Tellerim

fakatmuzeyyen

tomorrow the world would be the same as yesterday
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2017
287
276
103
Bundan 2 ay kadar önce doktora gittiğimde doktorum artık tellerimin çıkacağını söyledi. Ama arkada yamuk bir dişim daha vardı, bende o dişi gösterdim. 'İstersen orayı düzeltmeyide deneyelim ama oraya tel takarsam dilini keser, bir de çok ağrır. Zaten orası sana ileride problem yaratmaz. Estetik açıdan diyorsan gözükmüyorda ama sen bilirsin.' Dedi. Bende taktırmamaya karar verdim ve ölçü aldıktan sonra çıktım odadan.
Buraya kadar tamam.

Çıktıktan sonra babam aradı. Bende anlattım durumu artık çıkıyor diye. Telefonda öyle bir bağırıyor ki ben zaten o dişin için para verdim falan. Sonra geldi dişçiye, aynı gün içerisinde tekrar doktorun yanına girdik ve doktora 'bu arkadaş biraz korkmuşta biz o dişide düzeltmek istiyoruz.' Dedi. Doktor bana söylediklerini ona söylesede fayda etmedi ısrar kıyamet oraya teli taktırdı.

Şimdi benim o tel takılan yere lastik takmam gerekiyor. Alt dişimin iç kısmından üst dişimin dış kısmına takmam gerekiyor hemde. Ama takınca ağzımı dahi açamıyorum öyle bir ağrı yapıyor. Bir de 2 aydır neredeyse çorbayla besleniyorum, konuşamıyorum doğru düzgün dilimi çok fena kesiyor orası. Tükürüğümü yutarken bile kesiyor dilim hafif hareket ettiği için. Peçete koyuyorum peçeteyide kesiyor. Annem bu halimi görünce konuştu babamla, babamda ne yapıyorsa yapsın çıkartsın istiyorsa dedi.

Şimdi sorunum şu ben gidip doktora ne diyeceğim? Dalga geçer gibi olmaz mı çıkartmak istiyorum diyince? Azarlar mı beni? Sonuçta ölçüyü aldık sonra vazgeçtik düzeltelim orayı tarzı bir şey oldu, ondan sonra yine gidip arkadaki teli çıkartalım deyince saçma olacak gibi geliyor. Ne yapmalıyım?

ne kadar süre takılı olması gerekiyor?
uzunsa ve dayanamayacağım diyorsanız çıkarttırın dişçiyi ilgilendirmez sonuçta parasını ödediğiniz hizmeti aldınız vazgeçmek en doğal hakkınız..

O gün babamın ısrarı yüzünden taktırmıştım ben istemiyorum aslında zorlanıyorum de çıkarsın.Azarlanacak olan sen olmazsın böylece.

Doktorum biraz rahat biri. Bir keresinde gittiğimde arkadaki dişimi düzeltecek miyiz demiştim önceden, 'dur daha ona çok var senin kafa gitmiş iyice' diyip anneme beni göstererek deli işareti yapmış ciddi bir suratla. Birar korkuyorum o yüzden

Lastiklerimi takabilirsem 5 ay falan daha kalacak takmadan çıkartırsam 2 ay sonra çıkacak.
Bilmiyorum adam çok değişik çok önceden arkadaki dişimi düzeltecek miyiz dediğimde 'dur daha ona var senin kafa gitmiş' diyip arkada oturan anneme veni gösterip deli işareti yapmış. Biraz çekiniyorum o yüzden

pff hiç sevmem laubali tipleri..
sanki hayrına yapıyor..

Baban da bir tuhafmis yani..
Neyse rahatsiz oluyosan git cikarttir.Doktor da senin gibi bir insan azarlama gibi bir durum olacagini sanmiyorum.
Yalniz gitmek istemiyosan annenle git o soylesin.Dert etme her gun senin gibi kac kisi goruyordur onlar

Baban da bir tuhafmis yani..
Neyse rahatsiz oluyosan git cikarttir.Doktor da senin gibi bir insan azarlama gibi bir durum olacagini sanmiyorum.
Yalniz gitmek istemiyosan annenle git o soylesin.Dert etme her gun senin gibi kac kisi goruyordur onlar
Annem gelmez sanmıyorum ama deneyeceğim şansımı, teşekkürler:)

Annen doktorun bu hareketine karşılık ne yapmış nasıl bu kadar gevsek davranabilmis doktor git ne istiosan yaptır çekinme babasının hayrına yapmıyor para veriyorsun

O zaman babanla git.Baban olunca birşey diyemez

Çok geçmiş olsun.ben bişeyi merak ettim tel taktırmak zor mu ne kadar süre kaldı dişiniz de birde düzelme durumu nasıl bende düşünüyorum taktırmayı yaşımda 26 bu yaşta abes mi olur ki.

Çok geçmiş olsun.ben bişeyi merak ettim tel taktırmak zor mu ne kadar süre kaldı dişiniz de birde düzelme durumu nasıl bende düşünüyorum taktırmayı yaşımda 26 bu yaşta abes mi olur ki.
Ben 4 yıl tel kullandım. İlk 1 yılı arka 2 dişi sağlı sollu 4 toplam geri ittirmek için hem alt çeneye hem üst çeneye damaklı bir tel taktılar, lastik de kullandım. Mahvoldum. Ayda bir gidip sıkıyorlardı, ilk 10 gün lepe yiyordum, zor günlerdir. Sonra braketler takıldı, 2.5 sene. En son da damaklı sabitleyici takıldı ama 2 ay anca kullandım. 20 liklerim gomuktu, anestezi alerjisi çıkınca yapmadılar, sonra tadilat vs diye diye ertelendi. Ben de gitmedim bir daha. 20likler çıkmaya başlayınca üst çene azıcık bozuldu, ama hala doğal duruyor. Alt çene eski haline döndü. En ön dislerimde hafif eğrilik vardı altta zaten. 20 yıl oldu, geçti gitti şükür.

Öff babalar biraz tuhaf oluyor cidden

Ben de köprü yaptırdım dişime diye küsmüştü bana

Neymiş doğal güzelliği bozuluyormuş, niye kestiriyormuşum sağlam dişleri

Ortada güzellik mi kalmış ki dişsiz geziyorsun

Neyse diş acısını çok iyi bilirim

Yemek yiyememeyi, ağzın kanaması zartı zurtu hepsini yaşadım çünkü

Bence dayanamayacaksan çıkarttır gitsin

Doktorun ne düşüneceği mühim değil

Sen kendi canını kurtar

Ben de şu anda da yiyemiyorum düzgün ve yiyememek cidden zor

Can'ım tedavim aslında yarım kalacak çıkarsın ben de kullandım diş teli
Ve düzeldi
Dediğin gibi en son lastik kullandım o tamamen diş Eti'ni aşagı çeker gibi bir acı idi ama dişin yerine oturması icin şart
Acılı bi süreç ama alışacaksın ilk takıldığında acıyor
Her lastiği çıkarıp taktığında da
Ama bunca acı çekmişken yarım bırakma pişman olursun

Benim doktorumda artık düzeldi diyerek tedaviyi yarım kesti
O bıkkınlıkla sevinmiştim bile
Bes sene uğraştım ben bu problemle
Son uc dort
Annen doktorun bu hareketine karşılık ne yapmış nasıl bu kadar gevsek davranabilmis doktor git ne istiosan yaptır çekinme babasının hayrına yapmıyor para veriyorsun
seni çok iyi anlıyorum uzun yıllar tel tedavisi görüp som uc dort ay kala doktorum artık acı verecek zaten düzeldi dedi ve kesti pişman oldum cocuk aklı kabul ettim sonra tekrar doktor dolaştım suan diş kaybı olur ve dişlerin yıpranır dedi
Ayrıca lastik tak çıkar her gün acır ama şart biraz daha sabret bence ben gibi pişman olma
Benim çok hafif arkada boşluğum var birde iki numarada hafif bi yamukluk keske yaptırmışken dümdüz olsaydı

Bir de dişe yapışan kısımların plastiği mi diyim porseleni mı diyeyim şeffaf olanları çıkmıştı ben tedavi görürken. Hatta reklamında tüm braketler dişlerin iç kısmına takıyorlardı. Onlardan taksalar?

Benimde alt dişlerim 20 lik azılar çıkınca çok yamuldu

azıcık daha dayanın alısıyor insan bi zaman sonra. bir de mumu bol kullanmayı falan deneyin belki kaymaz öyle

5 sene tel kullandım yaşım çok geçti 23 yaşında taktım düşün dişlerim öndeydi onun düzelmesi için o dediğin lastiklere çok uzun süre katlandım teller ağzımın içini yardı yemek yiyemedim çok ağrıdı ameliyat oldum iki kere gömük diş ameliyatı her ay sıkıştırıldı bu tedavi tamamen sabır işi bence baban senin iyiliği istemiş biraz bu acılara katlan sonuçta ömür boyu güzel dişlerin olacak doktor biraz ciddiyetsiz işinde iyi mi çünkü bu tedavide doktor önemli ayrıca teli çıkarma tedavi geriye gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…