- 1 Nisan 2014
- 1.257
- 1.889
-
- Konu Sahibi ozgskne2011
Merhaba bende az once regli oldum ve yarin asilama icin doktora gidip bismillah dicem.20 aylik evliyiz ve daha once hic hamile kalmadim.sorunumuz esimin sperm hareketinin % 5 olmasi sayi iyi hareket düşük. Suan o kadar karmasik duygular icindeyimki asilamayi istiyormuyum istemiyormuyum cok kararsizim allak bullak aklim
ben bi şey sorup kaçıcam çünkü bana 3 ay dnlenme verdi doktor o zaman 3. aşılamamı olucam hangi hastane doktorun gerçekten çok ilgili merak ettim ve inşallah bu sefer tutarda tüpe gerek kalmaz güzel haberi okumak için takip edicemmmTemmuz ayında aşılama süreci yaşayacak arkadaşlar, 3. aşılamamı olmuş ve tüp bebek denemesi için kararlı iken doktorumun uzun çabaları sonucu 4. aşılamaya doğru yol açtım sebep ise doktorumun söylediğine göre herşey mükemmel bir kez daha denenmeli ( açıkcası işimede geldi bu destek çünkü tüpde olmazsa depresyoona girebilirim) aşılamam haziranın son günü olabilir belki ama temmuzda olabilir. İlk iğneme Bismillah diyorum ve bu akşam başlıyorum hayırlısı ile.O yuzden bu konuyu açtım. deneyimlerimizi, sürecimizi paylaşmak ve birbirimize destek olmak ümidiyle ve her yazanın inşallah bebişi olur. aminn
canım biz çankırıda görev yapıyoruz eşimde buralı çankırıdaki özel hastane. evet gerçekten ilgili ve onun ilgsiyle yüküm biraz daha hafifliyor. inşallah hepimizin ki tutar ve bu süreçten kurtuluruz, ama sen aşılama yaptırmıyorsun diye kaçma arada uğra olur muben bi şey sorup kaçıcam çünkü bana 3 ay dnlenme verdi doktor o zaman 3. aşılamamı olucam hangi hastane doktorun gerçekten çok ilgili merak ettim ve inşallah bu sefer tutarda tüpe gerek kalmaz güzel haberi okumak için takip edicemmm
hoşgeldin. ah bu sebepsiz olayı yok mu. bizde hala inanmıyoruz vardır bir yerde birşey gibi geliyor ( sanki olsa daha mı iyi olacak sa ) biz birde genetik muayene istedik hem eşime hem bana kandan kromozon analizi yapılacak. bu sayfalardan okuduğum kadarıyla bazen böyle şeylerde sorun olabiliyormuş. sonuç aşılamadan sonraya gelicek çıkması bir ayı bulurmuş. İnşallah hepimiz mutlu haberler alırız ama ben bu sefer yine kandırmazlarsa olmadığı takdirde tüpe gideceğim.Merhabalar Ben de Temmuz sonu ya da Agustos bası 3. aşılamamı olucam nasipse Bizimde 16 aydır olmuyo ve hiçbir sorun yok diyor doktorlar ( abartıp 4 farklı doktora gorunduk ) İlk aşılamam clomen-çatlatma iğnesiyle oldu 2.sinde clomen kullanmadık sadece çatlatma iğnesi oldum. 3.için ramazanın bitmesini bekliyoruz Bu sefer doktor iğnelerle yapalım dedi Yani yumurta büyütmek için iğne kulanıcam Şans daha yüksek oluyomuş
Hepimiz için güzel haberlerle dolu bi ay olsun
Takipteyim sorunuz olursa tecrübeli biri olarak yardımcı olmaya çalısırım
Kanda kromozomu dusuklerden sonra yapiyolar diye biliyodum ama bende bi arastirayim .Senin ve esinin yasi kac ve sperm analizi sonuclariniz nasil ? Bazen sperm degeri normal ciksa bile DNA si iyi olmuyomus Ben 29 esim 35 yasinda ve bazen yumurta kalitesi kotu olabiliyomus ileri yaslarda Bir de benim doktor Antimullerin hormon diye bi hormona bakti yumurta rezervini gosteriyomus AMH Turkiyede pek bakilmiyor sen baktirdin mi ?hoşgeldin. ah bu sebepsiz olayı yok mu. bizde hala inanmıyoruz vardır bir yerde birşey gibi geliyor ( sanki olsa daha mı iyi olacak sa ) biz birde genetik muayene istedik hem eşime hem bana kandan kromozon analizi yapılacak. bu sayfalardan okuduğum kadarıyla bazen böyle şeylerde sorun olabiliyormuş. sonuç aşılamadan sonraya gelicek çıkması bir ayı bulurmuş. İnşallah hepimiz mutlu haberler alırız ama ben bu sefer yine kandırmazlarsa olmadığı takdirde tüpe gideceğim.
Kanda kromozomu dusuklerden sonra yapiyolar diye biliyodum ama bende bi arastirayim .Senin ve esinin yasi kac ve sperm analizi sonuclariniz nasil ? Bazen sperm degeri normal ciksa bile DNA si iyi olmuyomus Ben 29 esim 35 yasinda ve bazen yumurta kalitesi kotu olabiliyomus ileri yaslarda Bir de benim doktor Antimullerin hormon diye bi hormona bakti yumurta rezervini gosteriyomus AMH Turkiyede pek bakilmiyor sen baktirdin mi ?
Yalniz amacim kafani iyice karistirmak degil lutfen yanlis anlama kafan karismasin Boyle sora sora birbirimizden biseyler ogrenebiliriz diye yaziyorum :)
Çok iyi yaptın sormakla ama bu kadar yoğun bilgiye sahip değilim sadece ilk aşılamamda boş gebelik yaşadım ve alındı ondan sonra sayıların çok çok iyi olmasına rağmen doktor bile şaşkınlıkla karşıladı, yumurtalarda iyiydi üstelik. eşime bir nevi test uygulanndı spremleri incelendi sorun çıkmadı. yumurta kalitesini bilemiyorum ama vücut düzenim 2 yıldır takip edildiğim için doktoruma göre gayet iyi. bu tarama mevzusunuda doktora sorduk ve genetik tarama durumu nedir diye. anlattı ve size bu şartlarda yapılmasını önereceğim tekk bir tarama var dedi. bu yaptığımız oda hem bana hem eşime. düşüklerin yok dedi, dediğin gibi 3 ve daha fazla düşüklerde araştırılma yapılan bir test varmış onu istemedi, kan pıhtılaşma tarzı testlere gerek yok çünkü ben sana bunun önlemini zaten alacağım ve aldımda dedi. boş gebelik olduğunu bilmeden önce kan pıhtılaşma ihtimali olmasın diye ilaç kullandırmıştı. sadece eşinin ve senin kromozom uyumuna bakalım dedi hatırladığım kadarıyla benimki XX eşiminki ise XY olmalıymış ve tersi olursa uyum olmaz işte o zaman tam detaylı bir tarama isteyebilirim dedi. birde bir değer daha varmış o önemliymiş eğer o düşük gelirse spremler ve yumurtalarda ayrıntılı işlem yapılırmış gibi açıklamalarda bulundu. bir sürü tıbbi terim kullandı ama ben unuttum.
bende açıkcası doktora bunu sordumçünkü burda iki yazı okudum ikisindede tarama sonucunda döllenme problemi varmış biri kadından kaynaklı biride erkekten kaynaklı ve sebepsiz durum böylelikle tüp aşamasında yapılan genetik tarama ile çıkmış ve halledilmiş. umut işte.
inşallah canım inşallah. sen moralini yüksek tut, birgün gelicek bebişlerimiz.Senin bos gebelik olmu ondan genetik test istemis Bende 16 aydir hiiiiic gebelik olmadi Bazen dogal yolla da problem olmasa bile bu sure uzuyo onunda farkindayim Bir de asilamanin 4. sunden sonra hamile kalanda var Benim ilk asilamada 1 folikul olusmustu ikincide ilacsizdi yine 1 folikul bu da sansi etkiliyo Bu sefer ignelerle deniycez ve insallah 1 den fazla olusurda sansimiz yukselir
Tamam çok teşekkür ederim uğrarım zaten okudukça moral buluyorumcanım biz çankırıda görev yapıyoruz eşimde buralı çankırıdaki özel hastane. evet gerçekten ilgili ve onun ilgsiyle yüküm biraz daha hafifliyor. inşallah hepimizin ki tutar ve bu süreçten kurtuluruz, ama sen aşılama yaptırmıyorsun diye kaçma arada uğra olur mu
oo hayırlı olur inşallah. bdnimde ilk aşılamamda gonal f kullanılmıştı bendede bîrkaç iğneden sonra hafif baskı ve ağrı olmuştu yinede doktoruna danış çok fazlaysaKizlar bugun ilk ignemi vurdular gobekten gonal-f 50 mg vuruldugu andan itibaren fena kasik ve bel agrim oldu sizdede oldumu?
Tesekkur ederim canim suan gecti regli oldugum icinmi acaba diye dusundum ama baya agri oldu bilemedim bide o igneyi nasil yapicamya hic cesaretim yok icim bi tuhaf oluyor saglik ocaginami yaptirsam[/QUOTE]TE="ozgursakine2011, post: 41542093, member: 577693"]oo hayırlı olur inşallah. bdnimde ilk aşılamamda gonal f kullanılmıştı bendede bîrkaç iğneden sonra hafif baskı ve ağrı olmuştu yinede doktoruna danış çok fazlaysa