Temizlik için yardımcı kadın

Temizlikçi aldığında sen bir iş yapma, ya bir gün önceden yap ya da sonraya bırak özel işlerini.
Kadına baştan ne istediğini söyle anlaş belli olsun ne yapacağı. Bu işler evine göre değişir senin neye ihtiyacın varsa onları izah et, Ama senelik büyük temizlik bir günde tek kişi zor olabilir, tabi sizinki
pek birşey yapmamış o ayrı mesele :temizlik:
Canım evde halı bile yoktu hepsi yıkamacıdaydı.bi salon halısını sildi.

Normalde haftada 1 yarım gun gelir. Yarim gun geldiğinde yerleri siler supurur. Mutfagi tezgahi siler. Bulasik makinasi doluysa bosaltir. Banyoyu komple temizler. Tozlari alir. Utuleri yapar. Nevresinleri degistirir , cikardiklarini yikar asar.

Ayda 1 de tam gün gelir..
Tam gün geldiginde yerleri siliyor, supuruyor.
Halilari siliyor
Koltuklari siliyor
Camlari, bufe sehpa kapilar pencereleri siliyor.
Mutfak komple siliyor dolap iclerini temizliyor.
Buzdolabini temizliyor.
Banyoyu komple temizliyor.
Utuleri yapiyor
Ev 3+1 ve tek balkon. Balkonu yikiyor.
Yatak odasinda yine komidin vs siliyor nevresimleri degistiriyor.
Banyo mutfak çöplerini temizliyor.
Tulleri yıkar ütüler asar.
Sabah 8de gelir aksam 5 6 gibi bitirir..
Mümkün değil.yarimyamalak yapabilir yoksa olmaz.mantiga ters

Hiç bir iş yapmamış
Üstelik iş bitmeden çıkacaksa onay istemesi gerekirdi

Eksik iş yapana eksik para vereceksiniz.

Bazılarıda halı koltuk mutfak gerşeyi yazmış ama o kadarı da abartı bence sonuçta bu işleri yapanda bir insan evladı gücü kuvveti bir yere kadar.

Abartmadan bir plan çizilmeli ve o plana uyulmalı bütün iş bitmeli.

Bende zamanında çok atlatıldım yardımcılar tarafından tecrübe edince öğreniyorsunuz biraz biraz

Taviz vermemek ama aşırı da yüklenmemek gerek

Hiç bir iş yapmamış
Üstelik iş bitmeden çıkacaksa onay istemesi gerekirdi

Eksik iş yapana eksik para vereceksiniz.

Bazılarıda halı koltuk mutfak gerşeyi yazmış ama o kadarı da abartı bence sonuçta bu işleri yapanda bir insan evladı gücü kuvveti bir yere kadar.

Abartmadan bir plan çizilmeli ve o plana uyulmalı bütün iş bitmeli.

Bende zamanında çok atlatıldım yardımcılar tarafından tecrübe edince öğreniyorsunuz biraz biraz

Taviz vermemek ama aşırı da yüklenmemek gerek
Valla yazılanlara bende hayret ettim.maşallah süper gerçekten.

Valla yazılanlara bende hayret ettim.maşallah süper gerçekten.

Sizin evin işi az degil anladıgım kadarıyla perdeleri siz yıkayın mesela balkonları en sona bırakın vakit kalırsa yıkasın

Halı sildirmek bana her zaman saçma gelmiştir silince hem silenin canı çıkıyor hemde toz halının dibine yapışıyor halı zamanla sertleşiyor.
Verin halıları yıkamaya

Camları silsin evi silip süpürsün
Koltuk yüzleri yıkanacaksa yıkasın
Silinecekse silsin
Mutfak dolaplarını dışından silsin
Tepesindeki tozu alsın, en üstünü
Fırının içini davlumbazı ocağı temizlesin
Tezgah üstünde çay şeker kapları ketil tezgah arası vs
Beyaz eşyaları çekip silsin

Banyoyu komple yıkasın
Duşakabin varsa temizlesin

Yatak odasında ve çocuk odasında mobilyaları çekip temizlesin

Toz alsın ama salon büfe konsol içindekileri temizlemesi her seferinde olacak iş değildir bence.

Bir geldiğinde salona ağırlık ver dersin büfeyi indirir
Bir geldiğinde avizeleri temizle dersin
Bir geldiğinde derzleri beyazlatır
Bir gelir mutfak dolaplarının içine girer

Sabah geldiğinde kahvaltı verirsin
Öğlen, öğle yemeği
Bir kerede çay kahve molası
Eğer kahvaltı etmemişse çayın yanına ikram kesin koyarsın.

Kızlar ne kadar para veriyorsunuz yardımcı kadinlara. Ben yurtdisindayim bilmiyorum burda öyle birşey yok. Turkiyeye geldiğimde ebi temizletmek istiyorum. Ne kadar uygun sizce

iyi akşamlar hanımlar.kışa girmeden temizlik için yardımcı almayı düşünüyorum.geçen sene de aldım.hamileydim Doğumdan önce almıştım.kendim çalışmıyorum onun için yılda 1 sefer büyük temizlikte alıyorum.yakınımızda bi komşumuz var benden yaşça baya büyük o gelmişti geçen sene ilk defa aldığım için tabi bilmiyorum tam olarak.yaptıklarını yazıyım bana yardımcı olun.salonu öğlene kadar anca bitirdi sabah 8 de gelmişti.kahvaltı filan başlaması 8 buçuk.perdelermi hep kendim yıkadım annem astı.büfemin içini kendim boşaltıp tozunu alıp kendim dizdim.salonun halısıyla koltukların tozunu aldı.bide balkon yıkadı.mutfağa hiç girmedi annem yaptı.mutfakta iki cam var bide balkon annem yaptı hep.öğlen yemekten sonra oturma odasına geçti oranında camlar bide köşe koltuk var onu sildi.balkonunu ben yıkadım.yatak odası tuvalet banyoyu temizledi.çocuk odası ve koridorda kaldı oralarıda biz yaptık.akşam 6 olur olmaz iş bitmediği halde bıraktı.evide çok yakın bide.bu arada bunları yaparken ben 9 aylık hamileydim yemin ederim canım çıktı.bunlar sizce normal mi böyle mi yapılıyor yoksa başka birini mi buluyum.bu işlerden anlayanlar bi yardım edin.
Eve hıc almadım ben bısey dıyemıcem

Mümkün değil.yarimyamalak yapabilir yoksa olmaz.mantiga ters

Gayet güzel yapıyor. Işe başlamadan konuştuk çünkü. Fiyati da ona gore anlaştık
Açık açık sordum yapar mısın diye. Yaparim dedi ve yapıyor.. Benim evde gereksiz fazlalık yok. Mesela büfe yok salonda. Ortalıkta temizliği vakit alacak objeler yok.. Biraz da yapanın planlamasıyla ilgili bence. Geleni köle gibi çalistirmiyorum sonuçta.. İnsan olduğunun farkındayım :) Yapılacaklar baştan konuşulup anlaşıldığından yapması gerektiğini düşünüyorum. Parasını da ona göre alıyor sonuçta. Eve temizlik için yardımcı çağırıp oturup evde onunla ev temizlemeye karşıyım ben. Ben de çalışan insanın sonuçta. Ben işimi yetistiremeyince yöneticim ya da patronum gelip ben yapayim demiyor.. iş ne olursa olsun heekes işinin hakkını vermeli bence.. Vermiyorsa bir veren bulunur elbet..

Sizin evin işi az degil anladıgım kadarıyla perdeleri siz yıkayın mesela balkonları en sona bırakın vakit kalırsa yıkasın

Halı sildirmek bana her zaman saçma gelmiştir silince hem silenin canı çıkıyor hemde toz halının dibine yapışıyor halı zamanla sertleşiyor.
Verin halıları yıkamaya

Camları silsin evi silip süpürsün
Koltuk yüzleri yıkanacaksa yıkasın
Silinecekse silsin
Mutfak dolaplarını dışından silsin
Tepesindeki tozu alsın, en üstünü
Fırının içini davlumbazı ocağı temizlesin
Tezgah üstünde çay şeker kapları ketil tezgah arası vs
Beyaz eşyaları çekip silsin

Banyoyu komple yıkasın
Duşakabin varsa temizlesin

Yatak odasında ve çocuk odasında mobilyaları çekip temizlesin

Toz alsın ama salon büfe konsol içindekileri temizlemesi her seferinde olacak iş değildir bence.

Bir geldiğinde salona ağırlık ver dersin büfeyi indirir
Bir geldiğinde avizeleri temizle dersin
Bir geldiğinde derzleri beyazlatır
Bir gelir mutfak dolaplarının içine girer

Sabah geldiğinde kahvaltı verirsin
Öğlen, öğle yemeği
Bir kerede çay kahve molası
Eğer kahvaltı etmemişse çayın yanına ikram kesin koyarsın.
Benim cam ve balkon çok her odada en az 2 cam var salon ve oturma odası Fransız pencere.salonda iki cam bi balkon kapısı var.onun için perdeleri yine kendim yıkarım.yoksa zaten yeriştiremez.

Açık açık sordum yapar mısın diye. Yaparim dedi ve yapıyor.. Benim evde gereksiz fazlalık yok. Mesela büfe yok salonda. Ortalıkta temizliği vakit alacak objeler yok.. Biraz da yapanın planlamasıyla ilgili bence. Geleni köle gibi çalistirmiyorum sonuçta.. İnsan olduğunun farkındayım :) Yapılacaklar baştan konuşulup anlaşıldığından yapması gerektiğini düşünüyorum. Parasını da ona göre alıyor sonuçta. Eve temizlik için yardımcı çağırıp oturup evde onunla ev temizlemeye karşıyım ben. Ben de çalışan insanın sonuçta. Ben işimi yetistiremeyince yöneticim ya da patronum gelip ben yapayim demiyor.. iş ne olursa olsun heekes işinin hakkını vermeli bence.. Vermiyorsa bir veren bulunur elbet..
Bence de haklısınız.ben çalışmadığım için sürekli almıyorum zaten.genel temizlik için.onuda zaten bu sene koltukları da yıkamacı çağırcam.koltukta sildirmiycem.

Ben titiz bir insanim.ben 1 günde bu kadar temizliğin yapılamayacağını savunuyorum.benim kriterlerimde yani.yoksa yapılır niye yapilmasin

Ben titiz bir insanim.ben 1 günde bu kadar temizliğin yapılamayacağını savunuyorum.benim kriterlerimde yani.yoksa yapılır niye yapilmasin
Kriterlerinizi bilmiyorum ama o zaman siz 1 haftada yapın, benim için sorun yok.. :KK70: Ben de yapılan temizliğe gayet özen gösteren biriyim ve benim kriterlerime göre gayet yapılabiliyor :KK66:

Normal değil işi çok savsaklamış. Mutfak detaylı temizlenmez onun için bir gün lazım. Onun dışında tüm evi silip süpürmedi tozları alması odanın Camlarını ve iç kapıları temizlemesi tuvalet banyolara girmesi lazımdı

X