• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ter kokusu

gunesinkizi75

Anemon
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2008
158
5
118
İzmir
arkadaşlar belki bana yardımcı olabilirsiniz.

ben ve eşim malesef ter sorunu olanlardanız ve kesinlikle atlet giymeden de evden çıkamıyoruz :) her gün 2 defaya da oluyor duş alınıyor kolt altı temizliğine çok önem veriyoruz. bilirsiniz erkeklerin ter kokuları daha da ağır oluyor hatta yattığı yerde bile hemen koku yayılıyor (koltuk, yastık, yatak) ve tabi giydiği kıyafetlere de iyice sinmiş durumda. kıyafetin etiketinde en fazla 40 derece yazıyorsa kıyafeti mahfetmek istemiyorum daha yüksek ısı da yıkayarak.

kıyafetlerde ter kokusunu gidermek için bir fikriniz var mı?

bende burda okumuştum banyodan sonra koltuk altına karbonat sürmek hem terlemeyi hemde kokuyu önlüyormuş bir deneyin derim.. deneyen çok kişi varmış sonuçta çok olumluymuş boshayallersmile

Koltuk altı roll_on...lardan kullanın sürekli..Rexona mesela...Her sabah..

Pudralı olanlardan..tabii kıyafetlerinizi giyinirken dikkat edin beyaz leke yapar ama terleseniz bile ter kokmaz, roll_on..ların kokusu gelir buram buram..:)

rexonanın pudralısını kullanıyorum sürekli çokta memnunum.kokulara karşı çok hassasım.çok fazlada terlemem önerebilirim.bide kıyafetler için dolap spreyleri var.ben yumoşun kullanmıştım çok harika kokuyo kıyafetler.

bi zararı olmaz mı ki bunun

olmuyormuş canım kullananlar yorumlarını yazmış bi forumlarda ara istersen opuyorumnanaktan bende kilolu bir arkadaşıma tavsiye etmiştim o gün yapmış aşırı terlemem azaldı kokuda olmadı dedi.. boshayallersmile ama sonrasında devam edip etmediğini bilmiyorum tatlım.. hani bi zararını gördümü birebir şahit olmadım hiç buyrunnnnnnnnn

bende terlemeyle ilgili değil ama roll onlarla ilgili bir başlık açtım dilersen infomdan da bulabilirsin, bir arkadaş kristal deodoranttan bahsetti ben ona bakmayı düşünüyorum internetten baktım biraz kokuyu önlüypormuş.. canım dilersen sen de bir incele..

bende terlemeyle ilgili değil ama roll onlarla ilgili bir başlık açtım dilersen infomdan da bulabilirsin, bir arkadaş kristal deodoranttan bahsetti ben ona bakmayı düşünüyorum internetten baktım biraz kokuyu önlüypormuş.. canım dilersen sen de bir incele..

canım ben o kristalden aldım suyla ıslatıp öyle kullanıyorsun ve her kullanımda kurulayıp kaldırıyosun zahmetli biraz bilmiyorumkismile kokusuz alkolsüz bir şey :lepi: ben sevmiyorum kullandığım parfümleri bile bastıran o deodorantları parfümümle birbirine karışıyo kokular çok hoş olmuyorr sempatiksalakcinni bunların birde spreyleri varmış birde onu deniycem daha kolay uygulaması.. kaydirigubbakcemile2 onu mesela tüm vücutta kullanabiliyormuşsun iyi aklıma getirdin bak birde bunu deneyebilirsiniz olumunekankayizsmile

eğer terlememesini istiyosanız eşiniz hergün duş alıp koltuk altı deodararntı kullanmalı düzenli olarak rexona roll-on ve dove stick çok etkili 0 ter kokusu yania.sama bir de nasıl tshirtlerden kokuyyu giderebilirim demişsin havalandırarak dene bence çok etkili tshirtleri yıkamadan önce ters çevirip balkona falan hava alan bi yere sericeksin orda o koku kaybolucak daha sonra makinaya atıcaksın aşırı terli eşyalarrı kokudan arındırmanın en etkili yolu...
bi defasında çok ter kokan bi arkadaşım kazağımı almıştı bu yöntemle kurtulmuştum kokudan ama nasıl bi kokuydu biliomusun burnum uyuşmuştu kokudan yani öyle:bbo:

pudra ve pudralı deolar çok zararlı arkadaşlar özellikle bayanlarda...

zira pudra kol altındaki gözenekleri tıkıyor ve bu ter bezlerinin çalışmasını enelliyor bu da lenf bezlerini olumsuz etkiliyor göğüs kanserine sebep oluyor ayrıca pudrada çok zararlı kimyasallr var..

eğer terlememesini istiyosanız eşiniz hergün duş alıp koltuk altı deodararntı kullanmalı düzenli olarak rexona roll-on ve dove stick çok etkili 0 ter kokusu yania.sama bir de nasıl tshirtlerden kokuyyu giderebilirim demişsin havalandırarak dene bence çok etkili tshirtleri yıkamadan önce ters çevirip balkona falan hava alan bi yere sericeksin orda o koku kaybolucak daha sonra makinaya atıcaksın aşırı terli eşyalarrı kokudan arındırmanın en etkili yolu...
bi defasında çok ter kokan bi arkadaşım kazağımı almıştı bu yöntemle kurtulmuştum kokudan ama nasıl bi kokuydu biliomusun burnum uyuşmuştu kokudan yani öyle:bbo:

cevaplarınız için teşekkür ederim, denemediğimiz deodorantlar kalmadı yurt dışından bile ter önleyen sıvılar kristal deodorantlar getirttim ve kullandım ama bu artık sanımrım bununla yaşamak zorundayız :(

en önemlisi benim için KIYAFETLERDEN bu terk kokunun çıkması. sırf havalandırma yetmiyor malesef, yıkadıktan sonra sanki hala o koku üzerinde kalıyor ütülerken bile kokuyor eşimin t-shirtleri hatta benim kıyafetlerime bile siniyor :(

bazıları yok yıkamadan evvel sirkeli suda bırakın diye yazdığını gördüm internette ama denemedim başka böyle ev yöntemleri bilen var mı?

ya kızlatr bu pudralı deolar zararlıymışya hani peki stickler hakkındada aynı şey varmı acaba ben yıllardır stick kullanıyorum onlarda sonuçta gözenek kapatır heralde..koltukaltı için en uygun şey deodorantlarmı acaba?? birde deodorantlarda nekadar sağlıklı acaba sonuçta içlerinde alkol var günde bir ikikere direk tenimize sıkıyoruz? hangisi nekadar doğru ?

ya kızlatr bu pudralı deolar zararlıymışya hani peki stickler hakkındada aynı şey varmı acaba ben yıllardır stick kullanıyorum onlarda sonuçta gözenek kapatır heralde..koltukaltı için en uygun şey deodorantlarmı acaba?? birde deodorantlarda nekadar sağlıklı acaba sonuçta içlerinde alkol var günde bir ikikere direk tenimize sıkıyoruz? hangisi nekadar doğru ?

pudralıları bende sevmiyorum, zaten dediğim gibi denemediğim deo kalmadı aslında.
alkollü heleki ağda veya traş sonrası çok yakıyor o yüzden hem hassas cilde sahipseniz kesinlikle hassas ciltler için olanları veya alkolsüz olanları kullanın. rexona nın pudrasız olanını kullanıyorum bence gayet iyi hem cabukda kuruyor. nivea da güzel fakat kuruması biraz uzun sürüyor. kristalleri denedim ama artık türkiyeye taşındıktan sonra mı ne sanki vücut kokum değişti ve almanyadan getirdiğim kristal deodorant da fayda etmedi. Pudralı olanlardan aşırı şikayetciyim çünkü koyu renk kıyafetlerde iz bırakıyor hatta yıkanınca çıkmıyor bile ve açık renk kıyafetlerde özellikle beyazlarda koltuk altı sararıyor. Rexonadan memnunum ama işte asıl derdim kıyafetlere sinen ter kokusunu nasıl yok edeceğim? birde sabah duş alıp deo sürülse bile bir kere o kıyafet içinde terlenmişse ve koku kalmışsa daha önceden sanki vücut temiz olsa bile hafif terlemede o kokuyu ortaya çıkarıyor.

arkadaşlar belki bana yardımcı olabilirsiniz.

ben ve eşim malesef ter sorunu olanlardanız ve kesinlikle atlet giymeden de evden çıkamıyoruz :) her gün 2 defaya da oluyor duş alınıyor kolt altı temizliğine çok önem veriyoruz. bilirsiniz erkeklerin ter kokuları daha da ağır oluyor hatta yattığı yerde bile hemen koku yayılıyor (koltuk, yastık, yatak) ve tabi giydiği kıyafetlere de iyice sinmiş durumda. kıyafetin etiketinde en fazla 40 derece yazıyorsa kıyafeti mahfetmek istemiyorum daha yüksek ısı da yıkayarak.

kıyafetlerde ter kokusunu gidermek için bir fikriniz var mı?

meraba güneşinkızı sitede doğal parfüm diye bi başlık var orayı bir oku..bi arkadaşın önerdiği karbonatlı su formülü var çok basit bişey bende bi haftadır kullanıyorum ter kokusu yok gerçi normaldede çok terleyip ter kokan biri değilim ama artık stik falanda kullanmıyorum bıraktım..belki sizede biraz yardımcı olur işinize yarar bence denemekte fayda var sonuçta evde yaptığın basit ve doğal bişey

Hayatım öncelikle geçmiş olsun. Geçmiş olsun diyorum çünkü gerçekten rahatsızlık verici. Ben eşim için aynı sorunla önce onu ter koktuğuna ikna etmeye çalışarak uğraştım. Nihayet geçen sene Fransa'da Panama malı bir deodorant buldum. Kristal Deodorant denen bu üründen aldık ve inanılmaz hızlı sonuç aldık, lakin deodorant kristal gibi birşey olduğundan banyoda düştü ve kırıldı kırılınca keskin olan yüzeyi yüzünden kullanılamaz hale geldi. Daha sonra Türkiye'de bu ürünü çok aradım ancak bulamadım. Geçen hafta internette tesadüfen bu ürünü buldum. Ürünün adı Crystal Deodorant. dogaldeodorant.com'dan alabilirsin. naturey'de de var. Bakmanı denemeni öneririm.

Sık duş almak, kıyafetlerin havalandırılması ve özellikle deotak diye bir deodorant var onu kullnırsanız probleminizin çözüleceğini düşünüyorum.

Ay aynı dertten bende muzdaribim. Hiç ter kokmazdım ben nolduysa bu sene oldu engel olamıyorum hergün duş alıyorum deotak fln kullanıyorum terlemememe rağmen bir kaç saat içinde koku oluşuyor kendimden tiksinir oldum

Back