Tatlı Tarifi Tembel Gelin Tatlısı -Dost Süt Sponsorlugunda

Tenceresiz kaldim anne

Kendi farkında değil ama idolu oluyorum 🤘🏻
Pro Üye
Anneler Kulübü
8 Nisan 2017
56.749
296.630
Bugün yapımı kolay görüntüsü sizin elinizin dokunusu ile şık olacak bir tatlı yapıyorum

Malzemeler :

1paket süt (bir litre)

3 kaşık un

3 kaşık nişasta (buğday veya mısır farketmez)

Bir paket vanilin

Bir kaşık margarin

1su bardağı toz şeker

1bardak hindistan cevizi (bulamak için )

Kakaolu yapmak için :

1 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı çikolata(ben damla çikolata kullandım )

Yapım aşaması

Süt, un,nişasta,vanilin ve şekeri süt soğukken çırpıyoruz...

Sonra ocağı açabiliriz..

Orta ateşte karistirarak pişiriyoruz...

İyice koyulasip ceylan gözü patlamaya başlayınca ocağı kapatabiliriz

Ocağı kapattıktan sonra bir kaşık terayag veya margarin i bir kaşık ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz

Bu aşamada eğer topaklanma oldu ise blenderla çekin ..

Ben soğukken karistirdigim ve sürekli cirptigim için topaklanma olmadı

Sade de yapabilirsiniz kakaolu da ben yarısını kakaoli yaptım

Sade olanı önce fincanlara koydum

Aşağı yukarı 14 kahve fincanı çıkıyor ben sütlü kahve fincanlarina da koydum

Öncelikle fincanlari sudan geciriyoruz fincan içi islatilinca karışım dökülüyor bardağa yapışmasın diye

Karışımı yarı yarıya kullandıktan sonra kalan karışıma bir kaşık kakao bir kaşık bitter damla çikolata koyup çırpıyoruz tekrar

Kakaolu olanda bu sayede hazır

Ben bir kısmını sade bir kısmını kakaolu olarak fincanlara koydum hatta iki tanesine önce sade koyup üzerine bir parmak kakaolu koydum çok şahane oldu :))

En az 3 saat dolapta dinlendiriyoruz

Fincandan çıkartırken kenarlarına hafif hafif dokunarak fincandan ayrılmasını sağlıyoruz

Cikardigimiz tatlıyı hindistan cevizi ne buluyoruz yuvarlayarak yada üzerine dökerek her tarafını kapliyoruz

Aslında hindistan cevizi ne biraz kakao ekleyerek biraz küllü kurabiye görüntüsü elde ediyoruz ama ben bu sunumu unutmuşum

Hepsini hindistan cevizi ile kapladım :))

Üzerini dilediğiniz gibi susleyebilirsiniz

Çikolata eritip uzerine gezdirebilirsiniz sadelerde nar çok şık duruyor :))

Antep fıstığı ile de renklendirebilirsiniz

Afiyet olsun

Son düzenleme:
Kanka harika olmus bu ya maharetli kankam benimtakimlar da yikiliyor yalniz❤
Tşk ederim kankacim senin zaferine erişmeye çalışıyoruz takımları kullandım hemen elimde yıkayıp yerine koydum kırılmasın diye

Uuuu keşke benim olsa
Tatlıdan çok, gözüm tabakalar da kaldı

Şaka bi yana ellerine sağlık canım,nefis görünüyor. Yarışmada başarılar dilerim
Benim de gözüm kaldı onlarda hemen yıkayıp bulasigi kurulamak huyum değildir kurulayop kaldirdim

Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel görünüyor Tabakların da gözümden kaçmadı çok güzeller

Ayy eline emeğine sağlık çok güzel, lezzetli görünüyor eminim tadıda muhteşemdir. En kısa zamanda denicem çok canım çekti♡♡♡ yarışmada başarılar.

Servislerim şekil,önümden çekil Birinci mi oldukta böyle takımımız olacak Eline sağlık miniko,yarışmada bol şanslar
tşk ederim daha güzelleri senin olsun
Ayy eline emeğine sağlık çok güzel, lezzetli görünüyor eminim tadıda muhteşemdir. En kısa zamanda denicem çok canım çekti♡♡♡ yarışmada başarılar.
canım pişirme aşamasında ne kadar koyu yaparsan o kadar güzel kalıp gibi oluyor bilgin olsun tşk ederim beğenmene sevindim
Ellerine saqlik cnm tabaklar ayrı sunum ayrı yıkılıyorr ismide cok hoşş
Tşk ederim

İsmine bayıldım tam bizlik @deynepnaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…