Burda da öyle. Dolap içi extra, çünkü detaylı temizlik yapılan günlerde dolapları boşaltıp doldurma kısmı uzun suruyor, tam günde bile yetişmiyor , bana sadece dolap içi + ütü için ayrıca yarım gün gelebilirim ama bugün yapamam diyorlardı .Dolap kapaklarını siliyorlar ama içine kesinlikle girmiyorlar. Burada da öyle. Dolap içi olursa ücret katlanıyor.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Temizlik mevzuları
- Konu Sahibi Madamu
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Keşke önceden söyleseydiniz yurtdışında yaşadığınızı orada hizmet sektörü bambaşka bir boyutta, bizim ülkede işçi için de işveren için de tamamen vicdana kalmış durumda...O kadar abarttınız ki Piraye hanımcım Yurtdışında yaşıyorum ben ve burada temizlik için giden kadınlar giderler, işlerini bitirirler ve paralarını alıp dönerler, arada kahve molası verirler. Isteyen yemek de ikram eder, istemeyen de etmez ve bu iş için gelen kadınlar için gayet normal bi davranış. Acıkacağını düşünenlerde çantasına bir sandviç atar öyle gider. Ben şahsen yardımcı çağırmıyorum evime, çağırsaydım ikramlık bi şeyler hazırlardım ama hazırlamayana neden hazırlamıyorsun vicdansızda demem.
- 28 Ocak 2009
- 33.801
- 55.282
- 1.123
2 bini sizden yarım gün için almışlar resmen 11.30 da temizliğe başla 14.30 da git toplam 3 saat ediyor 4 saat bile değil tüm gün temizlik 14.30 da bitmez ayrıca sabah kahvaltısı vermek zorunda değilsiniz tüm gün temizlikte öğle yemeği verilir.
Tüm gün temizlikte çalışma saati 8 saattir diğer işlerde olduğu gibi örnek sabah 9 akşam 5 gibi.
Tüm gün temizlikte çalışma saati 8 saattir diğer işlerde olduğu gibi örnek sabah 9 akşam 5 gibi.
- 28 Ocak 2009
- 33.801
- 55.282
- 1.123
Benim yaşadığım şehirde de dolap içlerine girmiyorlar ekstra ücret istiyorlar örneğin 1500 tüm gün +dolap içi ücreti alıyorlar.Nasıl dolap içine girmiyorlar,ben kimi çağırsam dolap içine girdi.2bin az para mı ? +yemek de söylüyorsunuz 2500e geliyor bir nevi.Dolap silmem derse kabul etmeyin.
evinde olsa peynir arası ekmek yiyecek mesela ama insanlar hayır diyemeyeceği için zor durumda bırakıyor inanamıyorum cidden bu ne pişkinlik ayrıca asla taksi çağırmazdım çok sabırlı buldum siziOda bir şey mi bana gelen bir abla yemek olarak et istemişti (zaten ben yemeğini söylerdim ama özellikle et istemesi garibime gitmişti) evine giderken de bana gelirken de taksi istedi (toplu taşımayla geliniyor) bir dahada çağırmadım o ablayı.
- 19 Haziran 2013
- 1.286
- 1.226
- 333
- 15 Nisan 2017
- 3.392
- 8.829
- 158
Ben 3 yıldan beri almıyorum artık yardımcı. Her gelen evimin bir tarafına mutlaka zarar verip gitmiştir. Kasıtlı yaptıklarını düşünüyorum ben açıkçası. Temizlik konusunda da arkalarindan gezmem gerekiyor bura silinmemiş buraya dökmeyin bezle silin vs vs. Afra tafralarida cabası.
Böyleyse asla almam evim.pis kalsin daha iyiMerhabalar küçük bir bebeğim var 3+1 bir evde oturuyorum evde bir kedim var.Ara ara eve büyük temizlik için yardımcı abla alıyorum.genel olarak da kendim yapmaya çalışıyorum bir şekilde idare ediyorum evde dolap içlerim düzenlidir sadece toz çok oluyor.
Gelen abla ile fiyat ne dediyse tamam dedim iki bin lira dedi tamam dedim birkaç gün sonra iki kişi gelcez biz işimiz var sonrasında yapıp gidicez paylaşcaz dedi.sabah 9 buçukta geldiler 10 buçuk gibi kahvaltıya oturdular 11 buçuk gibi kahvaltıdan kalktılar.perdeleri takmadılar koktukların kılıflarını takmadılar bütün odaları temizliyoruz diye ortadaki eşyaları birbirine katıp bıraktılar ünitedir üzerindeki süslerdir vs vs masa sandalyeler ortalıkta herseyi ben yerleştirmek zorunda kalıyorum hadi her şeyi geçtim yerler pislik içerisinde odanın birini sildim kendim sanki hiç silinmemiş gibi toz yıgınıydı sildik dediler.İşleri varmış saat 2 buçukta bitirdiler kendilerince alel acele işimiz var işimiz var deyip gittiler.
bir kişinin hakkı neyse ben tamam diyorum asla emeğin pazarlığını yapmam işi varsa işim var desin ben niye arkalarından bir temizlik yapmak zorunda kalıyorum zaten kahvaltı yemek derken bir posta mutfakta uğraşıyorum güneşlik storları düşürüyorlar iki kes düşürdüler kırıldı bebekle perdeciye gitmek zorunda kaldım takması ayrı dert.fırının kapağının aparatlarını çıkardı geçen geldiğinde geri takılmayacak halde camı oynuyor bulaşık makinamın rengi daha önceki geldiklerinde çizik ve soluk halde.böyle olunca da kimseyi almak istemiyorum bebeğim de var gücüm de yetmiyor ben mi sıkıntılı bir insanım yoksa temizlik dediğimiz şeyde gelen ablalar bu şekilde mi çalışıyor ben mi çok şey bekliyorum sizlerde bu durumlar nasıl böyle mı oluyor yoksa olana şükür mü etmeliyiz lütfen kırıcı olmayalım
- 3 Ekim 2007
- 14.411
- 35.420
- 1.123
- 39
O güzel temizlikçiler o güzel atlara binip gittiler bence
Bir kez bile kahvaltısını yapıp gelen olmadı. Kahvaltı molası, öğle yemeği molası, çay sigara molası derken iş yapmaya fırsatları olmuyor. Evime gelen hiçbir temizlikçi perde asmadı, ya boyu yetmiyor (merdiven var) ya başı dönüyor ya tansiyonu var bilmem ne. Tonla para verip hiçbir verim alamıyorum. Pes ettim artık. Yapabildiğim kadarıyla kendim yapıyorum. Çok uzun zamandır almadım kimseyi.
Evimde robottu, dysondı maratondu derken dört çeşit süpürge var. Her birinin fonksiyonu ayrı. Bir de buharlı temizleme makinesi alırsam daha da dönüp bakmam kimseye. Verdiğim paraya acıyorum.
Bir kez bile kahvaltısını yapıp gelen olmadı. Kahvaltı molası, öğle yemeği molası, çay sigara molası derken iş yapmaya fırsatları olmuyor. Evime gelen hiçbir temizlikçi perde asmadı, ya boyu yetmiyor (merdiven var) ya başı dönüyor ya tansiyonu var bilmem ne. Tonla para verip hiçbir verim alamıyorum. Pes ettim artık. Yapabildiğim kadarıyla kendim yapıyorum. Çok uzun zamandır almadım kimseyi.
Evimde robottu, dysondı maratondu derken dört çeşit süpürge var. Her birinin fonksiyonu ayrı. Bir de buharlı temizleme makinesi alırsam daha da dönüp bakmam kimseye. Verdiğim paraya acıyorum.
- 23 Mart 2015
- 5.707
- 12.016
- 248
Yok artık daha neler zaten geç kahvaltı yapmışlar öğlen için yemeğe gerek yokmuş hiç.size gelen kişiler kahvaltısını yapıp mı geliyor Suan çok şaşkınım çünkü bana kim gelirse gelsin hep kahvaltı bekliyordu evde kedim olmasa evden çıkcam iş bitince gelcem kediye de sahip çıkamayacaklar camlar falan açık kedinin peşinde bebeğin peşinde ben bir yandan kahvaltı bşr yandan öğle yemeği bir de en son yemeği yiyip çıktılar yol parası da istediler
Açıkça soyleseydiniz keşke yemek yapmicam diye.
Bence bu kişileri arayıp memnun kalmadığınizi dile getirin kendilerini çok uyanık sanıyorlar içinizde kalmaz en azından.
Etrafiniza sorun uzun zamandır gelen memnun kaldıkları insanları çağırın evinize.
Çok büyük temizlik değil de mesela iki bin yerine bin verip haftada 2 kez alabilirsiniz o şekilde ev daha temiz olur bence.
Büyük temizlik asla yetişmiyor çünkü.
MerhabaMerhabalar küçük bir bebeğim var 3+1 bir evde oturuyorum evde bir kedim var.Ara ara eve büyük temizlik için yardımcı abla alıyorum.genel olarak da kendim yapmaya çalışıyorum bir şekilde idare ediyorum evde dolap içlerim düzenlidir sadece toz çok oluyor.
Gelen abla ile fiyat ne dediyse tamam dedim iki bin lira dedi tamam dedim birkaç gün sonra iki kişi gelcez biz işimiz var sonrasında yapıp gidicez paylaşcaz dedi.sabah 9 buçukta geldiler 10 buçuk gibi kahvaltıya oturdular 11 buçuk gibi kahvaltıdan kalktılar.perdeleri takmadılar koktukların kılıflarını takmadılar bütün odaları temizliyoruz diye ortadaki eşyaları birbirine katıp bıraktılar ünitedir üzerindeki süslerdir vs vs masa sandalyeler ortalıkta herseyi ben yerleştirmek zorunda kalıyorum hadi her şeyi geçtim yerler pislik içerisinde odanın birini sildim kendim sanki hiç silinmemiş gibi toz yıgınıydı sildik dediler.İşleri varmış saat 2 buçukta bitirdiler kendilerince alel acele işimiz var işimiz var deyip gittiler.
bir kişinin hakkı neyse ben tamam diyorum asla emeğin pazarlığını yapmam işi varsa işim var desin ben niye arkalarından bir temizlik yapmak zorunda kalıyorum zaten kahvaltı yemek derken bir posta mutfakta uğraşıyorum güneşlik storları düşürüyorlar iki kes düşürdüler kırıldı bebekle perdeciye gitmek zorunda kaldım takması ayrı dert.fırının kapağının aparatlarını çıkardı geçen geldiğinde geri takılmayacak halde camı oynuyor bulaşık makinamın rengi daha önceki geldiklerinde çizik ve soluk halde.böyle olunca da kimseyi almak istemiyorum bebeğim de var gücüm de yetmiyor ben mi sıkıntılı bir insanım yoksa temizlik dediğimiz şeyde gelen ablalar bu şekilde mi çalışıyor ben mi çok şey bekliyorum sizlerde bu durumlar nasıl böyle mı oluyor yoksa olana şükür mü etmeliyiz lütfen kırıcı olmayalım
Hamileyim erken doğum riskinden dolayı ilk kez birini aldım geldiğim şehirde .Durumu da anlattım hastaneden çıktım vs diye .Her şeyi anlaştık iki kişi geldiler .
Kahvaltı vs ki 9.30’da ancak geldiler ama kahvaltı yapmamışlar .
Bunlar salondan başladılar ,ama önceden her şeyi söylememe rağmen zorla tül çıkardılar ,yalandan temizlik yapmışlar hemen bitirdiler salonu .Bir bakayım dedim ne konsol silinmiş ne masa ne avize .Dedim bu böyle mi olur ?Haklısın abla dedi küçük olan diğer abla unutmuş .
Sonrası tam bir sacmalık zaten .Mutfaga gittim ,diyorum aspiratör silinmemiş ,buzdolabının üstü alınmamış ,tezgahta tozlar duruyor makineleri çekmeyi geçtim yanları bile olduğu gibi duruyor ki lojman mutfağı küçücük mutfak için ayrıca ücret ödedim .Yapacagız dediler güvendim .Ama sonradan bir baktım ki hiçbir şey yapılmamış inanın sadece yeri süpürüp görünen yeri viledayla silip çıkmışlar .
Banyoya bakayım dedim aman Allahım duş başlığına ,bataryaya ne sıktılarsa kapkara olmuş .Kutularım var dedim hiç mi almadınız altlarını aldık dediler bir kaldırdım yanlarından oraya bulaşmıştır
dediler yalan da söylediler ve banyo olduğu gibi duruyor. Saat iki gibi gittiler düşünün .
Çoğu şeye arkalarından eşimle tekrar baktık akşam .Yahu yatağın altını bile silmemiş ,düşen peçete bile orada duruyor.Mutfaktaki yapacağız dedikleri hiçbir şeyi tekrar yapmamışlar .Zaten yaptıkları şeyleri de berbat yapmışlar .
Fotoğraf attım bunlara ,yazık ya dedim bir de bu haldeyken insan bu kadar mı kötü iş yapar .Biri ben geleyim dedi ,ama diğeri gelmediği için o da gelmedi .Hakkımı onlara hiç helal etmedim ,konu para da değil bu arada .Kendim yapabilsem en iyisini yapıyorum zaten ,bu durumda yardıma ihtiyacım vardı.Siz dedim bu işi bırakın ,bilmiyorsunuz çünkü ya da buradakiler de temizlikten anlamıyor sizi cagırıyor .
Ay uzun oldu ama daha neler var yazmadığım .
En iyi temizlik işini Kesan ‘da otururken alıyordum hala anarım oradaki tüm kişiler harika ötesi iş yapıyorlardı .Helal olsun işini iyi yapan insanlara
- 1 Ekim 2013
- 7.947
- 16.135
- 448
- 34
Ben de bu temizliğe gelip kahvaltı yapanları anlamıyorum. Kardeş evinden kahvaltını yapıp gelsene. Tamam öğle yemeği yedireyim ne istiyorsa arada çay da içsin de kahvaltı ne mana ?Merhabalar küçük bir bebeğim var 3+1 bir evde oturuyorum evde bir kedim var.Ara ara eve büyük temizlik için yardımcı abla alıyorum.genel olarak da kendim yapmaya çalışıyorum bir şekilde idare ediyorum evde dolap içlerim düzenlidir sadece toz çok oluyor.
Öyle temizliği ben de yaparım perde sök yıka takma,koltuk kılıfı sök yıka takma. E zaten makine yıkıyor anam. İşi varsa ya seni erteleyecek ya o güne iş almayacak. Zaten bu işlerden bıktığım için 5 yıldır almıyorum kadın. O parayı da kendim yiyorum evim de olduğu kadar temiz. Sefan olsun
- 28 Ekim 2022
- 6.718
- 17.124
- 178
- 28
Bu daha mantıklıymış.Bacım ben yeni gelene hoşgeldin ben piraye deyip temizlik malzemelerinin yerini gösteriyorum, en fazla üstümü nerde degistirebilirim diye soruyorlar, onlar giyinip gelince planı konuşup işe girisiyoruz beraber, ilk geleni asla yalnız birakmam zaten, ucundan tutarım ki kontrol edebileyim. Kahvaltı konusu asla açılmıyor, öğlen de koyarım evde ne varsa yer, içiyorsa kahve sigara molası verir, plandaki işi bitirip gider. Memnun kalırsam yeniden çağırırım, en ufak savsaklama veya kötü niyet sezersem bı daha çagirmam.
- 28 Ekim 2022
- 6.718
- 17.124
- 178
- 28
Bu daha mantıklıymış.Bacım ben yeni gelene hoşgeldin ben piraye deyip temizlik malzemelerinin yerini gösteriyorum, en fazla üstümü nerde degistirebilirim diye soruyorlar, onlar giyinip gelince planı konuşup işe girisiyoruz beraber, ilk geleni asla yalnız birakmam zaten, ucundan tutarım ki kontrol edebileyim. Kahvaltı konusu asla açılmıyor, öğlen de koyarım evde ne varsa yer, içiyorsa kahve sigara molası verir, plandaki işi bitirip gider. Memnun kalırsam yeniden çağırırım, en ufak savsaklama veya kötü niyet sezersem bı daha çagirmam.
- 18 Kasım 2014
- 4.466
- 5.673
- 358
Kişisine göre değişiyor bence. Bir tane tanıyorum , kahvaltısını yapıp gidiyor, öğlen yemek için 15 dk ayırıyor sadece kendine, uzun sürerse de o gün ona göre geç çıkıyor.Merhabalar küçük bir bebeğim var 3+1 bir evde oturuyorum evde bir kedim var.Ara ara eve büyük temizlik için yardımcı abla alıyorum.genel olarak da kendim yapmaya çalışıyorum bir şekilde idare ediyorum evde dolap içlerim düzenlidir sadece toz çok oluyor.
Ama ne olursa olsun başkasıyla çalışmak zor maalesef. İşleri olduğu günler almayın kimseyi, müsait olduklarında gelsinler en azından koştur koştur olmaz hiç bir şey.