- 3 Mayıs 2017
- 287
- 276
- 103
- Konu Sahibi fakatmuzeyyen
-
O gün babamın ısrarı yüzünden taktırmıştım ben istemiyorum aslında zorlanıyorum de çıkarsın.Azarlanacak olan sen olmazsın böylece.
ne kadar süre takılı olması gerekiyor?
uzunsa ve dayanamayacağım diyorsanız çıkarttırın dişçiyi ilgilendirmez sonuçta parasını ödediğiniz hizmeti aldınız vazgeçmek en doğal hakkınız..
Lastiklerimi takabilirsem 5 ay falan daha kalacak takmadan çıkartırsam 2 ay sonra çıkacak.
Bilmiyorum adam çok değişik çok önceden arkadaki dişimi düzeltecek miyiz dediğimde 'dur daha ona var senin kafa gitmiş' diyip arkada oturan anneme veni gösterip deli işareti yapmış. Biraz çekiniyorum o yüzden
Mum gibi şeyler var ya dişçide braketin üstüne ondan koysan kesmez sanki?
Annem gelmez sanmıyorum ama deneyeceğim şansımı, teşekkürler:)Baban da bir tuhafmis yani..
Neyse rahatsiz oluyosan git cikarttir.Doktor da senin gibi bir insan azarlama gibi bir durum olacagini sanmiyorum.
Yalniz gitmek istemiyosan annenle git o soylesin.Dert etme her gun senin gibi kac kisi goruyordur onlar
Annen doktorun bu hareketine karşılık ne yapmış nasıl bu kadar gevsek davranabilmis doktor git ne istiosan yaptır çekinme babasının hayrına yapmıyor para veriyorsunDoktorum biraz rahat biri. Bir keresinde gittiğimde arkadaki dişimi düzeltecek miyiz demiştim önceden, 'dur daha ona çok var senin kafa gitmiş iyice' diyip anneme beni göstererek deli işareti yapmış ciddi bir suratla. Birar korkuyorum o yüzden
O zaman babanla git.Baban olunca birşey diyemezDoktorum biraz rahat biri. Bir keresinde gittiğimde arkadaki dişimi düzeltecek miyiz demiştim önceden, 'dur daha ona çok var senin kafa gitmiş iyice' diyip anneme beni göstererek deli işareti yapmış ciddi bir suratla. Birar korkuyorum o yüzden
Ben 4 yıl tel kullandım. İlk 1 yılı arka 2 dişi sağlı sollu 4 toplam geri ittirmek için hem alt çeneye hem üst çeneye damaklı bir tel taktılar, lastik de kullandım. Mahvoldum. Ayda bir gidip sıkıyorlardı, ilk 10 gün lepe yiyordum, zor günlerdir. Sonra braketler takıldı, 2.5 sene. En son da damaklı sabitleyici takıldı ama 2 ay anca kullandım. 20 liklerim gomuktu, anestezi alerjisi çıkınca yapmadılar, sonra tadilat vs diye diye ertelendi. Ben de gitmedim bir daha. 20likler çıkmaya başlayınca üst çene azıcık bozuldu, ama hala doğal duruyor. Alt çene eski haline döndü. En ön dislerimde hafif eğrilik vardı altta zaten. 20 yıl oldu, geçti gitti şükür.Çok geçmiş olsun.ben bişeyi merak ettim tel taktırmak zor mu ne kadar süre kaldı dişiniz de birde düzelme durumu nasıl bende düşünüyorum taktırmayı yaşımda 26 bu yaşta abes mi olur ki.
Can'ım tedavim aslında yarım kalacak çıkarsın ben de kullandım diş teliBundan 2 ay kadar önce doktora gittiğimde doktorum artık tellerimin çıkacağını söyledi. Ama arkada yamuk bir dişim daha vardı, bende o dişi gösterdim. 'İstersen orayı düzeltmeyide deneyelim ama oraya tel takarsam dilini keser, bir de çok ağrır. Zaten orası sana ileride problem yaratmaz. Estetik açıdan diyorsan gözükmüyorda ama sen bilirsin.' Dedi. Bende taktırmamaya karar verdim ve ölçü aldıktan sonra çıktım odadan.
Buraya kadar tamam.
Çıktıktan sonra babam aradı. Bende anlattım durumu artık çıkıyor diye. Telefonda öyle bir bağırıyor ki ben zaten o dişin için para verdim falan. Sonra geldi dişçiye, aynı gün içerisinde tekrar doktorun yanına girdik ve doktora 'bu arkadaş biraz korkmuşta biz o dişide düzeltmek istiyoruz.' Dedi. Doktor bana söylediklerini ona söylesede fayda etmedi ısrar kıyamet oraya teli taktırdı.
Şimdi benim o tel takılan yere lastik takmam gerekiyor. Alt dişimin iç kısmından üst dişimin dış kısmına takmam gerekiyor hemde. Ama takınca ağzımı dahi açamıyorum öyle bir ağrı yapıyor. Bir de 2 aydır neredeyse çorbayla besleniyorum, konuşamıyorum doğru düzgün dilimi çok fena kesiyor orası. Tükürüğümü yutarken bile kesiyor dilim hafif hareket ettiği için. Peçete koyuyorum peçeteyide kesiyor. Annem bu halimi görünce konuştu babamla, babamda ne yapıyorsa yapsın çıkartsın istiyorsa dedi.
Şimdi sorunum şu ben gidip doktora ne diyeceğim? Dalga geçer gibi olmaz mı çıkartmak istiyorum diyince? Azarlar mı beni? Sonuçta ölçüyü aldık sonra vazgeçtik düzeltelim orayı tarzı bir şey oldu, ondan sonra yine gidip arkadaki teli çıkartalım deyince saçma olacak gibi geliyor. Ne yapmalıyım?
seni çok iyi anlıyorum uzun yıllar tel tedavisi görüp som uc dort ay kala doktorum artık acı verecek zaten düzeldi dedi ve kesti pişman oldum cocuk aklı kabul ettim sonra tekrar doktor dolaştım suan diş kaybı olur ve dişlerin yıpranır dediAnnen doktorun bu hareketine karşılık ne yapmış nasıl bu kadar gevsek davranabilmis doktor git ne istiosan yaptır çekinme babasının hayrına yapmıyor para veriyorsun
Benimde alt dişlerim 20 lik azılar çıkınca çok yamulduBen 4 yıl tel kullandım. İlk 1 yılı arka 2 dişi sağlı sollu 4 toplam geri ittirmek için hem alt çeneye hem üst çeneye damaklı bir tel taktılar, lastik de kullandım. Mahvoldum. Ayda bir gidip sıkıyorlardı, ilk 10 gün lepe yiyordum, zor günlerdir. Sonra braketler takıldı, 2.5 sene. En son da damaklı sabitleyici takıldı ama 2 ay anca kullandım. 20 liklerim gomuktu, anestezi alerjisi çıkınca yapmadılar, sonra tadilat vs diye diye ertelendi. Ben de gitmedim bir daha. 20likler çıkmaya başlayınca üst çene azıcık bozuldu, ama hala doğal duruyor. Alt çene eski haline döndü. En ön dislerimde hafif eğrilik vardı altta zaten. 20 yıl oldu, geçti gitti şükür.
azıcık daha dayanın alısıyor insan bi zaman sonra. bir de mumu bol kullanmayı falan deneyin belki kaymaz öyleBundan 2 ay kadar önce doktora gittiğimde doktorum artık tellerimin çıkacağını söyledi. Ama arkada yamuk bir dişim daha vardı, bende o dişi gösterdim. 'İstersen orayı düzeltmeyide deneyelim ama oraya tel takarsam dilini keser, bir de çok ağrır. Zaten orası sana ileride problem yaratmaz. Estetik açıdan diyorsan gözükmüyorda ama sen bilirsin.' Dedi. Bende taktırmamaya karar verdim ve ölçü aldıktan sonra çıktım odadan.
Buraya kadar tamam.
Çıktıktan sonra babam aradı. Bende anlattım durumu artık çıkıyor diye. Telefonda öyle bir bağırıyor ki ben zaten o dişin için para verdim falan. Sonra geldi dişçiye, aynı gün içerisinde tekrar doktorun yanına girdik ve doktora 'bu arkadaş biraz korkmuşta biz o dişide düzeltmek istiyoruz.' Dedi. Doktor bana söylediklerini ona söylesede fayda etmedi ısrar kıyamet oraya teli taktırdı.
Şimdi benim o tel takılan yere lastik takmam gerekiyor. Alt dişimin iç kısmından üst dişimin dış kısmına takmam gerekiyor hemde. Ama takınca ağzımı dahi açamıyorum öyle bir ağrı yapıyor. Bir de 2 aydır neredeyse çorbayla besleniyorum, konuşamıyorum doğru düzgün dilimi çok fena kesiyor orası. Tükürüğümü yutarken bile kesiyor dilim hafif hareket ettiği için. Peçete koyuyorum peçeteyide kesiyor. Annem bu halimi görünce konuştu babamla, babamda ne yapıyorsa yapsın çıkartsın istiyorsa dedi.
Şimdi sorunum şu ben gidip doktora ne diyeceğim? Dalga geçer gibi olmaz mı çıkartmak istiyorum diyince? Azarlar mı beni? Sonuçta ölçüyü aldık sonra vazgeçtik düzeltelim orayı tarzı bir şey oldu, ondan sonra yine gidip arkadaki teli çıkartalım deyince saçma olacak gibi geliyor. Ne yapmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?