• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik yapmayı Hiç bilmiyormuşum..

RickandMorty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2016
2.996
8.140
158
28
kızlar iyi akşamlar hepinize.. yine bi dert ile karşınızdayım. Benim kuzenim bu sene eve çıktı, üniversite okuyor. Evlerine öğrenci geliri ile 2. El eşya alabildiler yani şuan evine aldığımız her şey 2. El. Benden de temizliğe yardım etmemi rica etti oo tamam bende o iş filan dedim ama NE NEYLE TEMİZLENİR hiç bilmiyorum. Ve bana soruyor bunları :olamaz:

Mesela parkeleri çamaşır sulu suyla mı silelim? Koltuklar berbat kirli geldi bana neyle çıkar lekeleri? Buzdolabının içi filan nasıl temizlenmeli neyli su ile silelim? Yorganları varmış bide onları nerede yıkatabiliriz?

Genel olarak önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, bunun dışında püf nokta vs de paylaşabilirsiniz:KK19:çok teşekkürler

kızlar iyi akşamlar hepinize.. yine bi dert ile karşınızdayım. Benim kuzenim bu sene eve çıktı, üniversite okuyor. Evlerine öğrenci geliri ile 2. El eşya alabildiler yani şuan evine aldığımız her şey 2. El. Benden de temizliğe yardım etmemi rica etti oo tamam bende o iş filan dedim ama NE NEYLE TEMİZLENİR hiç bilmiyorum. Ve bana soruyor bunları :olamaz:

Mesela parkeleri çamaşır sulu suyla mı silelim? Koltuklar berbat kirli geldi bana neyle çıkar lekeleri? Buzdolabının içi filan nasıl temizlenmeli neyli su ile silelim? Yorganları varmış bide onları nerede yıkatabiliriz?

Genel olarak önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, bunun dışında püf nokta vs de paylaşabilirsiniz:KK19:çok teşekkürler
instagram:@temizliksever öneriyorum...

Parkeler için marketten sadece parkeleri temizleyen deterjanlar var. Koltuk için ben olsam temizleyici çağırırdım çok kirli diyorsunuz. Buzdolabı içi sirkeli su ile temizlenir deterjan kullanılmaz. Sirkeli su yapıp dolabın içini boşaltın. Bir bezle önce silin başka bir bezi sirkeli suya batırıp sıkıp yine silin içini. Dolap raflarını çıkarın temizleyin yıkayın kurulayın geri yerleştirin. Yorganlar için halı temizleyici firmalar var onlara sorun eğer yıkama yapıyolarsa onlara verirsiniz başka türlü zor.

buzdolabi karbonatli su
ben parkeleri arap sabunuyla siliyorum
fayanslari aralari temizlensin diye camasir suyuyla fircaliyorum haftada 1 sonrada deterjansiz suyla 2 3 tur siliyorum durulamak icin koltuklari beyaz sabunla siliyorum yorganlar elyafsa makinada yikanabilir yunse bilemiyorum biz kendimiz yikariz yunlerimizi
camlarada cok az camasir deterjaniyla siliyorum

Parkeler için marketten sadece parkeleri temizleyen deterjanlar var. Koltuk için ben olsam temizleyici çağırırdım çok kirli diyorsunuz. Buzdolabı içi sirkeli su ile temizlenir deterjan kullanılmaz. Sirkeli su yapıp dolabın içini boşaltın. Bir bezle önce silin başka bir bezi sirkeli suya batırıp sıkıp yine silin içini. Dolap raflarını çıkarın temizleyin yıkayın kurulayın geri yerleştirin. Yorganlar için halı temizleyici firmalar var onlara sorun eğer yıkama yapıyolarsa onlara verirsiniz başka türlü zor.
Maddi durum malesef koltuklar için birini çağırmaya yetmiyor ya. Bizim halletmemiz lazım

Koltukları yıkatın en garanti
Camları bulaşık deterjanı
Buzdolabı karbonat sirke.rafları yıkayın
Aspirin diye deterjan var.a101 de bidonlada satılıyor.onunla yerler banyo mutfak kapılar güzel temizleniyor

bir arkadasim koltuk ve halilardaki lekeleri bulasik makinasi parlaticisi ile temizledigini soylemisti

Maddi durum malesef koltuklar için birini çağırmaya yetmiyor ya. Bizim halletmemiz lazım
Çok pis deyince öyle dedim. Beyaz sabunla siliyorlar ben denemedim. Benim bi deterjan var köpürtüp köpüğü leke üzerine sürüyorum. Sonra kuruyunca elektirkli süpürge ile çekiyorum. Temizleniyor. Instagramda çok biliyorum ben diye bir sayfa var bakın orda da temizlik konusunda gayet çok bilgi var İsterseniz bakın bi.

Elle silmek olan halı şampuanı koltuklar için kullanıyor benim yardımcı ablam

Parke sıradan yüzey temizleyici
Ama ilk olarak sirkeyle silinsin

Yatak satın alınsın, silinmesin

Buzdolabı sirke limon karbonat
Kimyasal tepkimeye girene kadar hepsini dökün bütün kirler kabarıyor

Elle silmek olan halı şampuanı koltuklar için kullanıyor benim yardımcı ablam

Parke sıradan yüzey temizleyici
Ama ilk olarak sirkeyle silinsin

Yatak satın alınsın, silinmesin

Buzdolabı sirke limon karbonat
Kimyasal tepkimeye girene kadar hepsini dökün bütün kirler kabarıyor
Evet tabiki yatak 2. El olmayacak
Sirke limon karbonat nasıl oluyor buzdolabı için? Suya mı katılıyor

Evet tabiki yatak 2. El olmayacak
Sirke limon karbonat nasıl oluyor buzdolabı için? Suya mı katılıyor
Yok
Dolap çalışmayacak
İçi tamamen buzsuz ve kuru olacak

Silmek istediğin yüzeye sirkeyi serp
Sonra karbonat
Üstüne limonu sık
Pötür pötür kabarıyor

Fıs fıs varsa onda karıştırabilirsin

Koltuklar için şunu deneyin:

yuzey-temizleyici-asprin-asperox-750ml-8577-54-B.jpg

Buzdolabı temizliği: İç raflar, sebzelik meyvelik, genellikle yan raflar çıkarılabilen parçalardır. Çıkarılabilen tüm parçaları banyoda bulaşık deterjanı ve sünger yahut fırça ile temizleyebilirsiniz. Geri takmadan kurulayın. Kalan iç kısımları yine çok az bulaşık deterjanı damlatılmış suyla silip sonrasında temiz sulu bir bezle 2 kat durulayıp en son kurulamanız gerek. Dış plastik kısımları neyle isterseniz silin.

Koltuk: Biz onları da bulaşık deterjanı ile siliyoruz, şuan farkettim ki ev temizliğimizin demirbaşıymış bulaşık deterjanı. Leke çıkarma konusunda garanti veremem ama renk atması yapmaz en azından. Beyaz sabun da kullanabilirsiniz mikrofiber bez ile. Bir de Rossman'da satılan lekeye özel leke çıkarıcıları var onları deneyin isterseniz ama en güzeli, ailelerin biraz daha maddi destek verip koltukları kaplatması olur. Hem tertemiz, leke tutmayan kumaşla kaplarlar hem yeni gibi olur içine sert sünger tıkacakları için.

Fayanslar/parke: güzel kokulu renkli yer trmizleyicileri var ya bütün evi silip süpürüp ardından bir kova suya bir iki kapak onlardan koyup bütün evi viledalamanız lazım, sirkeyi de bir kapak bu suya ekleyebilirsiniz. Fayans araları çok kirliyse oralara derz temizleyici ve diş fırçası ile girişmek gerekiyor maalesef. Çamaşır suyu derzleri sarartıyor ayrıca leş gibi kokuyor ben sevmiyorum o yüzden.

Son düzenleme:

Size hem tasarruflu hem de temiz yönetemleri benim bildiğim şekilde paylaşacagımçÖncelikle parkelere çamasır suyu kullanılmaz ve ıslatılmaz.geçen şok marketten mis sıvı arapsabunu aldım 4 tl fiyatı var sulandırarak bununla kapıları,parkeleri ve döşemeleri silebilirsiniz.Kanepeler için ben sogancuvalı veya ona benzer birşey varsa o şekilde temizledim.Ayrıca mutfakdolabını da bununla temizlersin.Buzdolabını önce kabasını al sonra sirkeli su ile biraz bulaşıkdeterjanı koyabilirsin onunla sil sirekli su ile tekrar durula.Koku geçiyor korkmayın.Aynalar banyo bunlar için de sirkeli su hatta camlar için bile kullanılır.wc ise çamasır suyu ve cif döküp fırcalayabilirsin tezgahı da aynı sekilde temizleyebilirsin.Yorganları kurutemizlemeciler yıkıyor.Sorunuz olursa özelden de cevaplayabilirim kolay gelsin.

Bimde satılan bir deterjan var Aspirin diye o koltuk kapi vs. Heryeri temizliyor.
Bunun dışında beyaz sabunu rendeleyip sicak suda eritirseniz bununlada kapı halı koltuk vs. Heryeri silersiniz.
Bim de bulasik makinesi parlaticisi satiliyor gayet uygun bir fiyatı var onunla da halılar çok guzel siliniyor. Halıları silerken banyo lifi kullaniyorum guzel temizliyor.
Dolap içlerim beyaz benim domestos katkili cif ile siliyorum pırıl pırıl oluyor.
Parkeler icin de çam kokulu Dixi marka bir temizleyici var favorimdir kendisi :) bunun dışında beyaz sabun, arap sabunu, parkeler icin olan temizleyiciler hatta camsil ile bile silebilirsiniz.

Back
X