• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik sorularıma cevaplar bekliyorum ...

mormelodi

O benim dünyam...
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
2.089
1.177
158
:KK31::KK17:Arkadaşlar yeni evliyim bazı sorularım var yardımlarınızı bekliyorum...
yerleri silerken ne kullanıyorsunuz evin güzel kokmasını istiyorum benimde kullandığım bişeyler var ama önerilerinize ihtiyacım var.
gömlek yakalarındaki ter izlerini nasıl çıkartıyorsunuz,deterjan önerisi istiyorum. beyazlarda ve renklilerde ne kullanıyorsunuz. kayınvalidem ariel almış fakat arielin renklileri soldurduğunu duydum bi kaç yıkamada renk atmadılar ama açıkçası renklerini kaybetmesini istemem kıyafetlerin.

:KK31::KK17:Arkadaşlar yeni evliyim bazı sorularım var yardımlarınızı bekliyorum...
yerleri silerken ne kullanıyorsunuz evin güzel kokmasını istiyorum benimde kullandığım bişeyler var ama önerilerinize ihtiyacım var.
gömlek yakalarındaki ter izlerini nasıl çıkartıyorsunuz,deterjan önerisi istiyorum. beyazlarda ve renklilerde ne kullanıyorsunuz. kayınvalidem ariel almış fakat arielin renklileri soldurduğunu duydum bi kaç yıkamada renk atmadılar ama açıkçası renklerini kaybetmesini istemem kıyafetlerin.

domestos yada dixi yüzey temizleyici kullanıyorum yerlere
gömlek yakalarına ariel leke çıkartıcı
deterjan olarak bingo renkliler için canlı renklermiydi parlak renklermiydi öyle bi adı vardı onu kullanıyorum
renkleri koruyan bi deterjan

yerlere sıcak su hazırlıyorum biraz çamaşır suyu katıp mister masıl atıyorum bi kapak hem pırıl pırıl hem mis gibi....

beyazlar içinde pervol beyaz güzel bence...

eğer yerleri silerken kokunun uzun süre dayanmasını istiyorsan..
kullandığın deterjanlı suyun içine azıcık kokulu yumuşatıcı dök bütün ev harika kokuyor ben öyle yapıyorum.
tüm apt. a yayılıyor koku diyebilirim benim kattan geçen evime gelen bi senin kat böyle kokuyor ne kullanıyorsu diyor ama sırrımı kimseye vermiyorum :KK54::KK54:
annemden öğrenmiştim..

Yerlere herhangi bir kokusunu beğendiğim yüzey temizleyici ve domestos kullanıyorum. Marcın yeşili güzel ve kalıcı, bütün gün kalıyor kokusu. Normal vileda değil şu düz kırmızı beyaz paspası olanlardan kullanıyorum. Tavsiye ederim.

Gömlek yakalarına annemin formülü azıcık bulaşık deterjanıyla çitilemek. Ben genelde ariel leke çıkarıcı döküp öyle atıyorum makinaya.

Çok deterjan denedim 2 senedir omo konsantre sıvıda karar kıldım. Hem azıcık deterjanla süper yıkıyor hem de uzun süre gidiyor. Hem beyazlara hem renklilere kullanıyorum. Renk soldurmadı. Beyazlara ayrıca soda koyuyorum. Hepsini grileştirdikten sonra dank etti. Şimdi bembeyazlar.

Bulaşık için tablet yerine finish jel kullanıyorum. Daha pahalı ama çok uzun süre kullanılıyor. Kafadan 5-6 ay gidiyor bana. Prilin jeli makinada iğrenç bir koku bırakıyor. Bunu sormadın ama söyleyeyim dedim.

Ben de yeni evliyim, evde koku olmasın istiyorum rahatsız ediyor çünkü. Çamaşır suyu falan kullanamıyorum hemen öksürük, burun akıntısı başlıyor...
Hemen hemen her şeyde loc temizleyici kullanıyorum. Camlar, toz almak için de bir şişeye döküp ılık su ekleyip çalkalıyorum ve camsil gibi kullanıyorum... Eşim pronto ahşap temizleyici almış parkeler için, koku olarak güzel ama ben kullanmıyorum artık. Locu koltuk silmede falan da kullandım gayet güzel, gömlek yakasında denemedim ama ihtiyacım olursa kullanırım:)
Çamaşırlar için omo sıvı deterjan kullanıyorum. Renkliler için olanı çok güzel kokuyor gayet güzel temizliyor. Perwoll siyah almıştım koyu renkler için ama beyaz beyaz tüycükler bıraktı beğenmedim...Beyazlar için ise kosla beyaz kullanıyorum ama zerre kokusu yok. Hepsinde omoya geçerim bitince...
Bulaşıklar için finish jeli ben de kullanıyorum hem ekonomik hem de güzel temizliyor...

Merhaba ben de 2 güne evleniyorum:)

1-gömlek yakaları için aspirin bir harika sıkıyorum bekliyorum atıyorum (aspirini atletler için de kullanıyorum)

2-yer için önce mutlaka mob al. Sonra dixi kokularından beğendiğini seç. Benim nişanlım çam kokusu sever onu alıyorum. Su ve dixi karıştırıp mobu içine batırıyorum sonra mobu iyice sıkıp yerleri siliyorum. (eğer mob iyi sıkmazsan yerde lekeler olur)

3-Deterjan sıvı deterjan kullanıyorum. perwoll

4-Yumuşatıcı sormamışşsın ama ben sana piyasadaki en iyi yumuşatıcıyı söyleyim vernel max royal gül

5-bulaşık deterjanı hepsini denedim. Fairy platinum, finish vsvs. BİM'deki bulaşık deterjanını tek geçerim ve aralarında dağlar kadar fiyat farkı var. Hiç gerek yok bimdekini al kullan.

eğer yerleri silerken kokunun uzun süre dayanmasını istiyorsan..
kullandığın deterjanlı suyun içine azıcık kokulu yumuşatıcı dök bütün ev harika kokuyor ben öyle yapıyorum.
tüm apt. a yayılıyor koku diyebilirim benim kattan geçen evime gelen bi senin kat böyle kokuyor ne kullanıyorsu diyor ama sırrımı kimseye vermiyorum :KK54::KK54:
annemden öğrenmiştim..

inanmazsın yine kadınlar kulübünde yorumlarda görüp bingo lovely almıştım yumuşatıcı bugün dedim yumuşatıcı dökerek deneyeyim. silme suyuma kattım biraz evet şuan daha güzel kokuyor. teşekkür ederim...:KK3:

inanmazsın yine kadınlar kulübünde yorumlarda görüp bingo lovely almıştım yumuşatıcı bugün dedim yumuşatıcı dökerek deneyeyim. silme suyuma kattım biraz evet şuan daha güzel kokuyor. teşekkür ederim...:KK3:

ricaederim işe yaramasına sevindim:KK5::KK5:

Yerlere herhangi bir kokusunu beğendiğim yüzey temizleyici ve domestos kullanıyorum. Marcın yeşili güzel ve kalıcı, bütün gün kalıyor kokusu. Normal vileda değil şu düz kırmızı beyaz paspası olanlardan kullanıyorum. Tavsiye ederim.

Gömlek yakalarına annemin formülü azıcık bulaşık deterjanıyla çitilemek. Ben genelde ariel leke çıkarıcı döküp öyle atıyorum makinaya.

Çok deterjan denedim 2 senedir omo konsantre sıvıda karar kıldım. Hem azıcık deterjanla süper yıkıyor hem de uzun süre gidiyor. Hem beyazlara hem renklilere kullanıyorum. Renk soldurmadı. Beyazlara ayrıca soda koyuyorum. Hepsini grileştirdikten sonra dank etti. Şimdi bembeyazlar.

Bulaşık için tablet yerine finish jel kullanıyorum. Daha pahalı ama çok uzun süre kullanılıyor. Kafadan 5-6 ay gidiyor bana. Prilin jeli makinada iğrenç bir koku bırakıyor. Bunu sormadın ama söyleyeyim dedim.

Bulaşık makinasında finish tablet hediye verilmişti ilk yıkamada hoşuma gitti diye gittim 2 kutu aldım. bazen erimiyor bile bitsin dediğin gibi jel alacağım. teşekkürler..:)

Ben yüzey temizleyicilerinin kokusundan nefret ediyorum küçük çocuğumda var yerlerde deterjan kalıntısı olsun istemiyorum son zamanlarda vileda suyuna sirke koyup öyle siliyorum renkli çamaşırlar için sıvı persil kullanıyorum ve bir kapakta renkliler için leke çıkarıcı koyuyorum beyazlar içinde omo yada ariel kullanıyorum amwey in beyazlatıcı bir ürünü var onu kullanıyorum kaynar suda çözüp çamaşırların üstüne döküp makinayı çalıştırıyorum bulaşık makinası içinde fairy tablet deterjanını kullanıyorum pril fnish hepsini kullandım fairy çok güzel temizliyor

domestos yada dixi yüzey temizleyici kullanıyorum yerlere
gömlek yakalarına ariel leke çıkartıcı
deterjan olarak bingo renkliler için canlı renklermiydi parlak renklermiydi öyle bi adı vardı onu kullanıyorum
renkleri koruyan bi deterjan

Bingonun yumuşatıcısı lovely kullanıyorum çok sevdim kokusunu da onun da toz deterjanı varmış alayım onu :) renkliler için yazıyor.. teşekkürler:KK68:

Selam.
Ben beyaz camasirlarda ariel beyazlar icin olalinini kullaniyorum kar gibi bembeyaz oluyor.
Renklilerde bingo renkliler icin olanini kullaniyorum.
Yerleri silerken bircok deterjani karistirarak kullaniyorum.
domestos, asprin, bulasik deterjani(fairy) ve 3-4 damla sirke damlatiyorum.(sirke evdeki kötü enerjiyi aldigina inandigim icin :KK66:) evde deterjan kokusu olmasi beni rahatsiz ettigi icin o guzel kokulu deterjanlardan kullanmiyorum.
Ev guzel koksun istiyorsaniz supurgeniz sulu sistem ise suyuna birkac damla supurge parfumu damlatabilirsiniz.(ismi aklima gelmedi:KK48:)
Banyo ve tuvalette domestos ve cif banyo sprey olanini kullaniyorum.cok memnunum.
Bulasik deterjani finish Quantum tek kelime ile harika.biraz pahali ama deger.

Benim kullandiklarim bunlar ama cogu israil urunu oldugu icin bundan sonra almak istemiyorum.ama cokta memnunum bunlara esdeger baska marka israil olmayan neler var acaba.kullanip memnun kalan varsa tavsiye ederse cok makbul gecer :KK9:En Büyük TÜRKİYE

cnm zaten renklılerle beyazlara ayrı detarjan al hangı marka olursa olsun beyazlara olan deterjanı renklılere kullanırsan solar... yerlere amway loc kullanıyorum koku ıstedıgım zamanda ıcıne bı ıkı damla aromatık yag damlatıyorum hem parkelerımı parlatıo hemde mısler gıbı kokuyor...

Yerler icin domestos ve marc ahsap koruyucu ile siliyorum parkelere zarar vermesin diye
Deterjan olarak beyazlara alo almistim cok pismanim hic temizlemiyor gomlek atlet aspires skiyorum makinaya deterjana ilave kosla beyazlatici atiyorum
Renkliler icin bingo canli renkler koyu renkliler icin bingo sivi koyu renkler deterjani yumusatici olarak bingo cok guzel kokuyor
Mutfak icin aspirin domestos mutfak dolaplari icin ahsap temizleyici
Tuvalete banyoya cif sivi ve domestos
Camlar icin clin var onu yada sirkeli su
Bulasik makinasina fery biraz sirke domestos
Domestos bende hastalik haline geldi kullanmazsam sanki temiz olmuyor

yerler için: çamaşır suyu (az) ve kipa beyaz sabun kokulu genel temizlik ilacı (çok güzel kokuyor)

çamaşır lekeleri: lekeli yere kosla damlat, yay ovala(susuz) lekeye birebir.

Benim de kullandığım çoğu ürün İsrail ürünü ve evdekiler bittikten sonra almayı düşünmüyorum ama mesela Cif ve Domestos yerine kullandığınız ve memnun kaldığınız ürünler neler? Mesela Bingonun bulaşık deterjanı kullanıp memnun kalan var mı? Bir de konu açılmışken Bingonun bulaşık makinesi için koku temizleyicisi kullanan var mı? Yıkamalardan sonra yıkanılan seylere acaip kokusunu bırakıyor, tekrar durulamadan kullanamıyorum :KK12:

Hergun ev silip supuren bir vatandas olarak oncelikle gina geldigini belirtmek isterim...
Evi silerken dixi kullaniyorum ardindan camsille toz aliyorum, boş camsik kutusuna bingo yumusaticiyla suyu karistirip sıkıyorum guzel kokuyo...camasirlarda ariel yumusaticida bingo kullaniyorum.dokundukca kokusu cikiyor..bulasiklarda farry kjllaniyorum camasir suyu domestos vazgecilmezlerim arasinda yer aliyor :)

beyaz çamaşırlarda omo veya ariel kullanıyorum, evde beyaz sabunum çok olduğu için, biraz da beyaz sabunu rendeleyip koyuyorum makineye. hem güzel kokuyor hem de iyi temizliyor.

Back