TEMİZLİK.

hiskolikk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2016
1.198
1.975
133
29
21 yasindayim 19 yaşında evlendim. 6 aylık bebeğim var bebeğim çok huysuz açıkçası baba evinde tembellige çok alismistim . cipsim kolam filmim. nisanlandigimda arkadaşım demişti ki. evlilik zor temizlik falan . . Bende ona temizlik de ne var ki iki supur bi sil. bide toparla tamam.. zaten iki kişilik evde ne olabilir ki demiştim. ama öyle olmadığıni giördüm . . temizliğin aslında çok derin bi kavram olduğunu fark ettim ancak bebgim çok huysuz ve ben alışkın olmadığım için çok agirim ev işlerde . yetisemiyorum . hizli ve pratik olmam lazım adimin pis geline çıkmasına ramak kaldı . desinler diye değil inanın içim rahat değil hızlı ve temiz olmanın yolları nelerdir sizler sabah kalktinizda ilk ne işleri yapiyorsunuz haftalık temizlik programı ve pratiklik hakkında YARDIM LÜTFEN

Temizliği yapa yapa hizlanirsin.ne kadar cok yaparsan,o kadar elin pratiklesir.yani bu zamanla oturacak birsey.üstelik küçük cocugunda var herkes senden bal dök yala bi ev bekleyemez,kasma kendini o yüzden

Bebek oldugu icin erken kalkiyorsundur kalktiginda etrafta daginiklik olmasin.Aksam bebegin uyudugunda oyuncaklari mutfagi etrafi topla.Sabah kahvaltinizi yapin uykuya yattiginda silin supurun toz alin imkaniniz varsa ayda bir kere yada 15 te bi yardimci alin camlari kapilari yatak altlarini yapsin.

Bebeginizin vaktinden calmayin ama.

Bebek büyüyene kadar esyalarini azalt. Minimalist yasa. Az ve öz al. Süs esyalarini mümkünse kaldir.
Esyalari en aza indir iste. Fazlaliklari indir bodruma ya da ver elden cikar. Es esya daha az dagilir.
Ilk zamanlar evde heryer heryerdeydi cocuk bir yasina girene kadar.
Zamanla ogreniyor insan. Hepimiz o yollardan gece gece ögreniyruz. yasadiklarin cok normal. Halledersin.

Aksam kizimi uyutunca, yatmadan once tum evi topluyorum.kiyafetleri yerlestiriyorum.bulasiklari falan halledip yatiyorum. Sabah ilk is evi havalandirip toz almaya basliyorum. Sonra supurup siliyorum. Banyo 2gunde.wc hergun temizliyorum. Supurup silme isini 2gunde bir yapiyorum. Ama mutlaka hergun supuruyorum.

Ben istediğim için geldi. İstediğimi sorabilirim sanırım?
Evet sorulabilir,ama herkes konuyu yaşa bağlıyor ustelik konu sahibinin erken evlenmekle bi sıkıntısı yok ki.temizlik hakkında birşeyler öğrenmek istiyor yardım istiyor.suan konu dışında sorular soruyorsunuz daha dogrusu sorguluyorsunuz.Yardım degil ki bu.neden 19 yaşında evlendin??? Eee sevdim evlendim kendi tercihi bu yondeymis demekki.(küçük yaşta evlenmeyi bende onaylamiyorum)

Ben küçük yaşta evlendiği için suçlayıcı mı konuştum? Ya da evlenmekle hata yapmışsın falan mı dedim hayırdır bu tavır ne? Polemik yaratmaya çalışmayın. Merak ettim ve sordum, yardım etmeye de çalışmıyordum zaten temizlikten anlamam.

Çalışan bir kadınım. Evleneli 6 ay oldu benim de. İlk başta biraz bocaladım ama şimdi oturttum.
Cumartesi saat 10 gibi kalkıyoruz. Eşim kahvaltıyı hazırlıyor. Ben o arada nevresimi değiştiriyorum, haftalık kirlileri grup grup ayırıp makineyi çalıştırmaya başlıyorum. Ev 4 oda, 2 banyo. Kural koydum ebeveyn banyosunu kullanıyoruz, diğeri misafir geldiğinde açılıyor, böylece tertemiz kalıyor. Bir de oturma odamız var orayı kullanıyoruz salonumuz da yalnızken kapalı olduğu için her hafta orayı da temizlemiyorum. Kahvaltıdan sonra başlıyorum odaları süpür-sil-toz al. O sırada eşim mutfağı, bulaşıkları halleder, tezgahı, ocağı, dolap kapaklarındaki parmak izlerimizi siler. Ben odaları bitiririm, ara ara makinedekileri asıp yenisini atarım yıkamaya. En son ebeveyn banyosunu temizleyip, kendim de duş alıp çıkarım. Pazar günümüz bize kalıyor. İstediğimiz programı yapıyoruz. Pazar 1 saat falan ütüm olur bitek. Onu da akşam beraber otururken tv seyrederken aradan çıkarıyorum. Hafta içi zaten sofra toplamak dışında hiçbir şeye elimizi süremiyoruz. Oturup film izliyoruz yemekten sonra.

haftalık genel emızlık yaparım sıl supur toz al banyo wc temızlıgı, havlularını ıkı gunde bır falan degıstırırırım , çöpler her akşam yemekten sonra kapı önüne konur, ütü öyle zart zurt herseye yapmam sadece gereken kıyafetlere gıymedne once yaparım esım kendı utusunu kendı yapar zaten...
cam kapı koltuk sılme ısı ortalama 3 ayda bır yaparım...
çamasır bulasık akşamları bırıktıkce makıneye atar, yıkananı asar yada yerıne hemen yerlestırırım..
ev dagınık olmazsa kırı de pek gostermez...
bırde kımı ınsan dogustan uyusuktur mesela ben bır saatte yemek pısırır yerım, baskası bır saatte ıkı patates ayıklamayı beceremez bu da mezıyet işi

Ben kızım küçükken hep toplu tutardim evi şimdide öyle gerçi.oyuncakları bile düzgünce kenara dizerdim mutfak yıkanmış bulasik lar yerine fazla ivir zivir olmadan hemen kaldiririm.dolap içlerinden gazla kullanmadigin şeyleri at sadece ihtiyaçlar dursun gerisi toz tutar anca.ocağın temiz fayanslarin temiz dursun bulasik bitince bi bezle geçiver kirlenmez o zaman.bi uyudugunda yemek bi uyudugunda Tuvaletler toz uyanik kende süpür sesten korkmuyosa düzene girer merak etme hepimiz geçtik o telaş tan

Ben polemik çıkarmaya çalışmıyorum, yalnış anladın. Sadece konu neden yaşa geldi yine konu temizlikken.onu sordum

ben 19 yaşında evlılıge degılde hemen cocuk yapmana takıldım once alışırdın ev ısıne evlılıge falan oyle çocuk yapardın.bu arada esın de yardım etmelı sana

Hepinize tesekkurler canlar . başka önerisi olan yok mu özellikle pratiklik için

ben 19 yaşında evlılıge degılde hemen cocuk yapmana takıldım once alışırdın ev ısıne evlılıge falan oyle çocuk yapardın.bu arada esın de yardım etmelı sana
Canım çocuk yokken ev işi o kadar zor olmuyordu ara ara yapıyordum . Bi de bebeğimin bu kadar huysuz ve Miz mız olabileceğini tahmin etmedim calismiyoRum zaten evde neşe olsun diye istedik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…