Misal yarın sabah çılgın bir sınav beni bekliyor ve ben çalışmak yerine burda çene çalıyorum. Çünkü tembellik bunu gerektirir.Erteleme, motivasyon eksikliği, bahaneler bulmak ve Şikayet etmek konusunda üstüme yoktur. Tipik tembel öğrenciyim yani
Siz öyle sanınTürkiyede memurların genel profili kadrolu isen rahatsın salla başını al maaşını
Siz öyle sanın
Şu genellemeden vazgeçin artık lütfen!
Memuruz herhaldeSiz öyle sanın
Şu genellemeden vazgeçin artık lütfen!
Evet memurumMemuruz herhalde
Evet memurum
ama memur olmasam da
hiçbir meslek grubu için
onlar da ne iş yapıyorlar ki canım diye bir yorumda bulunmam
kul hakkıdır yahuu
nereden biliyorsunuz yani ne kadar çalıştığını
Aynı bu yazdıklarınızla ilgili cümleleri özel sektörde çalışan bi arkadaşımdan duydumkişisel algılamayın ama, aşağıda benim özetleyeceğim cümleler bir memur arkadaşımın kendi yorumlarıdır;
benim yıllık yaptığım işi 8 saat tam mesaiyle 2-3 ayda yaparım, ama yapmıyorum, çünkü o kadar kendimi sıkmamı gerektirecek o kadar iş yok, o kadar çok gereksiz kadro var ki.
askerlik gibi, maksat zaman doldurmak yani.
not: elbette bazı kurumlar yukarıdaki gibi olduğu gibi bazı kurumlarda memurların anası ağlıyor.
Bence genelleme yapmak yanlış.Türkiyede memurların genel profili kadrolu isen rahatsın salla başını al maaşını
devlet memurluğu rahattır yaptın iş bellidir nasıl yapacağında pekte önemli değildir ortalama 65 yaşına kadar çalışmak garantilidirBence genelleme yapmak yanlış.
14 yıl boyunca resmi dairede çalıştım.Bazen öğlen tatiline çıkamadığım zamanlarda oldu.
Her devlet dairesi için söylenemez bu zira özellerde de bahsettiğiniz profilde insanlar çalışıyor.
Biraz iş ahlakıyla ilgili bu durum bana göre
Evet rahattır çünkü ay sonunda alacağınız maaş bellidir, vakti bellidir.devlet memurluğu rahattır yaptın iş bellidir nasıl yapacağında pekte önemli değildir ortalama 65 yaşına kadar çalışmak garantilidir
özel söktörde garanti diye birşey yoktur çalışma azmi ve hırsınla paralel başarılı ve kalıcı olursun yada olmazsın
ben bunu demek istemiştim tabiki istisnalar vardır
devlet memrlarının rahat olduğunu düşünüyorum özel sektöre göreEvet rahattır çünkü ay sonunda alacağınız maaş bellidir, vakti bellidir.
Burda hem fikiriz ama dediğim gibi tüm kurumlar için sizin dediğiniz gibi "salla başını al maaşını" kavramı geçerli değildir :)
Şimdi burda size tek tek kurum adımı sayayım :)devlet memrlarının rahat olduğunu düşünüyorum özel sektöre göre
bireysel geçerlilik dışında hangi kurumlar için geçerli değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?