Temizlik yüzünden hayatı kendime zindan ediyorum

Aynen domestos maf etti ellerimi aman kızına geçmesin huyun bizim gibi olmasın onlarda benimde gözümde ne gezmek var ne başka bisi varsa yoksa temizlik

Ne diyim bu da ayrı bir durum çok mide bulandirici yaa

sanki kendimi okuyorum bende ayniyim hamilelikten once gunluk butun evi temizlerdim ki esim gece gunduz calisir misafirim hic gelmez aile disinda oda ayda yilda bir ama o stres.sorma.hamilelikte birgn yapiyodum birgun yspmiyrodum ama klor gunluk kullanirdim.su ansa 2 gunde bir yapiyorum ama yine ayniyim.biri gelir ay gitselerde suraya temizlesem diye dusunurum.veya mutfaktan cikmam bulasik ciksin aradan diye birde fazla kisi gelse nolur halim.benimde ellerim catliyor felaket sizliyor ama yine ayniyim.8.5 aylikta oglum var.

Seni öyle iyi anlıyorum ki Bende de biraz var çünkü bu hastalıktan,evime iğrendiğim biri gelse mesela gittikten sonra koltukları halıları falan silerim(kayınpederimin geldiği bi gün onlar gittikten sonra hemen koltukları,halıları falan silmiştim eşim çok bozulmuştu) Birinin evine gittiğim çorapla kendi evime girmem,hastaneye gitsem o gün giydiklerim hemen çamaşır makinasına,temizliğini bilmediğim birinin evinde yemek yemem vs vs liste böyle uzayıp gidiyor anlayacağın..

Allah yardim etsin ya cok zor cocuklar buyuyunce ayaklaninca nolcak acaba

canım yorucu ama,şimdi gençsin..biraz yumuşatabilirsin ..

Bende oyle eve gelince hemen corap ust bas degisir elimde deil ya

Gerçekten zor bir durum bende aynı durumda idim fakat düşününce herşey o kadar mantıksız geliyordu ki artık şükürler olsun öyle değilim...

şunu düşünün mesela daha 24 yaşındasınız hayatın tadını niye çıkarmıyorsunuz?Allah korusun bi dakika sonra ne olacağımız belli değil niye temizliğe harcadığınız zamanı bebeğinize veya eşinize harcamıyorsunuz?Bir dakikası bile geri gelmeyecek bir hayat yaşıyoruz ben her ne ile karşılaşırsam hep böyle bakmaya çalıyorum bence ilk olarak bunu düşünün.

Ben takıntılı bi ınsanım ve çoğu sorunu önce kafamda kendimin çözmesi lazım o yüzden psikologtan önce bence sizde önce kendiniz çözmeye çalısın hayat daha basit olur...

bunların bi çoğu genelde hassas insanların yaptığı şeyler,bende de var çoğu ama
temizlik hastalığı bambaşka bi olay....

İnsanın elinde değildir bu biliyorum, çevremdede var; adı üstünde hastalık ama daha fazla mücadele etmelisiniz.

Bir düşünün, bugun temizlik yapıyorsunuz derinlemesine, akşama aynı oluyor.

Sağlığınız gidiyor, vaktiniz boşa harcanıyor, evinizin huzuru bozuluyor, eşiniz bunalıyor.

Şimdi birde bebek var ; bebeğinizin sağlığı için artık daha fazla mücadele etmelisiniz.

Eminim ki çok deterjan kullanıyorsunuz, yazık değil mi o miniciğin ciğerlerine ?

Annelik fedakarlık gerektirir ya, sizin için çözülmesi zor bu durumu belki bebeğiniz için daha fazla çabalarsınız.

Bir kaç yıl sonra, gözlerinizin altını, cildinizi tanıyamayacak hale gelirsiniz.
Psikojisi bozulmuş bir kadın, bunalmış bir adam Allah korusun.

Yardımcı tutmak iyi fikir; madem eşiniz 3-4 günde bir tutulmasını şimdilik gereksiz görüyor en azından haftada bir gelsin ya da 15 günde bir durumunuz iyiyse.

...

Kendi başınıza mücadele edemezseniz mutlaka bir uzmandan destek alın.

''Bugün son'' dediğiniz gün bugün son olsun.

Yorumun icin tesekkurler Kizim icin oncelikle zaten artik yeter dedim onunla vakit gecirmek istiyorum daha fazla ayaklarimi uzatip bi dinlenmiyorum 2 dk otursam kafamda gene temizlik beynim hep mesgul off oyle iste gayret etmem gerek bi yerden baslamam gerek :26:

İnternette bununla ilgili bilgiler var, kafanızı o an boşaltabilmek için bazı ipuçları.

Buradan başlayınyın dilerseniz..Sonra sizin kafanızı en çok boşaltan ne varsa onun üzerinde daha çok yoğunlaşın.

Ve mutlaka kendinize bir temizlik programı yapın, bu seçtiğiniz günler haricinde hiçbirşekilde ağır işler yapmayın.

Örneğin; ayda bir cam silinir, kışın silme işi en aza indirilir..Benim cam silme günüm şu, aksarsa ertesi gün deyip kararlaştırın.

Hergün mutfağı derinlemesine temizlemeyin..
Dağınıklığı yok edin, çok az deterjanla ve gerekirse sirkeyle dezenfekte edin yeterli.

Deterjan hijyen sayılır ama kesinlikle öyle değil daha fazla zararlı..

Olmadı kendinize buhar makinesi alın..Hem deterjansız hemde az zahmetle tam hijyen sağlanıyor.

Bugun ne yaptınız ?

ben temiz evlere imreniyorum ama ev sahibesini rahatsızlık edecek boyutta olmaması gerekiyor. bana geçen hafta temizlikçi bayan geldi. şimdi evimi ... bok götürüyor 4 aylık bebeğim var yanından ayrılsam çığlığı basıyor.
Bir arkadaşım var evi sadece üstü kapalı barınacak bir yer olarak kullanıyor hiç mi tülleri yıkamadın dediğimde o kadar boş vaktim yok onun yerine kitap okurum gezerim diyor gerçektende hem çok okur hem gezer aktif. ama bu da doğru değil herşeyin aşırısı zarar.

Arkadaşımda sizin gibiymiş yllar öncesinde,rahmetli eşide bıkmış tabi bunlardan,o zamanlarda kızıda küçükmüş lazımlıkta kakasını yapıyormuş kızıda onu alıp dökmüş halının üzerine al şimdi bunuda temizle demiş..

Ondan sonra kafasına dank etmiş tabi ben ne yapıyorum diye sonradan normal seviyeye geçip yapmış temizliğini,yıllarca harap etmiştim kendimi diye anlatırdı bize..

Sizde yapın böyle bişeyi belki faydası olur diye söylemek istedim,zor bir durum umarım bir çaresini bulursunuz sizde..

Onerilerini dikkate alicam faydasini gorurum eminim esim evde suan uyuyo bense mutfagi sildim sadece dun detayli temizlik yapmistim gene yapasim var Ama kendimi tutmak istiyorum bakalim engel olabiilcem mi

Bende kizim yeni dogdugunda cok zorlandim toz bile alamyordum uykusuz geceler cabasi 2 kat daha cok yoruluyodum ama o uyrken yapiyodum ve maf olmustum tabi simdi buyudu biraz yapabilyom eskisine nazaran arkadasin gibi hicbir zaman olamam heralde ama imreniyorum bi acidan oyle insanlara hayatta zevk aliyorlar hicc degilse

QUOTE=HanimKelesimiGetir;23449192]Arkadaşımda sizin gibiymiş yllar öncesinde,rahmetli eşide bıkmış tabi bunlardan,o zamanlarda kızıda küçükmüş lazımlıkta kakasını yapıyormuş kızıda onu alıp dökmüş halının üzerine al şimdi bunuda temizle demiş..

Ondan sonra kafasına dank etmiş tabi ben ne yapıyorum diye sonradan normal seviyeye geçip yapmış temizliğini,yıllarca harap etmiştim kendimi diye anlatırdı bize..

Sizde yapın böyle bişeyi belki faydası olur diye söylemek istedim,zor bir durum umarım bir çaresini bulursunuz sizde..[/QUOTE]

banada bole bi sok gerek sanirsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…