• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TEOG da açık uçlu soru sistemi geliyor

Şaka gibi eğitim sistemimiz var vesselam. Hatta yok. Bunca yıl sonra hala eğitim sistemini kendilerince(!) oturtmaya çalışıyorlar. Olan çocuklara oluyor, yazık.

ne zaman tuttururlarsa artık.. Geçen gün de yazdım; benim ÖSS ye girdiğim sistem farklı, kız kardeşimin farklı, erkek kardeşimin farklı.. senelerdir tutturamadılar artık kısmet..

Cocuklarimizin gelecegimiz insallah,masallah,nasip ve kismete kaldi zaten office.Ne yapacaklarini onlar da bilmiyor.

Mümkün gözükmeyen bir sistem bu...toplu sınavları optik okuyucular okur...boşluk doldurma desek oldu da çocuk bir harfi yalnış (pardon yanlış) yazdı diyelim,benim gibi kime pardon diyecek? Optik okuyucuya mı :)
Cıks olmaz bu iş...
Büyük kızım teog a girdi...
Küçük 5. Sınıfta ve benim dikkat ettiğim tek şey dönem notları...her halükarda sınav notunu etkiliyor...sınav ne olursa olsun,okul dersinde başarılı olan çocuk sınavda da olur...

Mümkün gözükmeyen bir sistem bu...toplu sınavları optik okuyucular okur...boşluk doldurma desek oldu da çocuk bir harfi yalnış (pardon yanlış) yazdı diyelim,benim gibi kime pardon diyecek? Optik okuyucuya mı :)
Cıks olmaz bu iş...
Büyük kızım teog a girdi...
Küçük 5. Sınıfta ve benim dikkat ettiğim tek şey dönem notları...her halükarda sınav notunu etkiliyor...sınav ne olursa olsun,okul dersinde başarılı olan çocuk sınavda da olur...
Okul notlarına dikkat etmekle bitmiyor ki bu iş.Bazı okullarda okul birincisinin bile not ortalaması 100 değil,ama bazı okullarda derece yapma ihtimali olan 20 çocuğun birden not ortalaması 100.
Teogda ful yaptığı halde not ortalaması diğerleri gibi şişirilmediği için istediği okula giremeyen çocuklar var.
Yani başarılı olduğu halde diğerleri tarafından hakkı yenenler.
Aynı durum LYS için de geçerli.
Memlekette herşey oluruna bırakılmış,parayla,hatır gönülle not alanların işi yürüyor sadece.

Okul notlarına dikkat etmekle bitmiyor ki bu iş.Bazı okullarda okul birincisinin bile not ortalaması 100 değil,ama bazı okullarda derece yapma ihtimali olan 20 çocuğun birden not ortalaması 100.
Teogda ful yaptığı halde not ortalaması diğerleri gibi şişirilmediği için istediği okula giremeyen çocuklar var.
Yani başarılı olduğu halde diğerleri tarafından hakkı yenenler.
Aynı durum LYS için de geçerli.
Memlekette herşey oluruna bırakılmış,parayla,hatır gönülle not alanların işi yürüyor sadece.
Aslında demek istediğim değişen sınav sistemini çok takmamak...malesef ki bu sınavlardan kaçış yok....ve sürekli değişmesi berbat bi durum...çocukların psikolojisini olumsuz etkiliyor...ama a ya da b şeklinde mutlaka bir sınava girecekler malesef ki...şimdi ben bu çocuğu teoga hazırlasam eminim ki 4 seneye teog falan kalmayacak....hani çocuğu sınava odaklı değil de okul derslerine yoğunlaşarak çalıştırmak istiyorum...sonucunda hangi sonav olursa olsun konu eksiği olmadığı sürece her sınavın üstesinden gelir...o notları şişirilen çocuklar bir adım öne geçiyor malesef ama ortak sınavda çalışan çocuğun farkı çıkıyor ortaya....

Ne zaman uygulanmaya başlanacakmış acaba? Bu sene değildir inşallah.

uygulayabileceklerini sanmıyorum..
çok radikal değişiklikler istiyorlarsa sonucu değil süreci değerlendirecekleri bir sistem getirmeliler özellikle YGS ve LYS sistemi tam bir facia

Açık uçlu sınav sistemi Yunanistan gibi ülkelerde uygulanıyor. Çünkü sınava giren öğrenci sayısı az. Bizde uygulamaya geçmesi imkansız. Ama uygulamakta inat ederlerse gerçekten çok kötü sonuçlar doğurur. Yılda bir kere hazırlanan test sınavında bile bir sürü hatalı soru çıkaran kurul, açık uçlu soruları neresiyle okuyacak merak konusu.

açık uçlu olunca güvenirliği düşer ki
benim bildiğim açık uçlu sınavlar subjektiftir her öğretmen farklı yorumlayabilir cevapları
inş yorum sormazlar

http://www.sozcu.com.tr/egitim/acik-uclu-soruyu-kim-nasil-degerlendirecek.html

SÖZCÜ EĞİTİM- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni bir sınav sistemi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Yeni sistemle öğrencilerin okullarında girdiği sınavlarda ve TEOG’da test tekniğinden açık uçlu sorulara geçilmesi planlandığını duyurdu.

Peki nedir açık uçlu sistem ve Türkiye’de objektif olarak uygulanabilir mi?

“Açık uçlu sınav sistemi”, sınava giren öğrencinin karşısına gelecek şıklar içerisinden seçim yapmadığı, cevabı doğrudan kendisinin yazdığı bir yöntem. Pearson’ın İngiltere ile ABD’de lise ve üniversitelerde kullandığı sistemde yazılı sınavlar otomatik olarak “Bilgi Analizi Teknolojileri” (KAT) adlı bir bilgisayar programıyla değerlendiriliyor. Bu sistem, yazılı sınavlarda dil bilgisi, kelime kullanımı ve hatta eleştirel kalite gibi kriterlerde de ölçüm yapabilme kapasitesine sahip.

Açık uçlu sorular adaylarda kritik düşünme, karar verme ve problem çözme alışkanlıklarının gelişmesine de katkı sağlıyor. Açık uçlu soru sisteminde, bir taraftan adayların yorumlama becerisi ölçülürken diğer taraftan adayların kişisel düşünce ve görüşlerinin açığa çıkarılması sağlanıyor.

Açık uçlu sınav sisteminin Türkiye’de uygulanıp uygulanamayacağı ise kafaları karıştırıyor. Uygulanmak istenen sistemde, sınavlardaki sorular test tekniği ile sorulmuyor; adayların sorulara yazılı olarak cevap vermesi veya kodlaması isteniyor.

Objektif uygulanırsa öğrencinin en çok doğrudan en az doğruya kadar puan alabileceği bir sistem aslında…

Türkiye’de uygulanması açısından şu soruların cevapları ise belirsizliğini hâlen koruyor:

– Açık uçlu sorularla kopyanın önüne geçilebilecek mi veya kopyanın önüne geçmek için daha farklı sistemler bulunamaz mı?

– Sınav sonuçları değerlendirilirken tarafsızlık nasıl sağlanacak?

– İfade etme becerisi iyi olmasına rağmen yazısı düzgün olmayan öğrencilerin sınavları nasıl değerlendirilecek?

– Yoğun katılımlı sınavlarda adayların sınav sonuçları kimler tarafından değerlendirilecek?

– Yine yoğun katılımlı sınavlarda adayların sınav sonuçları ne kadar zamanda değerlendirilebilecek?

Bakan Avcı’nın açık uçlu sınav sistemi açıklamasına sosyal medya da tepkisiz kalmadı.

İşte o tepki Twit’lerinden bazıları:

“ARTIK EĞİTİMLE OYNAMA”

– Hala sınav diyorlar, bi bıkmadılar. Açık uçlu sınav geliyormuş. Açık uçlu soruyu kim nasıl değerlendirecek? Al sana yeni mağduriyet

– Açık uçlu sınav sorusu yapmaktan daha kötüsü açık uçlu sınav sorusuna cevap anahtarı oluşturmaktır.Ya benim cevabım anahtar deliğine uymazsa

– Eğitimde yine değişikliğe gidiliyor açık uçlu sorularla sınav yapacaklarmış. İyi ki seçimden önce açıkladılar. Artık eğitimle OYNAMA!!

– Ya siz bu öğrencilere ne öğretiyorsunuz ki bir de açık uçlu sınav sistemine geçmeye çalışıyorsunuz? Mantıksız mantıksız işler.

– Açık uçlu sınav demek torpil demek bu kafa için

Benim ki 8 bu sene kurtardı mı acaba:KK64:

evet canım, sanırım siz ucuz kurtulcaksınız:KK48:

valla şaka bi yana da çocuğumun eğitim hayatı için endişeliyim her gün bi haber çıkıyor öyle olcak böyle olcak diye

evet canım, sanırım siz ucuz kurtulcaksınız:KK48:

valla şaka bi yana da çocuğumun eğitim hayatı için endişeliyim her gün bi haber çıkıyor öyle olcak böyle olcak diye
Bana hiç kurtulacaklar gibi gelmiyor sanki bu sene yapacaklar bakanın konuşması öyle hissettirdi

Back
X