tenlerin uyumu

eylul26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
77
0
36
Ankara
merhaba kızlar;

sizce cinsel deneyimin evlilik öncesi yaşanması normal karşılanabilirmi?etrafımda böyle insanlar var bana pek normal bişiy olarak gelmiyo yani bir kişiyle o da ömür boyu seveceğim biriyle ve İLK GECE olmasını istiyorum ilk gecenin bir anlamı olması açısından ama bu düşüncem nedense etrafımdakilere geri kafalılık olarak geliyo TENSEL UYUM önemliymiş ve evlilik kararını etkilermiş evlenince tensel uyumsuzluk oldugunda mutsuz olurmusuz vs vs...nedir bu ten uyumu ? el ele tutuştugunda ya da öptüğünde ten uyumunu insan anlamaz mı? siz ne düşünüyosunz gercekten ten uyumu önemli mi çok sevdiğin halde ten uyumun yoksa sevdiğinden ayrılmak mı gerekır ....

Ben de kesinlikle karşıyım... yani sonucta tensel uyum aşkı güzelleştirir ama. Herşeyden önce duygusal uyum ve sosyal uyum gelir..Bir insanın bunu anlaması için illaki beraber olması mı gerekir..
El ele tutuştuğunda yada sıcak bir öpüşte bile bunu fark edebilir ki belkide bunlar bile gerekli değildir..
Ayrıca nereye kadar tensel uyumu arar insan..olmadı baskası olmadı baskası mı..
Yanlış buluyorum ve duygusal zaafiyete sebep olacağını düşünüyorum.

şöyle söyleyim ben bir müslümanım. müslümanım evet ama dinimizin çoğu şeyini yerine getiriyor muyum diye sor malesef ki hayır derim. namaz kılmıyorum mesela, yeri geldiğinde oruç tutmadığım da oluyo, yeri geldiğinde içki iççtiğim de ama kesinlikle zina yapmaya karşıyım. bu kesinlikle çok büyük bir günah. tabiki sevgilimle öpüşüyorum, elini tutuyorum, sarılıyorum ama daha ilerisini kesinlikle yaşamam. buna geri kafalılık diyorlarsa da varsın desinler, öbür dünyada "görün bakalım neymiş geri kafalılık deyip ben gülücem onlar :p" :35: ayrıca dedikleri gibi ten uyumu tabiki çok çok çok önemlidir bi ilişkiide. ama ten uyumu sadece yatakta anlaşılacak bir şey değildir ki. yanağı yanağına değdiğinde bir ürperti yaşıyosan mesela bu ten uyumudur ! onunla öpüştüğünde nefessiz kalıyosan, sarılırken için titriyosa bu ten uyumudur ! bu küçücük şeyler gösterir aslında ten uyumunuzun olduğunu bu küçücük şeylerle böyle oluyosa kimbilir birlikte olduğunuzda neler olur sen düşün =) yani bırak o ilk gecen özel olsun sonraya kalsın

şöyle söyleyim ben bir müslümanım. müslümanım evet ama dinimizin çoğu şeyini yerine getiriyor muyum diye sor malesef ki hayır derim. namaz kılmıyorum mesela, yeri geldiğinde oruç tutmadığım da oluyo, yeri geldiğinde içki iççtiğim de ama kesinlikle zina yapmaya karşıyım. bu kesinlikle çok büyük bir günah. tabiki sevgilimle öpüşüyorum, elini tutuyorum, sarılıyorum ama daha ilerisini kesinlikle yaşamam. buna geri kafalılık diyorlarsa da varsın desinler, öbür dünyada "görün bakalım neymiş geri kafalılık deyip ben gülücem onlar :p" :35: ayrıca dedikleri gibi ten uyumu tabiki çok çok çok önemlidir bi ilişkiide. ama ten uyumu sadece yatakta anlaşılacak bir şey değildir ki. yanağı yanağına değdiğinde bir ürperti yaşıyosan mesela bu ten uyumudur ! onunla öpüştüğünde nefessiz kalıyosan, sarılırken için titriyosa bu ten uyumudur ! bu küçücük şeyler gösterir aslında ten uyumunuzun olduğunu bu küçücük şeylerle böyle oluyosa kimbilir birlikte olduğunuzda neler olur sen düşün =) yani bırak o ilk gecen özel olsun sonraya kalsın

ipin ucu kaçarsa görürüm ben o uyumu:1:

şaka bır yana..öyle elele tutuşmakla,yanaktan öpmeyle anlaşılabılecek bır şey değil ten uyumu..tenın dokusu değildir bu..tam anlamıyla rıtmınızın,frekansınızın uyumudur bu ten uyumundan kasıt..
evlenmeden önce yaşanan cınsel bırlıktelığe karşıyım..
fakat öpüşmek vb ilerı olmayan şeylerle anlaşılabılır bu ten uyumu..

ipin ucu kaçarsa görürüm ben o uyumu:1:

şaka bır yana..öyle elele tutuşmakla,yanaktan öpmeyle anlaşılabılecek bır şey değil ten uyumu..tenın dokusu değildir bu..tam anlamıyla rıtmınızın,frekansınızın uyumudur bu ten uyumundan kasıt..
evlenmeden önce yaşanan cınsel bırlıktelığe karşıyım..
fakat öpüşmek vb ilerı olmayan şeylerle anlaşılabılır bu ten uyumu..

o ritim öyle bir kerede yakalanmaz ki hem =) ilkinde yakalayabilen çok çok çok büyük bir şanslıdır. keşke herkese nasip olsa =) ilerleyen zamanlarda yakalarlar o ritmi

o ritim öyle bir kerede yakalanmaz ki hem =) ilkinde yakalayabilen çok çok çok büyük bir şanslıdır. keşke herkese nasip olsa =) ilerleyen zamanlarda yakalarlar o ritmi

bak o da doğru..:1:bn yakaladım şıp dıye:nazar:

merhaba kızlar;

sizce cinsel deneyimin evlilik öncesi yaşanması normal karşılanabilirmi?etrafımda böyle insanlar var bana pek normal bişiy olarak gelmiyo yani bir kişiyle o da ömür boyu seveceğim biriyle ve İLK GECE olmasını istiyorum ilk gecenin bir anlamı olması açısından ama bu düşüncem nedense etrafımdakilere geri kafalılık olarak geliyo TENSEL UYUM önemliymiş ve evlilik kararını etkilermiş evlenince tensel uyumsuzluk oldugunda mutsuz olurmusuz vs vs...nedir bu ten uyumu ? el ele tutuştugunda ya da öptüğünde ten uyumunu insan anlamaz mı? siz ne düşünüyosunz gercekten ten uyumu önemli mi çok sevdiğin halde ten uyumun yoksa sevdiğinden ayrılmak mı gerekır ....

ten uyumu yoksa ayrılık şart değil ki..bu ınsandan ınsana farklılık gösterebılecek bır durum..cınsellık insan hayatı için çok önemlıdır..ınsan doyum sağladığı bu olguyu mükemmel yaşamak ya da kendını ıyı hıssetmek ıster..bazıları ayrılır bu rıtmı yakalayamayınca..ama unutmayın..sevgı en buyuk guçtur..hıç cınsel bırlıktelık yaşayamayıp 10 yıl evli kalan çıftler var..tamamen kişiselleşen bır durum var ortada..istısnada olabılrsınız, o kervana katılanda olabılırsınz..

selam kızlar kesinlikle size katılıyorum her şeyin bi zamanı var diye boşuna denmemiş... öyle olsa herkes istediğiyle birlikte olsun evlenmesin kimse... ayrıca biz elhamdulillah müslümanız!!!
Zinaya yaklaşmayın,
şüphesiz ki o,
çirkin bir hayasızlık’ ve kötü bir yoldur.
(İsra Suresinin 32. Ayeti)

günümüz insanlığının, aslında 20 y.y. insanlığının bir huyu çıktı. cinselliği özgür bırakma devrimiyle onu hayatın merkezine yerleştirdiler. cinsel özgürlüğü savunan kültürlerin ürünlerine baksanıza, tüm filmleri, klipleri, müzikleri cinsellikle örülüyor. hal böyle olunca da, evlilikler de cinsel hayatın başarısına göre değerlendirilebiliyor, hatta evliliği sürdürmek veya sürdürmemek cinselliğe göre belirlenebiliyor. bunun sonucunda, çok kolay biten evlilikler, sürekli başka insanları arayan bedenler vs. vs.

cinsellik önemlidir ama hayatın merkezi değildir. mutlu bir evlilikte iyi cinsel yaşam gerekir ama bu tensel uyuşmanın denk gelmesi değil inşa edilmesi lazım. çiftler birbirlerine sadık kalarak, erkekler dahil ilk ilişkilerini eşleriyle yaşayarak ve bilinçli birer insan olarak güzel bir cinsel yaşam oluşturabilirler. hah, belki özgür yaşayanlar kadar mükemmel bir cinsel yaşam olmaz, ama insanı tatmin eder. cinsellik hayatınızın merkezi olmadığı sürece de bu bir sorun oluşturmaz.

bak güzelim bence hiç bir erkeğe güvenme çünkü erkek yani güven olmaz .
Benim kendi kız arkadaşım yaptı evlenmeden ve eşi şuanda başına kakığp duruyor.
Valla en iyisi evlendikten sonra çünkü o zaman senin kafana kakacak bi şey bulamaz ve ten uyumumu valla seviyorsan samanlık seyran olur .

ten uyumunu yakalayacağım derken kalkıp o adama aıt olmayı zannedıyorlar bazıları o uyumu..
ten uyumu bulacağım dıyede kımsenın yatağına gırılmez kı kardeşim..
test sürüşü mü yapıyorsun?:60:

ten uyumunu yakalayacaz diye önumuze gelenle bırlıkte olacak degılz ama dogru öyle yapıp sonu hüsranla biten cok kısı var herşey yerınde ve zamanında olursa anlamı ve özelliği olur diye düşünüyorum adı üstünde ilk gece....

ten uyumu yatma anlamına gelse erkekler amma şanslı olurdu demiiiii:)ondan ten uyumu o değildir tek..ve o ten uyumu çok önemli tabiki..

Back