Umarim bende duzeltirim kendimi esimle dizi izlicez mesela meyve hazirlayip goturuyorum iceri sonra bi mutfaga giriyom esim artik nerdesin dizi bitti dio dusunun hayata bak yaHerkese mrb icinde bulunduğum durum hem ruhuma hem bedenime aslında tüm yaşantıma zarar vermeye başladı artık.13 yasımdan beri temizlik takıntım var. Giderek artan ve icinden çıkılmaz bir hal alan temizlik takıntım suan evliyim eşimde her ne kadar beni anlasa da rahatsız olmaya başladı bu durumdan nasıl olmasın ki cigdem ister sofrabezini boynuna dolarım öyle ye derim Mısır patlatalım der ay yağlı uğraşamam derim patlatirsamda nerdeyse komple mutfagi silerim detarjanli bezlerle.misafir gelir hemen arkasından ev komple silinir temizlenir sabah 4lere kadar misafir geleceginde stres olurum gelen kisinin kim olduğunun bı önemi yok ve sunuda belirteyim asla insanlara pis temiz diye bakmam sunuda düşündüm ev hiç kirlenmese de misafir çağırır misin evet insanlara pişireyim yedireyim çok severim sohbet muhabbet olsun ama evim kirlenmesin off hayata sadece temizlik olarak bakıyorum aslında okadar zor ki bide 8 aylık bebegim var duşunun yani aslında yeni yeni düzeliyorum ama yetmiyor sonuçta esim aldı karşısına konuştu bak burası benimde evim ayaklarımı uzatıp dinlenmek isterim cigdem yicem bı burnumdan geliyo böyle böyle konuştu simdi sermiyorum birşey ve de rahatsız da olmuyorum mesela bu iyi bı gelişme ama iste yeni yeni bugun dedim ki kendi kendime Yasin 24 yazık günah değil mı gençliğine ellerin yara icinde deterjandan gece yatarken hep yarının planı kalkar kıza kahvaltı hazırlarım sonra süpürge toz vs . Yoruldum artık belki yarın olcem gitcem su uğraştığım seylere bak cokta ayrıntılı anlatmadım ama hayatım temizlik üzerine misafirliğe dahi gitsem evi siler süpürur öyle giderim yoksa aklım evde kalır esime dedim bugun bi kadin tut yicem kafayi artik nolur kafin tutmak buyuk ev alinca eve yardimci aliriz dedi zaten asla buyuk evde iturmak istemiyorum bu yuzden (villa tarzi )ee simdi tutsam komik olur 3 oda bi salona ayda bi falan gelse de o yokken gene ayni gecici bi cozum yani ben normal bakmak istiyorum bu olaya artik psikologuda hep erteledim bugunlere geldim off karışık oldu biraz ama yardımımıza fikirlerinize ihtiyacım var belki gercekten biraz olsun düzelir bu durum hayatta mutlu olmam için çok sebep varken ben temizlik diye ömür tüketiyorum çok üzgünüm[/QUOT]
Canım bende senelerce çektim. Çok zor bir durum. Hayatını zorlaştırıp insanları bezdirmekten başka bir işe yaramıyor. Ben üniversiteyi okuduğum dönem biraz olsun toparladım. Şimdi hala izleri var eşimle ilk aylar tartışıyorduk bu yüzden şimdi durum ilk zamana göre daha iyi. Hala arada sorun olur bizde ama ben kendimi düzeltmeye çalışıyorum.
Arkadaşımda sizin gibiymiş yllar öncesinde,rahmetli eşide bıkmış tabi bunlardan,o zamanlarda kızıda küçükmüş lazımlıkta kakasını yapıyormuş kızıda onu alıp dökmüş halının üzerine al şimdi bunuda temizle demiş..
Ondan sonra kafasına dank etmiş tabi ben ne yapıyorum diye sonradan normal seviyeye geçip yapmış temizliğini,yıllarca harap etmiştim kendimi diye anlatırdı bize..
Sizde yapın böyle bişeyi belki faydası olur diye söylemek istedim,zor bir durum umarım bir çaresini bulursunuz sizde..
QUOTE=HanimKelesimiGetir;23449192]Arkadaşımda sizin gibiymiş yllar öncesinde,rahmetli eşide bıkmış tabi bunlardan,o zamanlarda kızıda küçükmüş lazımlıkta kakasını yapıyormuş kızıda onu alıp dökmüş halının üzerine al şimdi bunuda temizle demiş..
Ondan sonra kafasına dank etmiş tabi ben ne yapıyorum diye sonradan normal seviyeye geçip yapmış temizliğini,yıllarca harap etmiştim kendimi diye anlatırdı bize..
Sizde yapın böyle bişeyi belki faydası olur diye söylemek istedim,zor bir durum umarım bir çaresini bulursunuz sizde..
Bende kizim yeni dogdugunda cok zorlandim toz bile alamyordum uykusuz geceler cabasi 2 kat daha cok yoruluyodum ama o uyrken yapiyodum ve maf olmustum tabi simdi buyudu biraz yapabilyom eskisine nazaran arkadasin gibi hicbir zaman olamam heralde ama imreniyorum bi acidan oyle insanlara hayatta zevk aliyorlar hicc degilse
senin yazdıklarını okuyunca kendimi buldum.
eşim bu durumdan o kadar fazla şikayetçiydi ki anlatamam.
bi gün bana dediği şey eğer ben kendi evimde ayaklarımı kırlentler bozulmasın diye uzatamayacaksam.
tabaklar kirlenecek diye yemek yemezsem
saçlarım yastığa dökülecek diye o yastıkta yatmayacaksam bu ev benim diyemem ki dedi
inan annem (kayınvalide) evde babamla sohbet etmek için çaydanlığı kaç kere yaktı ve babam her defasında gidip yeni bi çaydanlık aldı yakması için dedi.
babam varken temizlik yapmaz olmadığındada fazla temizlik yapmaz
babamla sohbet etcek onunla aynı şeyleri konuşabilecek konu araştırır siyaset izler haberlere bakar vs vs
ya bırakırsın bu temizliği yada ben seni dedi.
sonra doktora götür dedm
gerek yok iradesiz değilsn dedi
bi kaç hafta gizli saklı yaptım ama deterjan kokuları yakalattı
şuanda evimi topluyorum sadece 3 güne 1 süpürüyorum hafta sonu dipköşe
bi arkadaşımız yorum yazmıştı onu asla unutmuyorum.
" eşinle ilgilen cilveli işveli ol ütüsüz gömlek bile giyer evine akşam koşa koşa gelir" demişti.Allah o arkadaşımdan razı olsun herşeyi gönlünce olsun
kocam onunla sohbet ederken gömleğini ütülemedim dedim dediği tek şey
hayatım önemli değil ütüsüz giyerim veya kendim ütülerim yemek yapma akşamları beraber yapalım vs vs demeye başladı ütüsüz gömlek giydi
iş yerinden arkadaşları gülmüşler onun bu durumuna o da şılap cevap vermiş eşimle muhabbetin tadına doyum olmuyoki bi bırakamadık birbirimizi ütüleyemedi demiş
canım kocam beni bu dertten kurtardı
ama iş sende btiyo düşünme temizliği
evlilikte düzeltemediğin bazı şeyleri temizlik yaparak yerine getiriyormuşsun psik. öyle demişdi tw programında
sakın sakın sakın bu yüzden huzurun kaçmasın Allah yardımcın olsun...
Bende sizin kadar olmasa da titiz sayılırım,çok sorun oluyor haklısın.
Çalışıyorum eve geliyorum,önce o evi süpürüyorum..toparlıyorum,derse oturuyoruz oğlumla,kalkıyorum yemek yapıyorum.
Yemek yiyoruz,onlar keyif yaparken ben mutfağa atıyorum kendimi..sonra çamaşır arıyorum yıkamak için nevresim filan..ne bulursam..Wc yi yıkıyorum,yerleri siliyorum ,kapıları açıyorum camları açıyorum..Manyak gibi hissediyorum,oturup ağlıyorum ondan sonra..yapmıcam diyorum duramıyorum...Yatarken bile elimde bir peçete yere kıl düşmüşse onları alıyorum..Elim bir bir yerlerde geziyor..Bazen gece wc ye kalktıysam heryeri kontrol ediyorum uykumu kaçırıyorum...Bir gün aklımı kaçırıcam..
Sabahta aynı kavhaltı -okul gönderme sonrası işe gidene kadar ne yaparsam yapıyorum..(((((Eşim hep şikayetçi sırf bu yüzden tartışıyoruz..nolcak böle bende bilmiyorum.. ((((
canım benim bendede var ama benimki takıntı benim için düzen daha önemli bendede afadersin ama burun pisliği takıntısı var biri burnuna dokunsa bu annem bile olsa fena oluyorum hemen evimi temizliyorum üzerimi değiştiriyorum falan 9 aylıkta kızım var canım bu tarz şeyler içinde biriktirdiğin dertlerden dolayı oluyor yaşamında bir sıkıntın varmı seni içten huzursuz eden birşey düüşün yani bu benim fikrim doktorlara çok gittim çokta para yediridm evet işe yarıyor özellikle psikologlar ilaçsız tedavi yani kadın ve aile sağlığı merkezleri var ücretsiz oralardaki psikologlar orayada gittim biliyormusun bu tür şeylerin bilimsel açıklamasını doktorum demişti beyindeki serotonin yani mutluluk hormonumuz azalıyormuş o yzden böyle obsesif davranıyormuşuz antidepresyan ilaçları bu hormonları yerine koyuyor beyindeki sen evde durmamaya bak ve kendine güzel uğraşlar bul ve prof.dr nevzat tarhanın kitaplarını oku ben bir kitap okumuştum takıntılar diye iyi geliyor insana ve unutmaki ALLAH BÜYÜK dertten korusun
Yorumundan faydalancam guzel tavsiyeler vermissin canim saol kitabi da edinirim disari kizim kucuk diye cikamiyorum yaz gelse cikarim onla bakalim insanin inanipta basaramicagi bisi yok bilincalti durumu var onu da cozmek gerek
birde hipnoz cd var canım buna özel fazlada pahalı değildi ama ben almadım ben evlenince böyle oldum daha önce değildim ama ufak tefek vardı tabi hımm birde ben bir ara yendim 1 sene falan iyiydim sonra gene aynıyım bence bunun sebebi kesinlikle eve kapanmam apartmanda gün yap arkadaşalrınla falan düşün ben annemlerin evinde yemek yemiyordum o derecedeydim şimdi çok daha iyiyim canım sakın ola çocuğunun karşısında temizlik yapma senin gibi olsun istermisin ? onların beyni şimdi pc gibidir herşeyi kapar bence üniversite hocası demişti bana kızı 3 yaşındaymış adam kızının karşısında kitap okur gibi yapıyormuş düşün yani elin pis oldu falan gibi şeylerde deme kızına ilerde sendende titiz olur vicdan azabı çekersin ben bir ara eşime sarmıştım aman alini yıoka şunu yap falan baktım gücüm yetmiyor beni dinlemiyor şimdi oda kalmadı demekki tamamen beynimizde bitiyormuş tanıdığım bir öğretmen karı kocaydı sırf bu yüzden ayrıldılar dikkat et son birşey daha bol bol nas ve felak oku kendine birde cin suresi oku hakkını helal et uzattım
Kendimden bildigim icin sizi cok iyi anliyorum.
Lütfen hemen doktora gidin ve bu azaptan kurtulun.
Birde bol bol dua edin; inanin o kadar etkisi olduki bana..
teyzemin komşusu vardı alt katında, eşi doktordu kendi de çalışıyodu ama
çok yoğun bi işte diil,rahat yani...
kadın çamaşırları asıp iki hafta toplamadığı oluyomuş resmen o kadar uzak ev işine fln...
bi kere rastlamış sitenin girişinde, aynı anda gelmişler işten kendi arabalarıyla, kadın sitenin ortasında adamın dudaklarına yapışmış, bi 5 dk rahat sürmüş, teyzem kendi de titiz bi insan olduğu için x'i örnek alın kendinize der, gülerdi...
samimi olarak eşleri fln da arkadaştı, adamın karısına aşırı derecede aşık olduğu herhalinden belli diyordu...
erkekler temizlik fln tınlamaz yıllarca yap bigün bırak bütün yaptıkların unutulur malesef,
temizliğe ayırdığın vaktini kendi bakımına,eşine,çocuğuna ayırmaya başla, önceliklerin değişince
kendini rahat hissedip daha dengeli davrandığını farkedersin zamanla diye düşünüyorum...
Hayat hep devam etcekmis gibi yasiyoruz hic yaslanmicakmis gibi tek temizlik deil her konuda olculu olmak gerektigi kadar onemsemek lazim herseyiEmma Bombeck Kanserden Ölmeden hemen önce şunları yazmış...
‎"Hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer;
Hastayken yatağa girer dinlenirdim. Ben olmadığım zaman her şey kötüye gidecek diye düşünmezdim..
Gül şeklindeki pembe mumu saklamaz yakardım..
Daha az konuşur, ama daha çok dinlerdim..
Yerler kirlense, masa örtüm lekelense bile daha çok arkadaşımı akşam yemeğine davet ederdim..
Oturma odasında TV seyrederken, patlamış mısır yer, şömineyi yakmak isteyen birisi olduğunda ona engel olmazdım.. Yerler leke olacak diye korkmazdım.. Bana gençliğini anlatmaya çalışan dedeme daha çok vakit ayırırdım.. Kocamın sorumluluklarını daha çok paylaşırdım..
Saçım bozulmasın diye, arabanın camının açılmasını önlemezdim..
Eteğimin lekelenmesine aldırmadan çimlere otururdum..
TV seyrederken daha az, hayata bakarken daha çok ağlar ve gülerdim.. Ömür boyu garantilidir denilen hiçbir şeyi satın almazdım..
Hamileliğimin bir an önce sona erip, doğum yapmayı dilemek yerine, hamile olduğum her anın tadını çıkarır ve içimde bir canlı yaratmanın ne kadar harika olduğunu fark ederdim.. Bu o kadar nadir bir olay ki.. Mucize gibi bir şey..
Çocuklarım beni öpmek istediklerinde, asla "Önce git ellerini yüzünü yıka" demezdim.. Onlara daha çok "seni seviyorum", ondan da daha çok "özür dilerim" derdim..
Ama başka bir hayat verilseydi en çok yapacağım şey; her dakikasını değerlendirmek olurdu..
Dikkatle bak.. Gerçekten gör.. Yaşa.. Vazgeçme..
Küçük şeyler için şikayet etmekten vazgeç..
Bana benzemeyenler, benden daha çok şeye sahip olanlar ve kimin ne yaptığı beni ilgilendirmezdi..
Bunun yerine, ilişkilerimi güçlendirmeye çalışırdım..
Sahip olduğunuz ruhsal, fiziksel ve duygusal her şey için Allah'a şükredin..
Tek bir hayatınız var ve bir gün sona eriyor.. Umarım her gününüzü değerlendirirsiniz.."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?