisim oldu. Anladim ki orada ya bakteri varmis ve bu karisim ile ondan kurtuldum. Hayatimda ilk defa her gun ter kokusu sebebiyle yikanmak zorunda degilim ve ilk defa aksam ustumde cikardigim giysiler ter kokmuyor. O kadar sevincliyim ki herkes ile paylasmak istedim cozumumu.
Insallah benim gibi derdi olanlar da faydasini gorur...