zonguldakta taktırdım ama ankarada devam edeceğim.
1 yıl dediler ama yıllar mı sürüyor?
o halde gülin hanım yapıyor tedaviyi :) bildim mi?[/
ben daha hiç gitmedim ilk defa gitcem tanışcam muayeneye.evet dogrudur nerden bildin?
canım bana da 1.5 yıl dedi doktor ... ama yakınım yaptırdı ona da 2 yıl demiş doktoru 3 yıl kaldı teller...
benim gorustugum ortodontist de 7 8ayda duzelir uzarsa da max. Bir yil demisti
benim gorustugum ortodontist de 7 8ayda duzelir uzarsa da max. Bir yil demisti
ben de ona gidiyorum, gecenlerde muayehanede konusuldu, zonguldak işi, orada duydum. bize de 12-14 ay arası dedi. eşimin 4 ay oldu, düzeldi çoğunluğu, dediği süreden kısa sürecek gibi. bazı hekimler alt ve üst farklı zamanlarda takıyor ve süre uzuyor.
arkadaşlar merhaba.tellerim takılalı bir ay oldu problemim dişlerimde aralıklar vardı.dişlerim ne zaman hareket etmeye başlayacak acaba?Elimde ayna sürekli bakıyorum:) çok merak ediyorum nasıl olacağını.özelikle alt köpek dişimde belirgin bir aralık var bazen agrıyor çekiliyor gibi hissediyorum.beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.Birde düzenli fırçalamama ragmen dişlerimde sararma var çay içmemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama nihayetinde fırçalıyorum.sizler böyle bi sorunla karşılaştınız mı?ne yapmam gerekiyor sararmayı önlemek için?teşekkürler.
merhaba arkadaslar :) bende 24 yasndayım ve ögrtemenım... ve görünüsüme asırı önem veriyorum.. bi eksigim carpık dişlerim :2: yakısıyor sana tatlı dıyorlar ama ondeki 4 diş sorunlu... ne kadar surede etkısı olur bıde benım yuzum baya ufak cene dar.. bi kere kullandım dudaklarım bile sureklı kanadı... tel istemiyorum.. bide yaza nişanım var... nişan da ''telli'' gelin olmak istemiyorum...
benimde çenem dardı ve ön 4 dişimde sorun vardı. arkadan iki dişimi çektiler ve üst dişlerim şuan 4. aydayım tamamen düzeldi :)
benimde çenem dardı ve ön 4 dişimde sorun vardı. arkadan iki dişimi çektiler ve üst dişlerim şuan 4. aydayım tamamen düzeldi :)
4 ay mııııınasıl yaa benim görüstügüm herkes en ii ihtimal 1bucuk-2 yılda düzelir demişti bende yaptıramadım o yuzden 2 yıl istemiyorum dieee.... ön carpıklıklar az mıydı benım cıddı cıddı carpık ya tam ortadaki degl hemen onların yanındakiler üste cıktı v seklinde diye tabir ediliyorr :2:
ay böyle 4 ayda düzeldi falan duyunca çok mutlu oluyorum inşş yaa bizimkilerde düzelir:)
peki ne kadar sürdü uzadı mı tedavin?
arkadaşlar merhaba.tellerim takılalı bir ay oldu problemim dişlerimde aralıklar vardı.dişlerim ne zaman hareket etmeye başlayacak acaba?Elimde ayna sürekli bakıyorum:) çok merak ediyorum nasıl olacağını.özelikle alt köpek dişimde belirgin bir aralık var bazen agrıyor çekiliyor gibi hissediyorum.beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.Birde düzenli fırçalamama ragmen dişlerimde sararma var çay içmemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama nihayetinde fırçalıyorum.sizler böyle bi sorunla karşılaştınız mı?ne yapmam gerekiyor sararmayı önlemek için?teşekkürler.
Arkadaşlar bu arada ben görüştüğüm prof.un bir hastasını görmüştüm metal tel kullanıyordu ama incecikti gayet estetik duruyordu:) teller ilerde kalınlaşıyor mu ya da braket boyutlarını büyütüyorlar mı tedavi süresinde? bir de metal tel taktırıcam ama braketin renginin beyaz olanı falan var mı?
Benim braketim şeffaf uzaktan tel yok gibi duruyor.. Teller kalınlaşıyor ilerleyen zamanlarda ilk başlangıçta ince takılıyor sonra tedaviye göre gittikçe kalınlaşıyor braketlerin boyu büyümüyor bildiğim kadarıyla =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?