• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik takıntısı

Sultan makami

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2019
35
15
38
39
Arkadaşlar ben obsesifim.Mikrop kapma takıntım var en çok.Apartmanın logar kuyusu kapağı açılmıştı.3 gün sonra yakınına bana gelen bir malzeme bırakıldı.Kesin kapağın açıldığı yere koyuldu eminim.Ben alırken tuttum, üstüme değmiştir.Eve aldım tabii her şeyi unuturak.Ailemin yatağına koymuştum kıyafetlerimi vs.Fark edince yüzey dezenfektanı aldım sıktım.Sonra makinaya attım ama illa fark edene kadar çok yere bulaştırmışımdır ve içim asla rahat etmiyor.Kafayı yemek üzereyim.Yerlere dezenfektan sıktım ama dediğim gibi asla temiz olduğundan emin olamıyorum.Memlekete gidicem kısa süre sonra.Hepimiz yine eve 1 ay sonra dönücez.Aileme hastalık bulaşır diye çok korkuyorum.Herkes abartılı bulmuş düşüncelerimi ama ben obsesif olmayan biri dahi bu kadar kafaya takar diye düşünmüştüm

Son düzenleme:
Yurt dışındaydım.Çocuğun biri çikolatasını rögar kapağının üstüne düşürdü,babası aldı.Aaa dedim adama bak yerde bırakmadı,sokaklarını temiz tutuyorlar derken adam hop çikolatayı ağzına atıverdi.Demek ki bu adam böyle yaşıyor ve gayet de sağlıklı görünüyordu.
İnanın kimse hasta olmayacak.Okbnin kıyısında geziyorum,sizi anlıyorum asla kendinizi inandıramayacaksınız ama bu zamana kadar endişe ettiğiniz milyonlarca şey gerçekleşmedi,şu anda aklınızdan geçenler de olmayacak.

Maalesef bende de okb var. Tuvalet ve banyo temizliği benim için çok mühim.
Bunun yanında simetri de oluşturmaya çalışıyorum. Bir eşya yerinden oynasa anlıyorum ve neden bunu anlamam gerektiğini düşünüyorum, bilmiyorum.
Ben aile travmalarından olduğunu kanaatindeyim.
Belli yerleri düzenli temizlerim mesela.
Dediğiniz gibi de üzgün ve stresliyken anksiyeteyle beraber hücum ediyor.

Sizin gibi bir durum yaşar ve temizlik işi büyürse yok sayıyorum.
Aksi takdirde gözüm temizliği almıyor, düşünmek de yıpratıyor. En azından onu başardım.

Evet şu an çok şaşırdım çünkü sizle ben son yazdığınız şeyde aynıyız.Çok obsesif tanıdım ama hepsi farklıydı benden.Ben de çok büyük bir şey yaşarsam baş edemediğim icin yok sayıyorum ama muhtemelen moralimi bozan başka şeylerden dolayı şu an iyice büyüyor kafamda

Yurt dışındaydım.Çocuğun biri çikolatasını rögar kapağının üstüne düşürdü,babası aldı.Aaa dedim adama bak yerde bırakmadı,sokaklarını temiz tutuyorlar derken adam hop çikolatayı ağzına atıverdi.Demek ki bu adam böyle yaşıyor ve gayet de sağlıklı görünüyordu.
İnanın kimse hasta olmayacak.Okbnin kıyısında geziyorum,sizi anlıyorum asla kendinizi inandıramayacaksınız ama bu zamana kadar endişe ettiğiniz milyonlarca şey gerçekleşmedi,şu anda aklınızdan geçenler de olmayacak.

Gerçekten çok güzel yazmışsınız.Yani daha nokta atışı bir şey yazılamazdı.Evet şimdiye kadar milyonlarca şey yüzünden endişe ettim ve çok şükür hiçbiri gerçekleşmedi.Çok sağolun çok etkilendim olumlu anlamda.Benim tamamen mikrop kapma ve hastalık kapma üzerine obsesyonum ama bu sefer biraz tiksinme de var galiba ama direkt olarak lağıma girmedikçe bu da mantıksız aslında ama işte obsesifte mantık olmuyor

Destek alınması şart böyle durumlarda.

Mesela ben benzer bir durumda o kıyafeti ters çevirip öyle sandalye üzerine koyuyorum. Başka türlüsü elimden gelmez iğrenirim çünkü. Temizlik iyidir,titizlik de iyidir ama sizin durumunuz aşırı uç bir nokta.

Kıyafeti ters çevirmiştim ama çevirirken bile iç kısma temas etmiştir çünkü o şekilde çıkarmıştım.Herkes çok abarttığımı ve tedavi olmam gerektiğini yazmışlar ve haklılar

Evet şu an çok şaşırdım çünkü sizle ben son yazdığınız şeyde aynıyız.Çok obsesif tanıdım ama hepsi farklıydı benden.Ben de çok büyük bir şey yaşarsam baş edemediğim icin yok sayıyorum ama muhtemelen moralimi bozan başka şeylerden dolayı şu an iyice büyüyor kafamda
Hayatımın akışına zarar verdiği oluyor ama aynı zamanda kendimi bırakamıyorum bu hastalık sayesinde.
Her şeyi boşverip depresyona girecek gibi oluyorum, oradan silinmesi gereken bir yer geliyor aklıma.
Aile çok rahat olunca, hiçbir yer bıraktığım gibi kalmıyor.

Hastalık korkusu yok açıkçası, sadece temizleme isteği oluyor. Böyle olmama rağmen, pandemide millet alışveriş malzemelerini yıkarken, ben direkt odama bırakırdım.
Saçma sapan bir anlayışı var bu takıntıların.

Kesinlikle bir şey olmayacak kimseye.. Bu şekilde düşünmeye çalısın kendinizi suçlamadan. Ben normalde çalışan biriydim şuan evdeyim. ve yavaş yavaş önceden görmediğim ama şuan benim için çok önemli olan detaylar oluyor sanki temizlik konusunda. Yani iş yada hobi gibi hayatı meşgul eden motivasyondan uzak kalınca temizliği düşünecek çok zaman kalıyor gibi hissettim yanılıyor da olabilirim. Belki farklı bir şeyle uğraşsanız denemişsinizdir mutlaka ama iyi gelebilir. Ben şimdi temizlikten uzaklaşmak için boyalar aldım resim yapıyorum çok iyi geliyor bana

Hayatımın akışına zarar verdiği oluyor ama aynı zamanda kendimi bırakamıyorum bu hastalık sayesinde.
Her şeyi boşverip depresyona girecek gibi oluyorum, oradan silinmesi gereken bir yer geliyor aklıma.
Aile çok rahat olunca, hiçbir yer bıraktığım gibi kalmıyor.

Hastalık korkusu yok açıkçası, sadece temizleme isteği oluyor. Böyle olmama rağmen, pandemide millet alışveriş malzemelerini yıkarken, ben direkt odama bırakırdım.
Saçma sapan bir anlayışı var bu takıntıların.

Pandemi zamanı rahatlığınız çok ilginçmiş gerçekten ama bazen bana da oluyor.Ailemin benden daha çok abarttığı oluyor.Ben onlara rahat olun diyorum ama birkaç gündür fazla dezenfektan ve çamaşır suyuna maruz bıraktım kendimi.Kötü olacak bu işin sonu yani rahatlamam lazım

Kesinlikle bir şey olmayacak kimseye.. Bu şekilde düşünmeye çalısın kendinizi suçlamadan. Ben normalde çalışan biriydim şuan evdeyim. ve yavaş yavaş önceden görmediğim ama şuan benim için çok önemli olan detaylar oluyor sanki temizlik konusunda. Yani iş yada hobi gibi hayatı meşgul eden motivasyondan uzak kalınca temizliği düşünecek çok zaman kalıyor gibi hissettim yanılıyor da olabilirim. Belki farklı bir şeyle uğraşsanız denemişsinizdir mutlaka ama iyi gelebilir. Ben şimdi temizlikten uzaklaşmak için boyalar aldım resim yapıyorum çok iyi geliyor bana

Evet çok haklısınız.Boş kaldıkça daha kötü oluyor.Ben de çalışmıyorum doğru düzgün bir iş bulamamıştım.Şimdi çalışsam bu kadar dert etmezdim.Zaten bunu da yaşamazdım.Başka şekilde tertemiz hallederdim.Biraz da bunu dert ediyorum.Derdimin sebebi hayat pahalılığı, parasızlık falan filan

Evet çok haklısınız.Boş kaldıkça daha kötü oluyor.Ben de çalışmıyorum doğru düzgün bir iş bulamamıştım.Şimdi çalışsam bu kadar dert etmezdim.Zaten bunu da yaşamazdım.Başka şekilde tertemiz hallederdim.Biraz da bunu dert ediyorum.Derdimin sebebi hayat pahalılığı, parasızlık falan filan

Kendinizi suçlamadan rahatlamaya çalışın demişsiniz.Bu çok değerli teşekkür ederim

Kendinizi suçlamadan rahatlamaya çalışın demişsiniz.Bu çok değerli teşekkür ederim

Back