• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik

_cedric_

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2013
1.262
1.675
133
Arkadaşlar ipek şallarinizin temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Bu konudan baya mustaribim elimde yıkıyorum yine de o ter ve yağ lekesi gibi izler kalıyor şallarimda. Kuru temizlemeye guvenemiyorum mahvederler diye bir arkadaşın güzelim şalı heba olunca tirstim açıkçası. Fikir ve tecrübelerinize ihtiyacım var.

Kuzenim sürekli kuru temizlemeye verdiğini ve çok memnun kaldığını söyledi.
Alışveriş merkezlerinin kuru temizlemesini bir dene bakalım. 1tanesini ver, heba olursa elde yıkamaya devam. Birde elde yıkamak için özel ipek şampuanları varmış şallar için internetten bakabilirsin canım

Kuzenim sürekli kuru temizlemeye verdiğini ve çok memnun kaldığını söyledi.
Alışveriş merkezlerinin kuru temizlemesini bir dene bakalım. 1tanesini ver, heba olursa elde yıkamaya devam. Birde elde yıkamak için özel ipek şampuanları varmış şallar için internetten bakabilirsin canım

1 tanesini bile heba etmek istemem bu ipek sallar biraz tuzlu oluyorlar. Ama ipek sampuaninı bir arastirayim. Bir de dediğin gibi kuru temizlemeye giderim bana taahhüt verirlerse ancak guvenirimm.

Ben şal kullanmıyorum ama esarplarimi kuru temizlemeye veriyorum gayette memnunum..

İpek şal fiyati nedir ozelligi nedir biri bana bu konuda bi ukelalik yaptida ipek oldugu nerden anlasilir yeni kapandim pek bilgim yok maydanoz oldum ama

İpek şal fiyati nedir ozelligi nedir biri bana bu konuda bi ukelalik yaptida ipek oldugu nerden anlasilir yeni kapandim pek bilgim yok maydanoz oldum ama

Estağfurullah canım. Pek tabii sorabilirsin. İpek sallarin fiyati da markasına göre değişiyor. Benimkiler 90la 180 arası değişiyor. İpek olduğu duruş kalitesinden dokusundan anlaşılır. En önemlisi belli markaların dışına cikmamak.

Estağfurullah canım. Pek tabii sorabilirsin. İpek sallarin fiyati da markasına göre değişiyor. Benimkiler 90la 180 arası değişiyor. İpek olduğu duruş kalitesinden dokusundan anlaşılır. En önemlisi belli markaların dışına cikmamak.
Tskr ederim .. Biraz pahaliymis evet:))

Çamaşır makinanızın elde yıkama programı varsa öyle yıkayabilirsiniz.
Ben hassas kumaşları, ipek gömlekleri öyle yıkıyorum.
Böyle bir programı yoksa devir ayarını kapatıp, özel şampuanla deneyebilirsiniz yine makinada.

Çamaşır makinanızın elde yıkama programı varsa öyle yıkayabilirsiniz.
Ben hassas kumaşları, ipek gömlekleri öyle yıkıyorum.
Böyle bir programı yoksa devir ayarını kapatıp, özel şampuanla deneyebilirsiniz yine makinada.

Kuru temizlemeden önce özel şampuanla denicem bakalım nasıl sonuç verecek. Peki kullandığınız memnun kaldığınız bir ipek sampuaniniz var mı ?

Kuru temizlemeden önce özel şampuanla denicem bakalım nasıl sonuç verecek. Peki kullandığınız memnun kaldığınız bir ipek sampuaniniz var mı ?
Açıkçası ben özel şampuan derken ipekler için özel şampuanlardan bahsetmedim.
Beyaz, 2si bir arada kremli, bildiğiniz saç şampuanlarıyla ya da bebek şampuanlarıyla yıkadım genelde gömleklerimi.
Ama şu var, gömleklerim hep desensiz ve soft renlerdi.
Pudra rengi, fildişi, beyaz gibi.
Şallarınız desenli ve karışık renkli ize özel şampuana ihtiyacınız olabilir.
Makinada denerken de en eski olan şalınızı tek olarak yıkayıp deneyin ki bir şey olursa giden en azından bir tane ve eskisi olsun.

Açıkçası ben özel şampuan derken ipekler için özel şampuanlardan bahsetmedim.
Beyaz, 2si bir arada kremli, bildiğiniz saç şampuanlarıyla ya da bebek şampuanlarıyla yıkadım genelde gömleklerimi.
Ama şu var, gömleklerim hep desensiz ve soft renlerdi.
Pudra rengi, fildişi, beyaz gibi.
Şallarınız desenli ve karışık renkli ize özel şampuana ihtiyacınız olabilir.
Makinada denerken de en eski olan şalınızı tek olarak yıkayıp deneyin ki bir şey olursa giden en azından bir tane ve eskisi olsun.

Genellikle sadeler. Dediginiz de mantıklı deneyebilirim. Peki siz ipek kiyafetlerinizi elle yıkadıktan sonra sıkıyormusunuz çok. Ben sıkıyorum ve o da biraz iz yapıyo gibi. Acaba sıkmadan suyunu suzmenin bir yolu var mı ki.

Genellikle sadeler. Dediginiz de mantıklı deneyebilirim. Peki siz ipek kiyafetlerinizi elle yıkadıktan sonra sıkıyormusunuz çok. Ben sıkıyorum ve o da biraz iz yapıyo gibi. Acaba sıkmadan suyunu suzmenin bir yolu var mı ki.
Ben hiç sıkmadım.
Sadece duşakabinin üzerine asıyorum düzgünce, bütün suyu küvete süzülsün diye.
Orada bırakıyorum birkaç saat.
Zaten çok ince yapılı olduğu için bilirsiniz çabuk kuruyorlar.
Ütü de asla yapmıyorum, kurutma makinası ile düşür ayarda kırışıklıklarını gideriyorum askıdayken.

Ben hiç sıkmadım.
Sadece duşakabinin üzerine asıyorum düzgünce, bütün suyu küvete süzülsün diye.
Orada bırakıyorum birkaç saat.
Zaten çok ince yapılı olduğu için bilirsiniz çabuk kuruyorlar.
Ütü de asla yapmıyorum, kurutma makinası ile düşür ayarda kırışıklıklarını gideriyorum askıdayken.

Anladım öyleyse bir daha bende sıkmayayim. Fakat şal ve esarplar utulemeden olmaz tabi :) sizin yöntem de güzelmiş :)

Back