- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.589
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ne zaman tuttururlarsa artık.. Geçen gün de yazdım; benim ÖSS ye girdiğim sistem farklı, kız kardeşimin farklı, erkek kardeşimin farklı.. senelerdir tutturamadılar artık kısmet..
Okul notlarına dikkat etmekle bitmiyor ki bu iş.Bazı okullarda okul birincisinin bile not ortalaması 100 değil,ama bazı okullarda derece yapma ihtimali olan 20 çocuğun birden not ortalaması 100.Mümkün gözükmeyen bir sistem bu...toplu sınavları optik okuyucular okur...boşluk doldurma desek oldu da çocuk bir harfi yalnış (pardon yanlış) yazdı diyelim,benim gibi kime pardon diyecek? Optik okuyucuya mı :)
Cıks olmaz bu iş...
Büyük kızım teog a girdi...
Küçük 5. Sınıfta ve benim dikkat ettiğim tek şey dönem notları...her halükarda sınav notunu etkiliyor...sınav ne olursa olsun,okul dersinde başarılı olan çocuk sınavda da olur...
Aslında demek istediğim değişen sınav sistemini çok takmamak...malesef ki bu sınavlardan kaçış yok....ve sürekli değişmesi berbat bi durum...çocukların psikolojisini olumsuz etkiliyor...ama a ya da b şeklinde mutlaka bir sınava girecekler malesef ki...şimdi ben bu çocuğu teoga hazırlasam eminim ki 4 seneye teog falan kalmayacak....hani çocuğu sınava odaklı değil de okul derslerine yoğunlaşarak çalıştırmak istiyorum...sonucunda hangi sonav olursa olsun konu eksiği olmadığı sürece her sınavın üstesinden gelir...o notları şişirilen çocuklar bir adım öne geçiyor malesef ama ortak sınavda çalışan çocuğun farkı çıkıyor ortaya....Okul notlarına dikkat etmekle bitmiyor ki bu iş.Bazı okullarda okul birincisinin bile not ortalaması 100 değil,ama bazı okullarda derece yapma ihtimali olan 20 çocuğun birden not ortalaması 100.
Teogda ful yaptığı halde not ortalaması diğerleri gibi şişirilmediği için istediği okula giremeyen çocuklar var.
Yani başarılı olduğu halde diğerleri tarafından hakkı yenenler.
Aynı durum LYS için de geçerli.
Memlekette herşey oluruna bırakılmış,parayla,hatır gönülle not alanların işi yürüyor sadece.
umarım 4 sene sonra olurNe zaman uygulanmaya başlanacakmış acaba? Bu sene değildir inşallah.
umarım 4 sene sonra olur![]()
Neden 4 sene?
Benim ki 8 bu sene kurtardı mı acababenimki 6. sınıfta anca paçayı kurtarmış olcak o yüzden![]()
benimki 6. sınıfta anca paçayı kurtarmış olcak o yüzden![]()
Benim ki 8 bu sene kurtardı mı acaba![]()
Benim kardeşimde bu sene son. Herkes kendi paçasını kurtarma derdinde.![]()
Bana hiç kurtulacaklar gibi gelmiyor sanki bu sene yapacaklar bakanın konuşması öyle hissettirdievet canım, sanırım siz ucuz kurtulcaksınız
valla şaka bi yana da çocuğumun eğitim hayatı için endişeliyim her gün bi haber çıkıyor öyle olcak böyle olcak diye