- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Ben şöyle yapıyorum canım
Eve girdiğimde yada oturdugumda gözüme yerde yada herhangi bi yerde ufak bişey çarpıyosa rahatsızlık veren temızlık yapıyorum
Bıde pıs kokuyor gıbı gelıyorsa
Yanı öyle sürekli temizlik düşünmüyorum
Pasaklı da değilim
Misal eşim arkadaşları arayalım gelsin mi dediğinde yok ev toplanacak demıyorum
canım haftasonları eşim evdeyken genel temizlik yapıyorum bütün evi. 2 küçük çocuğum var biri 4 yaşında biri 9 aylık o yüzden haftaiçi eşim olmadığı için gözüme takılan yerleri temizliyorum. dağınıklığa gelince nasıl oluyor anlamıyorum ama o oyuncaklar mutfağa kadar taşınıyor. Bazen takıyorum elimde sepet sürekli topluyorum bazende onlar uyuyana kadar ellemiyorum. Biri gelirse pasaklı değilim sonuçta sadece çocuklar sayesinde evim biraz dağınık. Onuda hoş görürler diye düşünüyorum. Önemli olan onlar mutlu olsun
teist diye okudum hah dedim şimdi ciddi tartışma döner burda... meğersem temizlikmiş...
konuya dönersek, bu temizlilik veya pasaklılık durumu kişinin sağlığını ve diğer kişileri rahatsız etmediği sürece anormallik/hastalık olarak görülmez. sağlıktan kastım bazı kişilerin meyve-sebzeleri bile çamaşır suyuyla yıkaması gibi...
Canım iyi geceler tam benlik bir konu ben tam bir temizlik hastasıyım. Gece yarilarina kadar temizlik yapiyorum. Ondan sonrada ağrıdan uyuyamiyorum.Boş durmuyorum bir pencereyi 1 saatte siliyorum bıçakla aralarina varana kadar evimiz hep çamaşır suyu kokuyor.E tabi esimde rahatsız bu durumdan doktora git diyorlar ama bilemiyorum...Sürekli ellerimi ayaklarimi yikiyorum.Banyodan hic bahsetmiyorum bile. Ellerimde egzama çıktı neyseki çok şükür daha yeni kurtuldum...Valla bende ne yapacağımı bilmiyorum....
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben bu temizlik olayını çözdüm gibi biraz yani şöyle deyim mesela mutfak sürekli derli topludur çünkü tezgahın üzerinde bir kaiığa bile tahamülüm yok iki günde bir çamaşır suyuyla yıkarım sürekli temiz olur mesela klozeti her aklıma geldiğinde çamaşır suyu dökerim gecenin bir yarısıda olsa lavoboyu ciflerim gözüme temiz gelmezse benim birbuçuk yaşında bir oğlum var çok hareketli sürekli dagıtır sğrekli toplarım aniden biri gelse günlerdir iş yapılmıyo zanneder diye çamaşır birikyirmem hemen yıkarım ütü biriktirmem dağ olur yoksa baş edemem hergün süpürge açarım çünkü bebek var günde iki bile olur bazen bilmiyorum ayarı ne ama akşm derli toplu bırskırım sabah öhle bulurum kadın llmak zor yani...
Avea inTouch 2 cihazımdan gönderildi
Ben kv ile beraber oturuyorum.çok titizmiym takıntılımıym blmyrum kesinlikle yerde 1 saç teli bile görsem dayanamıyorum bştan asagı domestosluyorum:)elimde dgl .hele yatak odamı 2 günde bir çarşaf dgştirim.bukadar temiz olmamın ana nedeni tahminimce dagınıklgm:)
işte asıl takıldığım nokta bu canım, yedi yirmi dört toplu tutamıyorum evi...
eğer yedi yirmi dört toplu tutacaksam da gerçekten kafayı bozacak derecede temzilik düşünmekle elde ediyorum bunu...oğlum tam oyun çağında, heryer oyuncak vs...
ne kadar titizliğe bilhassa hijyene önem versemde dağınıklığa çözüm bulamadım....bazen çat kapı birine gidersiniz de evi bal dök yala misali olur ya, gıpta ediyorum böylelerine nasıl becerirler diye....
aynı benim oğlumda dört yaşında, aynen mutfakta bile oyuncaklarher daim toplamakla uğraşsam bu sefer aklım fikir hep titizlikle temizlikle alakadar oluyor.... bir düzene oturtma stili varmıdır ki bunu
klavyem m harfini zor basıyor ondan oldu canım
sağlığımı bozacak derecede düşünemem ama tek istediğim çat kapı gelene evim dağınık çıkmasın...yedi yirmidört toplu olanlara öyle imreniyorum kiii...
bugün oruç ağzımla banyoya bi girdim, güya çamaşır atacaktım çıkacaktım, orayı sil burayı sil derken hadiiiiiii koca banyoyu cifle yıkadım resmen...
bir düzeni olmalı bunun diyorum kendi kendime, ama nasıl sağlamalıyız ki bunu....
her daim elimin biri sağı solu toparlamakla meşgul.....
ya hepten bırakacaksın pasaklılığı dibine kadar yaşayacaksın, yada titizlik temizlik derken sıyıracaksın kafayı...orta yolu yomu yaa
tebrik ederim valla canım ama bir kaşığı bile makineye atayım bir iğne bile bırakmayım ortada öyle yatayım diye bi başladım mı ben orayı da yap burayı da yap yap yap hesanına dönüyorum
bi tanıdığım cuma günlerini temzilkle geçirir, bütün hafta rahat ederdi...bi ben sabitleyemedim şu temziliği....
peki sürekli temzilkmi düşünüyorsun canım, yoksa sıradan mı geliyor....
ben azcık temzilkle uğraşayım, ay şurası kaldı ay şunu unuttum şurayı da yapayım derken başka şey düşünmez oluyorum....
hastalığa giderim alim allah diye korkmuyor değilim yani
Ben de var iki oğlan biri 4 buçuk biride 3
Oyuncaklar hep var ama hadı topluyoruz dediğimde ikiside odalarına götürüyrolar
Ya aslında pasaklılık ayrı şey
Bence pasaklı yerde çorabı duran yada çamasırını atan
Ama çocuk oyuncagı pasaklılık sebebi olamaz ki
Çıkardıgını makineye yıkadıgını askıya topladıgını dolaba koyunca dağınıklık olmuyor
Öyle sabitlemek gerek bende istiyorum çünkü sağlığımdan olmaya başladim artik...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Evi çok ama çok yorgun olsam da dağınık birakamam. Her gece topluyorum, bulasiklar makinaya yerde bi şeyler varsa kaldırıp hemen yerlerine koyuyorum. Tv kumandası bile koltuğun üstünde kalmamalı hemen tvnin yanına koyuyorum. 3 günde bir makina atıyorum. Misafir Odam zaten her zaman temiz tutup kapısını kapatıyorum. Diğer odamda da sadece tv ve köşe takimim var onları sürekli silip makina atıyorum. Her gün lavaboyu çifte temizliyorum 2 dakikalık is. Banyonun yerlerini de o arada tozlu gördükçe siliyorum. Tuvaleti sürekli yikiyorum zaten.
Yatak odası ve koridor kalıyor onlara da bi makina atıp siliyorum alın size bitti işte ;-) ama size tavsiyem gardrobun içi her zaman düzenli olmalı yoksa evde temiz olmuyor. Bi salata dogruyorsam hemen tezgahı siliyorum daha sonra diğer yemeğe geçiyorum. Her yemeği yaptığımda ayrı ayrı tezgahı silip mutfağı temizliyorum. Yerleri yer beziyle iki dakikada deterjanla siliyorum ayrıca parlak görünmesi için de camsille siliyorum. Dedigim gibi asla ortalıkta bi şey kalmamalı. Mis gibi pırıl pırıl oluyor evim her zaman çok şükür. Bu normal bi temizlik ama biraz titizlik var bende galiba
evet oyuncak pasaklılık değil ama biri geldiğinde kapıyı açası gelmiyor insanın heryerde legolar, yapbozlar vs derken....
bazı insanların evlerinde her saniye düzen nasıl sağlanıyor merak ediyorum....
bencede canım maşallah titizsin belli...
bazıları diyor ki, duyuyoruz yani eş dosttan komşudan, tuvaletin kapısının arkasında minik cif şişesi varmış, her tuvalete girişinde ciflermiş tuvaleti
lavaboda her elini yıkayışında süngerle cifle sürekli sürtermiş....
evet titiz olmak zor ama benim çözemediğim şu, işte bu tür titizliği sağlayabilmek için biraz kafayı temizliğe takmak mı gerekiyor...yoksa sıradan bir temizlikle titiz olunamıyor bence...orta halli işte...
evet oyuncak pasaklılık değil ama biri geldiğinde kapıyı açası gelmiyor insanın heryerde legolar, yapbozlar vs derken....
bazı insanların evlerinde her saniye düzen nasıl sağlanıyor merak ediyorum....
bencede canım maşallah titizsin belli...
bazıları diyor ki, duyuyoruz yani eş dosttan komşudan, tuvaletin kapısının arkasında minik cif şişesi varmış, her tuvalete girişinde ciflermiş tuvaleti
lavaboda her elini yıkayışında süngerle cifle sürekli sürtermiş....
evet titiz olmak zor ama benim çözemediğim şu, işte bu tür titizliği sağlayabilmek için biraz kafayı temizliğe takmak mı gerekiyor...yoksa sıradan bir temizlikle titiz olunamıyor bence...orta halli işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?