• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik takıntısı

Sultan makami

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2019
35
15
38
39
Arkadaşlar ben obsesifim.Mikrop kapma takıntım var en çok.Apartmanın logar kuyusu kapağı açılmıştı.3 gün sonra yakınına bana gelen bir malzeme bırakıldı.Kesin kapağın açıldığı yere koyuldu eminim.Ben alırken tuttum, üstüme değmiştir.Eve aldım tabii her şeyi unuturak.Ailemin yatağına koymuştum kıyafetlerimi vs.Fark edince yüzey dezenfektanı aldım sıktım.Sonra makinaya attım ama illa fark edene kadar çok yere bulaştırmışımdır ve içim asla rahat etmiyor.Kafayı yemek üzereyim.Yerlere dezenfektan sıktım ama dediğim gibi asla temiz olduğundan emin olamıyorum.Memlekete gidicem kısa süre sonra.Hepimiz yine eve 1 ay sonra dönücez.Aileme hastalık bulaşır diye çok korkuyorum.Herkes abartılı bulmuş düşüncelerimi ama ben obsesif olmayan biri dahi bu kadar kafaya takar diye düşünmüştüm

Son düzenleme:
OKB'nin tedavisi var. Yıllar önce doktora gitmiştim diyorsunuz. Neden gitmiyorsunuz da bu eziyeti kendinize çektiriyorsunuz pesss yaa?? Enfeksiyon doktoru değil psikiyatrist ile görüşeceksiniz. Mikrop bulaşır mı diye kendinizi yiyeceğinize, ilaçlarınızı içip tedavinizi olun. Bende de vardı, ilaç tedavisiyle kısa sürede atlattım. Bağımlılık falan da yapmıyor ilaçlar, o konuda da rahat olun.
Çok haklısınız tedavi konusunda cahillik yaptım.Sizin atlatmanıza çok sevindim

Destek almadan geçmez buradan çözümü bulamazsınız inanın yazdıklarına bir süre ikna olursunuz o da 10 dk falan sonra yine aynı şekilde yaşamaya devam edersiniz çünkü bunun adı takıntı tıp diliyle Okb destek alın rahatlayın.😊

Destek almadan geçmez buradan çözümü bulamazsınız inanın yazdıklarına bir süre ikna olursunuz o da 10 dk falan sonra yine aynı şekilde yaşamaya devam edersiniz çünkü bunun adı takıntı tıp diliyle Okb destek alın rahatlayın.😊
Ya uzmansınız ya da bu hastalığı yaşamış biri veya yakını.Cok haklısınız l

Ya uzmansınız ya da bu hastalığı yaşamış biri veya yakını.Cok haklısınız l
Evet yaşadım bende de hastalık hastalığı vardı doktora gidiyordum doktor bir şeyin yok diyordu o an inanıyordum sonra eve dönünce yine kafamda senaryolar dolaşıyordu sizinki de takıntı temizlik üzerine

Hem ablanız hem sizin için üzüldüm çünkü benim abimde de var ve obsesif birinin yakını olmak çok zordur.Telkin etmeniz çok faydalı zaten ben de sizin yazdığınız gibi şeyler görürüm de rahatlarım umuduyla yazdım çünkü bizi bu rahatlatıyor.Ablanız tedavi oluyor mu acaba çünkü şu an tedavi olmam gerektiğini biliyorum.Bununla baş etmek zor
Bekarliktan beri var ondada, bı ara tedavi gördü ilaç kullandı sonra evlendi hamile kaldı o ara dktruna danışıp ilacı azaltti sonra tamamen bıraktı. Şuanda ilaç kullanmıyor. İnsanın beden sağlığının yanında Rabbim ruh sagligida versin. Bendede bu tarz takıntılar falan yoktu ama evlat sahibi olduktan sonra sevdiklerime bişey olacak korkusu vardı bende bunun için dktra gidip ilaç kullanmıştım.

Yıllar önce psikiyatriste gitmiştim yine böyle krize girmeme neden olacak kötü bir şey yaşamıştım ve baş edemiyordum.Fakat psikiyatrist çok iyi biri değildi ve bu yüzden devam edemedim ama keşke tekrar deneseydim.Sonra enfeksiyon doktoruna gitmiştim ve o beni rahatlatmıştı.Yarın yine enfeksiyon doktoruna gidip sorucam çünkü cidden çok kötü durumdayım.Yalnız olsam sorun olmaz ama kendim kadar başka insanlara zarar vermekten de korkuyorum
Daha iyi nirine gidin bence hayat kalitenizi düşürür bu durum 😕

OKB'nin tedavisi var. Yıllar önce doktora gitmiştim diyorsunuz. Neden gitmiyorsunuz da bu eziyeti kendinize çektiriyorsunuz pesss yaa?? Enfeksiyon doktoru değil psikiyatrist ile görüşeceksiniz. Mikrop bulaşır mı diye kendinizi yiyeceğinize, ilaçlarınızı içip tedavinizi olun. Bende de vardı, ilaç tedavisiyle kısa sürede atlattım. Bağımlılık falan da yapmıyor ilaçlar, o konuda da rahat olun.
Hangi ilaçla atlattiniz acaba okb yi bı de nerede terapi gordunuz

Hangi ilaçla atlattiniz acaba okb yi bı de nerede terapi gordunuz
Merhaba ilaç ismi vermeyi doğru bulmuyorum. Çünkü bana iyi gelen sizi kötü edebilir. Psikolojik ilaçlar kişiye göre veriliyor. Muayene olup, doktorunuzun size uygun gördüğü ilacı kullanmanız şart. Ben direkt devlet hastanesinden randevu aldım, şansımı denemek istedim ve şansıma iyi bir doktor denk geldi. Maalesef devlet hastanesinin dezavantajı var, doktorunun değişme riski ve randevu bulamamak vs. Ben bunları yaşamadım ama son yıllarda psikiyatriye talep arttı, sanırım randevu bulmak güçleşti. Ben atlatalı 3 yıl falan oldu. Tedavisi kolay bir hastalık bunu unutmayın ve tedavi olun, geçmiş olsun :)

Aşırı takıntılıydım iş hayatında maalesef bunu başaramadım. Pisliğimle oturmayı öğrendim 🧿🧿🧿😁 (Pislük derken yine birçoğundan kat ne kat

Bekarliktan beri var ondada, bı ara tedavi gördü ilaç kullandı sonra evlendi hamile kaldı o ara dktruna danışıp ilacı azaltti sonra tamamen bıraktı. Şuanda ilaç kullanmıyor. İnsanın beden sağlığının yanında Rabbim ruh sagligida versin. Bendede bu tarz takıntılar falan yoktu ama evlat sahibi olduktan sonra sevdiklerime bişey olacak korkusu vardı bende bunun için dktra gidip ilaç kullanmıştım.
Çok zor bir durum evet.Az önce enfeksiyon doktoruna gittim.Bir şey olmaz dedi.O an rahatım ama şimdi yine kaygılıyım.Elimden gelse zamanı geri alır böyle bir üzüntüden kendimi kurtarırdım.Allah yardımcımız olsun

Evet yaşadım bende de hastalık hastalığı vardı doktora gidiyordum doktor bir şeyin yok diyordu o an inanıyordum sonra eve dönünce yine kafamda senaryolar dolaşıyordu sizinki de takıntı temizlik üzerine
Bende çocukken paranoya vardı.Allah tarafından kendi kendine geçti.Bende mikrop kapma korkusu var daha çok ve başkalarını hasta etme korkusu var.Hastalık hastalığı da vardı da yine başıma kötü bir şey geldikten sonra saldım ve çok rahatladım.Gerekmedikçe doktora gitmiyorum ve gerçekten dünya varmış

Merhaba ilaç ismi vermeyi doğru bulmuyorum. Çünkü bana iyi gelen sizi kötü edebilir. Psikolojik ilaçlar kişiye göre veriliyor. Muayene olup, doktorunuzun size uygun gördüğü ilacı kullanmanız şart. Ben direkt devlet hastanesinden randevu aldım, şansımı denemek istedim ve şansıma iyi bir doktor denk geldi. Maalesef devlet hastanesinin dezavantajı var, doktorunun değişme riski ve randevu bulamamak vs. Ben bunları yaşamadım ama son yıllarda psikiyatriye talep arttı, sanırım randevu bulmak güçleşti. Ben atlatalı 3 yıl falan oldu. Tedavisi kolay bir hastalık bunu unutmayın ve tedavi olun, geçmiş olsun :)
Evet gerçekten çok kolaymış tedavisi.Yaşayan biri anlatmıştı.Aslında mutsuz ve üzgün zamanlarda daha da artıyor ama ben bunu en mutlu zamanımda yaşasam yine sıkıntı olurdu.Olan oldu artık Allah yardımcım olsun Tedavi için de başlamam gerek evet

Ben de bir parça sizin gibiyim ama şöyle düşünün;Hindistan'da bir buçuk milyar insan yaşıyor ve gayet sağlıklılsr😐.
Dün bunu düşündüm:) ama adamlar hamam böceği gibi hiçbir şey olmuyor.Bizim Türkler YouTube videosu çekmek için gittiklerinde su içerlerse ya da yemek yerlerse hastanelik oluyormuş.Bunu bilenler sadece ya meyve yiyorlar ya da iyi pişmiş sebzelerden yiyorlar

Destek alınması şart böyle durumlarda.

Mesela ben benzer bir durumda o kıyafeti ters çevirip öyle sandalye üzerine koyuyorum. Başka türlüsü elimden gelmez iğrenirim çünkü. Temizlik iyidir,titizlik de iyidir ama sizin durumunuz aşırı uç bir nokta.

Yıllar önce psikiyatriste gitmiştim yine böyle krize girmeme neden olacak kötü bir şey yaşamıştım ve baş edemiyordum.Fakat psikiyatrist çok iyi biri değildi ve bu yüzden devam edemedim ama keşke tekrar deneseydim.Sonra enfeksiyon doktoruna gitmiştim ve o beni rahatlatmıştı.Yarın yine enfeksiyon doktoruna gidip sorucam çünkü cidden çok kötü durumdayım.Yalnız olsam sorun olmaz ama kendim kadar başka insanlara zarar vermekten de korkuyorum
Ölmedin hasta da değilsin 7266227 kere de yıkanmışsındır
Kendini telkin etmeye çalış
Çok geçmiş olsun

Arkadaşlar ben obsesifim.Mikrop kapma takıntım var en çok.Apartmanın logar kuyusu kapağı açılmıştı.3 gün sonra yakınına bana gelen bir malzeme bırakıldı.Kesin kapağın açıldığı yere koyuldu eminim.Ben alırken tuttum, üstüme değmiştir.Eve aldım tabii her şeyi unuturak.Ailemin yatağına koymuştum kıyafetlerimi vs.Fark edince yüzey dezenfektanı aldım sıktım.Sonra makinaya attım ama illa fark edene kadar çok yere bulaştırmışımdır ve içim asla rahat etmiyor.Kafayı yemek üzereyim.Yerlere dezenfektan sıktım ama dediğim gibi asla temiz olduğundan emin olamıyorum.Memlekete gidicem kısa süre sonra.Hepimiz yine eve 1 ay sonra dönücez.Aileme hastalık bulaşır diye çok korkuyorum
Maalesef bende de okb var. Tuvalet ve banyo temizliği benim için çok mühim.
Bunun yanında simetri de oluşturmaya çalışıyorum. Bir eşya yerinden oynasa anlıyorum ve neden bunu anlamam gerektiğini düşünüyorum, bilmiyorum.
Ben aile travmalarından olduğunu kanaatindeyim.
Belli yerleri düzenli temizlerim mesela.
Dediğiniz gibi de üzgün ve stresliyken anksiyeteyle beraber hücum ediyor.

Sizin gibi bir durum yaşar ve temizlik işi büyürse yok sayıyorum.
Aksi takdirde gözüm temizliği almıyor, düşünmek de yıpratıyor. En azından onu başardım.

Back