• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tepeden Duvak Modası

"Bebek Kafa" sana katılıyorum.Gelın sade ve asıl olmalı . Gelinliği , makyajı ve el çiçeği ve en onemlısı de duvagıyla...Ben de kabarık duvak yaptırıcam düğünümde ve yakışacagını da düşünüyorum....

zaten dikkat edilirse bütün kraliçelerin,prenseslerin ya da asil ailelerden gelenlerin duvakları hep tepedendir...çünkü tepeden duvakla gelin,geline benziyor...gelini gösteren saç değil duvaktır,gelinliktir...ikisinin seçimide çok önemli...saç gayet sade olmalı duvakla göstermeli kendini gelin....bakıyorum gelinlere bir arkadaş demiş geçmiş sayfalarda,pavyondan çıkma gibi diye,aynen öyle saçlar,makyajlar....olmuyor,gelin,gelinlikten çıkıyor,abarta abarta bir hal oluyorlar...

ben tepeden yaptırıcam inşallah...bayılıyorummmm:16:

aynen katılıyorum, duvak gelinin saçıdır bir yerde. temel aksesuarıdır. abartılı gelin saçlarını, ister topuz olsun ister açık, pek beğenmiyorum.

Bergüzar Korel'in duvağı çok fazla abartılı omuş, tepeden duvak denince o gelmemeli akla. Saç yerine duvağın dikkat çekmesini isterim ben de, başka ne zaman takılıyor duvak? alttan olan duvağın bence hiç bir anlamı yok, önden hiç birşey belli olmuyor ki, yaptır saçını çık duvağı hiç takma önden görünmeyecekse. hatta tüylü çiçekli bi saç aksesuarı tak sadece daha iyi.

duvak dediğin saçından omuzlarına dökülecek bence :)

bence hepsi bir bütün olarak düşünülmeli. en önemlisi yüz tipinize uymalı, gelinliğinize, eşinizle olan boy farkınıza, düğünün nasıl bir düğün olduğuna (kır düğünü mü salon düğünü mü ) .. bunların hepsinden size yakışanı seçmelisiniz.
ben alttan yaptıracagım çünkü mustakbel eşimle hemen hemen aynı boydayız ayrıca kır düğünü gibi olacak o yuzden daha basit daha sade beni ön plana çıkaran bir gelinlik ve duvak seçeceğim.

ama salonda abartılı olan düğünlerde eşinizle de aranızda boy farkı varsa üstten de olabılır. abartmamak kaydıyla..

:52::52:Bence tavuz kuşu gibi duruyor. Ben beğenmiyorum. Etek kabarık, duvak kabarık gelinler içerisinde kaybolup gidiyor.

ben minyatür bir gelin adayıyım ve tepeden duvak olayına bayılıyorum,nişanlımla aramdaki boy farkını da kapatacağını düşünüyorum:60:

tepeden duvakları en ıyı sımsıkı topuz modellerı tasıyor .sımsıkı topuz ıcın de tabısı ,mınnacık bır burun kucucuk kulaklar kısacası mınık kafa yapısına sahı olunmalı kı tepeden topuz modelı uygulansn .onun dısında kabarık masalı topuzlara tepeden duvakları akıstrmıyorm

Açık saçta hiç beğenmiyorum ama güzelce toplanmış ya da sıkıca yapılmış bi atkuyruğunda harika durabilir. Geçenlerde bi yerde gördüm ama nerdeydi tam hatırlamıyorum tepedendi duvak ama çok yakışmıştı. Kendi düğünümd ehangisini tercih ederim bilmiyorum ama. Alnım geniş olduğu için sıkı bi topuz olmaz diye düşünüyorum o yüzden alttan duvak tercih ederim sanırım.

slm kizlar ben de tepeden duvagi cok sewiyorum cok asil:)
benim duvagim da tepedendi we 3 m uzunlugundaydi ama sadece nikahta kullandimbunu..deniz kenari acik hawa bi mekandi o yuzden saclarimi da acik yaptim..ama aksam dugunumde topuz we sapka benzeri bi aksesuar kullandim boylece duvaksiz rahat rahat oynayabildim:)hem acik hem toplu hem duvakli hem duvaksiz her istedimi gerceklestirebilme sansim oldu:)
Eki Görüntüle 239728

bu da aksamki halim biraz uzaktancok net diil ama..

Eki Görüntüle 239733

$g166.JPG

bence herkese yakışmıyo tepeden (patlak) duvaklar.biraz boy uzun olcak onun için kısa olunca yeni açan papatya gibi görünür heralde :D her moda olan kullanılmamalı yakışan alsın kullansın =)

ben de beğenmiyorum kimse beğenmiyor ama nedense herkesin saçı böyle oluyor.. moda diye kuaförler sormadan mı yapıyor acaba hanımlar? bence saç modelini kapatıyor.. madem saç modelim kapanacak neden yüzlerce lira vereyim bi saça haksız mıyım?

Bergüzar hanımın duvağı fazla yukarı takılmıştı, o kadar kabarık duvak biraz daha aşağı takılsa daha güzel dururdu.
Ben de tepeden duvak seviyorum (kafatasının tam tepesi değil tabi :37: ).
Topuz altına takılan duvakları sevmiyorum, kuyruk gibi duruyor.
Hele sıkı ve yüksek duran topuzların altına takılanları hiç beğenmiyorum, gelinin saçı örümceğin arka boğumu gibi duruyor yahu :52:
Gelin damat arası boy farkını azaltmak adına örümcek poposu gibi bir topuz yerine hafifçe yukarı takılmış bir duvak daha asil duruyor bence..

Gelin saçında ve makyajında abartıya karşıyım. Zaten bir arkadaşın da daha önceden yazdığı gibi kraliyet ailelerinin düğünlerinde bile sadelik vardır.
Açın googlea yazın royal weddings brides diye.. Bir tane bile bizdeki klasik gelin görünümü yok..
Çılgın saç modelleri, 3 kilo makyaj vs. disko için uygun olur evlendiğiniz gün için değil :ssz:

$2014-gelin-sac-modelleri-8.jpg

Ben böyle düşünüyorum yani duvak tam üstte olmıcak ama altta yada ortada bu modele gitmez bence...

ben de kısmetse ağustosta gelin oluyorum ve tercihim balerin topuzu ve rahibe duvak olacak. beyaz gelinlik batı kültürü olduğu için biraz onların gelinlerini incelemekte fayda var diye düşünüyorum. inceleyince de hepsinin tepeden duvak kullandığını görürsünüz. biz işin içine doğulu yanımızı katıp abarttıkça abartıyoruz ve bence hoş olmuyor. bana göre gelinin makyajı da takısı da saçı da sade olmalıdır. hele makyaj konusunda iyi kuaför bulmak çok zor, güzelim gelinleri çirkinleştiriyorlar.
balerin topuz kolay olduğu için duvağıma göre saçımı evde kendim yapabilirim. sağolsun yabancı bir arkadaşım arkadaşım topuz için sünger ve spiral tokalardan getirdi. bu spiral olanlar türkiye'de yok, en azından ben görmedim. döndüre döndüre saçınıza sokuyorsunuz ve saçı inanılmaz tutuyor, tel tokalarınızı çöpe atarsınız o derece.
merak edenler için link koyuyorum;
https://www.google.com.tr/search?q=...&sa=X&ei=6qdKVIzmF4bnatKVgtgN&ved=0CAYQ_AUoAQ

Back