cnm bi iki dişinse sorun sanırım kısa olacaktır ama doktor görmeli elbette net sonucu o söyler sana...yaş faktörü de etkili..mesela ben 27 yaşımda takdırdım.2,5 yıl oldu.alt üst vardı ve bikaç dişte de problemim vardı...dişleri çekti yer açtı yamuk olanları düzeltti oralara çekip filan...ama kişiden kişiye değişir bu süre..diş yapında önemli..şeffaf tel taktırabilir veya içten takılan gözükmeyen teller var onları isteyebilirsin diş yapın müsaitse..ben şeffaf istemedim çünkü metal ile şeffafların basıncı aynı olmuyormuş.bu da süreyi uzatabilir dedi..tedavi bittikten sonra pekiştirme için damaklık veya tel veriliyo içten...
ya da bunlarla uğraşmam dersen kaplama yaptırabilirsin ama kendi dişin gibi olmaz..en net yanıtı bi ortodontist verecektir.
hiç bir leke olmaz korkma ama dişlerine iyi bakman ve güzelce fırçalaman gerekbenim de diş tellerim daha yeni çıktı benimki 1 buçuk yıl kadar bir süre sürdü. hiç bir leke oluşmadı. hafif bir sarılık oluyor sanki çıkarıldıktan sonra ama bol bol fırçala dişlerini sonraki aşama evet damaklık demeyelim de ona dişlerinin kaymaması yani önceki haline dönmemesi için doktor dişlerinin kalıbını alıyor ve sana şeffaf plastik bir diş kalıbı veriyor. onu da bir tek yemek yediğin zaman çıkaracaksın hepsi bu.. vee sonunda kurtulmuş oluyorsun
peki kızlar teller takılırken bir madde ile yapıştırılıyor ya dişe..teller çıktıktan sonra onlar nasıl çıkıyor dişten..doktor mu çıkaracak yoksa ayrıca bir doktor mu bakar yada zamanla düşer mi? bi tane dişteki teli çıkarttı ama orada o madde kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?