• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tembelligim evliligimi bitirecek...

orangecounty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2016
54
106
93
34
Allah askina yardim edin hanimlar.6 senelik evliyim.Yurtdisinda yasiyoruz daha yasadigim ulkenin dilini ogrenmedim.Geldigimden beri hic bir sey yapmadim,ogrenmedim,cabalamadim.Esimle en buyuk sorunumuz bu "BENIM HIC BiRSEY YAPMAMAM"
Maddi olarak pek olanagimiz yok.Ama bu ulkede dil kursu bedava,belli bir harcamaya kadar devlet yil sonunda veriyor.Yani okumak,ogrenmek,gelistirmek istersem kendimi yapamama,engel olan diye birsey yok.Allahim napicam ben bilmiyorum,ölü gibiyim.Saksi bile benden daha cok ise yariyor bu dunyada :KK43:

Edit: Hanimlar hepinize tek tek donemedigim icin uzgunum.Sunu soylemek isterim ki ben gunluk hayatimda bi sorun yasamiyorum ingilizce acisindan,marketime,doktoruma veya ne isimi halledeceksem ona gidebiliyorum.Siz cabalamadikca disarida olsanizda,tv izlesenizde ancak gunluk islerinizi halledecek kadar ogreniyorsunuz.Benim hedefim cok daha fazlasi.O yuzden dil bilmedigimi soyledim.Ayrica part time fast food restaurantinda da zaten calisiyorum..Buraya konu actim ki tavsilerinizi alayim,motivasyon bulayim.Ama goruyorum ki bazilari cocuk bile yapamayacak kadar tembellikle sucluyor beni?! Buraya gelmek isteyenlerin bazilari kabaca nefretini kusuyor,bazilarida hanimefendiligini koruyarak bana yardimci olmaya calisiyorlar ki onlara cok tesekkur ediyorum..Koskaca ulkede bu ruh halinde ve yalniz,arkadassiz,dostsuzsaniz bu cokta kolay asilabilir bi durum olamiyor malesef...Hepinize tesekkur ediyorum...

Son düzenleme:
Allah askina yardim edin hanimlar.6 senelik evliyim.Yurtdisinda yasiyoruz daha yasadigim ulkenin dilini ogrenmedim.Geldigimden beri hic bir sey yapmadim,ogrenmedim,cabalamadim.Esimle en buyuk sorunumuz bu "BENIM HIC BiRSEY YAPMAMAM"
Maddi olarak pek olanagimiz yok.Ama bu ulkede dil kursu bedava,belli bir harcamaya kadar devlet yil sonunda veriyor.Yani okumak,ogrenmek,gelistirmek istersem kendimi yapamama,engel olan diye birsey yok.Allahim napicam ben bilmiyorum,ölü gibiyim.Saksi bile benden daha cok ise yariyor bu dunyada :KK43:
neden bu isteksizlik çabasızlık pek,?
istemeden mi gittin o ülkeye?
eşinle sorunların mı var?
eğitimin nedir,çocuk var mı?
vaktini nasıl geçiriyorsun genelde.
açıkcası koca 6 seneyi heba etmişssin çok yazık.
orada daha uzun seneler yaşayacaksanız hele daha da yazık.
çoktann dilini öğrenip tutunmuş alışmış olman lazımdı.

ben almanyada doguma büyümeyim. ve ne yaziki daha dün suriyeden gelenler takir takir almancs ögrenme cabasinda. bizim insanimizda ne kursa giderler nede cevre edinirler. her imkan var burda!!!!!!! ilerde coluk cocugun oldugu zaman bilmiyorum varmi yokmu ama okulcagiba geldiginde cok ama cok pisman olursun. genelde konusamadikalri icin ailelerin cocuklari ne bir dogum gününe nede baska faliyetlere cagirilyior. onu gectim ögretmenle bile konusup cocugun durumubu ögrenemezsin.bukadar tembel olmayin!!!

6 sene çok uzun bir süre. Şimdiye kadar sular seller gibi öğrenmeniz gerekirdi. Probleminiz nedir, neden hiç bir şey yapmıyorsunuz.

Çok fazla zaman kaybetmişsiniz zaten, artık daha fazla oyalanmayın. Bir yerden başlayın.

Başka bir sıkıntınız var mı?
Veya fiziksel muayenenizi oldunuz mu, kansızlık filan da halsizlik yapar, halsiz olan insanın canı bişey istemez vs vs..

Ruhsal ve fiziki yönden sağlıklı iseniz bu kadar gamsız olmamalısınız.
6sene az değil. İmkan da varmış, gayret edin.
İnsan çalıştıkça ürettikçe öğrendikçe daha da istekli olur.

neden bu isteksizlik çabasızlık pek,?
istemeden mi gittin o ülkeye?
eşinle sorunların mı var?
eğitimin nedir,çocuk var mı?
vaktini nasıl geçiriyorsun genelde.
açıkcası koca 6 seneyi heba etmişssin çok yazık.
orada daha uzun seneler yaşayacaksanız hele daha da yazık.
çoktann dilini öğrenip tutunmuş alışmış olman lazımdı.
Isteksizligimin sebebini bilmiyorum :(
Esimle sorunumuz bir tek bu genelde.
Kendimi bildim bileli tembelim ben.Liseyi bile bitirmedim.Cocugum yok ve gecen 6 seneme cook aciyorum ama hala hic bir caba gostermemek beni dahada uzuyor..

6 sene çok uzun bir süre. Şimdiye kadar sular seller gibi öğrenmeniz gerekirdi. Probleminiz nedir, neden hiç bir şey yapmıyorsunuz.

Çok fazla zaman kaybetmişsiniz zaten, artık daha fazla oyalanmayın. Bir yerden başlayın.
Problemimi bilmiyorum iste,yapmak cok istiyorum ama bisey beni engelliyor.Tembelligimin onune gecemiyorum :(

Isteksizligimin sebebini bilmiyorum :KK43:
Esimle sorunumuz bir tek bu genelde.
Kendimi bildim bileli tembelim ben.Liseyi bile bitirmedim.Cocugum yok ve gecen 6 seneme cook aciyorum ama hala hic bir caba gostermemek beni dahada uzuyor..
cidden çok yazık etmişssin ama.
o kadar imkanın içinde dil öğrenmemiş bir cm ilerleme kaydedememişssin.
hani büyük sorunların vs. olsa hastalıktır filan tmm bişey denmez ama
sırf tembellikse kötü ya.
bi çocuk doğsa 6 yaşına gelmişti şimdiye:))
ama hayatın ne getireceği belli olmaz.
eşine güveniyorsun muhtemelen ama bence bir an önce sıyrıl bu psikolojiden.
kaç yaşındasın peki.
kaç sene kalacaksınız orada

Problemimi bilmiyorum iste,yapmak cok istiyorum ama bisey beni engelliyor.Tembelligimin onune gecemiyorum :KK43:

Bişey engellemiyor, kendi kendinizi engelliyorsunuz.

Bir de amerika gibi bir ülkedesiniz, ingilizce öğrenmesi en kolay dillerden biri. Kursa gitmeden bile 6 senede öğrenmiş olmanız gerekirdi. Kendinize yazık etmişsiniz bu kadar zaman.

Artık dur demenin vakti, kalkın bir kursa yazılın hemen bugün.

Son düzenleme:
Başka bir sıkıntınız var mı?
Veya fiziksel muayenenizi oldunuz mu, kansızlık filan da halsizlik yapar, halsiz olan insanın canı bişey istemez vs vs..

Ruhsal ve fiziki yönden sağlıklı iseniz bu kadar gamsız olmamalısınız.
6sene az değil. İmkan da varmış, gayret edin.
İnsan çalıştıkça ürettikçe öğrendikçe daha da istekli olur.
Kendimi bildim bileli boyleyim.Kilo aldikcada disaridanda soyutladim kendimi :(
Kan tahlillerimde bi problem yok.
Bisey yapip,urettikce inanin cok mutlu oluyorum ama en fazla 2 gun devam ettirebiliyorum :(

Canım bak bunun farkına varıp üzülmen bile bi adım aslında biliyorsun yani en azından durumunu..
Bunu hem kendin için hem geleceğin için yapmalısın..Orda yaşıyorsun sonuçta böyle devam ettikçe daha çok üzülüp kendini adapte olmamış gibi hissedeceksin..
Madem 6 sene geçmiş bari daha fazla geçmesin.Bi adım at gir kursa çevre edinirsin,biraz olsada öğrenirsin en azından sonra zamanla gelişir zaten..Kursa gelenlerde bilmediği için geliyor...Artık vakit kaybetme kendine bunu başarmalıyım de:süslü:

P

Pek ciktigim soylenemez zaten...Amerika'dayim..
:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Ben Amerika'dan yeni döndüm. Yanlış anlamayın ama İngilizce gibi bir dili 6 yılda nasıl öğrenemediniz? Ben kendimi parçalıyorum oraya yerleşebileyim diye. Kusura bakmayın ama çok kızdım insanlar ne paralar döküyor bu dili öğrenebilmek için !!!

Yaşadığın yeri sevmeye çalış. Mutsuz olduun için bir şey yapmak istemiyor olabilir misin ? 6 sene hakikaten çok uzun. dönüş var mi daha ne kadar durulacak orada ?

cidden çok yazık etmişssin ama.
o kadar imkanın içinde dil öğrenmemiş bir cm ilerleme kaydedememişssin.
hani büyük sorunların vs. olsa hastalıktır filan tmm bişey denmez ama
sırf tembellikse kötü ya.
bi çocuk doğsa 6 yaşına gelmişti şimdiye:))
ama hayatın ne getireceği belli olmaz.
eşine güveniyorsun muhtemelen ama bence bir an önce sıyrıl bu psikolojiden.
kaç yaşındasın peki.
kaç sene kalacaksınız orada
25 yasindayim.Off diger soylediklerinize bisey diyemeyecegim yarama tuz bastiniz :(

25 yasindayim.Off diger soylediklerinize bisey diyemeyecegim yarama tuz bastiniz :KK43:
üzgünüm ama gerçekleri duymak için açmadın mı konunu.
psikolojik olarak ne durumdasın peki.
kilo derken kilon ne kadar.
açıkca dürüstce kendinle yüzleş ve hayatının geri kalanına sahip çık.
inan çoook pişman olursun.
6 senede dil öğrenemediğini duyan herkes sorar sebebini.
25 yaşında hayatından vazgeçmiş gibisin.
açıkcası eşine güvendiğini düşünüyorum.
nasılsa her işi hallediyor eve bakıyor mu diyorsun.
bi çocuğun olsa onun elinden tutup okula bile götüremeyeceksin düşünsene.
orada eğitimini de tamamlardın fıstık gibi dil de öğrenir çalışırsdın da.
eşinin mesleği ne,eğitimi ne

Back