• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teller çıktıktan sonraki aşamalar?

sedna03

Guru
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2008
1.824
32
358
Diğer
slm kızlar.2,5 yıldır tellerim var ve çıkma aşamasındalar :) ama teller çıkınca leke olmasından korkuyorum ..ne yapabilirim?tam ortada iki dişin birleştiği yerde bi sarılık var..orayı fırçalayamıyorum.bide ön dişlerde yanlarda hafif var.diğerlerinde yok.birde teller çıkınca damaklık filan o süreç nasıl işliyor?yardımcı olur musunuz teşekkürler :34:

hiç bir leke olmaz korkma ama dişlerine iyi bakman ve güzelce fırçalaman gerek :61: benim de diş tellerim daha yeni çıktı benimki 1 buçuk yıl kadar bir süre sürdü. hiç bir leke oluşmadı. hafif bir sarılık oluyor sanki çıkarıldıktan sonra ama bol bol fırçala dişlerini :1: sonraki aşama evet damaklık demeyelim de ona dişlerinin kaymaması yani önceki haline dönmemesi için doktor dişlerinin kalıbını alıyor ve sana şeffaf plastik bir diş kalıbı veriyor. onu da bir tek yemek yediğin zaman çıkaracaksın hepsi bu.. :61: vee sonunda kurtulmuş oluyorsun :32:

çok sağol..rahatlattın beni :))) o şeffaf şey ismi neyse belli oluyo mu peki çok..
benim teller 2,5 yıldır var..hafif sararmalar var iki dişin arasında ...umarım çok belli olmaz:(

Bende birşey sorabilir miyim size tel süresi neye göre değişiyor yoksa tel takmanin sabit bir süresi var mi taktirmak istiyorum ama sevmiyorummmmmmm :/ bi de sadece üstte bi iki dişte yamuklk var .
Lise 1 deyken aslinda bi tanidik doktor ki keşke olmasaydi gittim çikarip takilan bi tel gibi bişey verdi bi de damaga değen tabakasi vardi çok iğrenç birşeydi takamadm o zamanlar o yüzden bir de o zamanlar pek umursamiyordm ama şimdi öyle değiil istiyorum ama şimdide ne kadar kalir acaba işte yardimci olabilir misnz?

cnm bi iki dişinse sorun sanırım kısa olacaktır ama doktor görmeli elbette net sonucu o söyler sana...yaş faktörü de etkili..mesela ben 27 yaşımda takdırdım.2,5 yıl oldu.alt üst vardı ve bikaç dişte de problemim vardı...dişleri çekti yer açtı yamuk olanları düzeltti oralara çekip filan...ama kişiden kişiye değişir bu süre..diş yapında önemli..şeffaf tel taktırabilir veya içten takılan gözükmeyen teller var onları isteyebilirsin diş yapın müsaitse..ben şeffaf istemedim çünkü metal ile şeffafların basıncı aynı olmuyormuş.bu da süreyi uzatabilir dedi..tedavi bittikten sonra pekiştirme için damaklık veya tel veriliyo içten...
ya da bunlarla uğraşmam dersen kaplama yaptırabilirsin ama kendi dişin gibi olmaz..en net yanıtı bi ortodontist verecektir.

cnm bi iki dişinse sorun sanırım kısa olacaktır ama doktor görmeli elbette net sonucu o söyler sana...yaş faktörü de etkili..mesela ben 27 yaşımda takdırdım.2,5 yıl oldu.alt üst vardı ve bikaç dişte de problemim vardı...dişleri çekti yer açtı yamuk olanları düzeltti oralara çekip filan...ama kişiden kişiye değişir bu süre..diş yapında önemli..şeffaf tel taktırabilir veya içten takılan gözükmeyen teller var onları isteyebilirsin diş yapın müsaitse..ben şeffaf istemedim çünkü metal ile şeffafların basıncı aynı olmuyormuş.bu da süreyi uzatabilir dedi..tedavi bittikten sonra pekiştirme için damaklık veya tel veriliyo içten...
ya da bunlarla uğraşmam dersen kaplama yaptırabilirsin ama kendi dişin gibi olmaz..en net yanıtı bi ortodontist verecektir.

İçten olani hiç duymadim bnu bir araştirayim teşekkür ederim.
Kaplama yaşim 18 diye tavisye etmiyorlar burdada yazmiştim baska bir konuda yine birisi anlatti sağlam dişsse yaptirma diye kplamadan o yüzden vazgeçtim iki kere muayene oldum kaplamayi sordum dişlerin sağlam dediler tel önerdiler hayir dedim ama hiç içten olani söylmediler umarim dişlerime uygundurda o olur kurtulurum şu dişlerdenn tekrar teşekkürler :)

hiç bir leke olmaz korkma ama dişlerine iyi bakman ve güzelce fırçalaman gerek :61: benim de diş tellerim daha yeni çıktı benimki 1 buçuk yıl kadar bir süre sürdü. hiç bir leke oluşmadı. hafif bir sarılık oluyor sanki çıkarıldıktan sonra ama bol bol fırçala dişlerini :1: sonraki aşama evet damaklık demeyelim de ona dişlerinin kaymaması yani önceki haline dönmemesi için doktor dişlerinin kalıbını alıyor ve sana şeffaf plastik bir diş kalıbı veriyor. onu da bir tek yemek yediğin zaman çıkaracaksın hepsi bu.. :61: vee sonunda kurtulmuş oluyorsun :32:

canım bu damaklık dediğiniz şey ne kadar süre kullanılıyor ??

cnm damaklıktan derken yanlış kelime seçmiş olabilirim :( şeffaf bişey takıyolar dişlere..dişler eski haline dönmesi n sabitlesin diye..geçen sordum bi yıl takılacakmış.yanlışbilmiyosam internetten gördüğüm kadarıyla hani takma dişler olur ya onun gibi düşün ama dişlerin üstüne takacağız. onlara bi çeşit elbise :D

Ben bio'ları yanı şu şeffaf dişi koruyan şeyı akşam yemeklerden sonra takıyorum,sabah uyanıncaya kadar duruyor.Nisanda tellerım cıktı. Doktorum daha onceden okuldan geldıkten sonra tak dıoyordu,öğretmenım de okulda takmıyordum. Sımdı ıkı ay sonra da bı gun tak bı gun takma dıcem demıştı gecen muayenede.Böyle böyle bırakılıyormuş.
Benım dişlerım de degıl sarılık, kahverengılık bıle vardı.Hiiiç bırsey kalmadı.Korkmayın o anlamda sorun olmuyor, temızlıyorlar.

Ben de diş teli taktırcam.
damaklık verdiler ilk önce.şeffaf ve üst dişlerini sarıyor sadece..
1 ay takmak için doktor süre vermişti ama ben takmamıştım.süreyi biraz daha uzattık yarın tekrar gidicem randevum var çünkü.bakalım ne olacak :)

peki kızlar teller takılırken bir madde ile yapıştırılıyor ya dişe..teller çıktıktan sonra onlar nasıl çıkıyor dişten..doktor mu çıkaracak yoksa ayrıca bir doktor mu bakar yada zamanla düşer mi? bi tane dişteki teli çıkarttı ama orada o madde kaldı :(

Benim bu hafta cikio genel temizllik yapilck dediler hepsini onlar hallediyo beyazlatilio fln galiba

peki kızlar teller takılırken bir madde ile yapıştırılıyor ya dişe..teller çıktıktan sonra onlar nasıl çıkıyor dişten..doktor mu çıkaracak yoksa ayrıca bir doktor mu bakar yada zamanla düşer mi? bi tane dişteki teli çıkarttı ama orada o madde kaldı :(

onlar cikariyor o 'yapiskani' bir aletle, acimiyor ama tuhaf bir his veriyor ve cikardigi ses cok gicik, epilasyon aleti gibi biraz sesi:)
bu arada beyazlatmiyorlar dislerini, parlatiyorlar falan

slm kızlar çıktı çıktı :) umarım sizde bu duyguyu tadarsınız...çok güzel bişey..aynaya bakıp duruyorum bu benmiyim diye :) evet törpü gibi bişeyle aldılar..sadece telleri kestiler kalanını o aletle aldılar..sonra parlattılar..bi de şeffaf bişey takıcam işte adı her neyse..ama belli olmuyo..ço mutluyum çok..beklediğime değdi..sakın pişman olmayın...sonuç çok çok çok güzel..sevgiler

kızlar bende 99 senesinde tellerimi çıkartmıştım...14 yaşındaydım...2-2,5 sene sürmüştü tüm tedavi...teller çıktıktan sonra verilen damaklı tel im vardı benim.damaklı olduğu için s,f gibi harfleri söyleyemiyordum,o yüzden takmıyordum çoğu zaman....ama ne oldu dersiniz dişler hafif çarpıldı...eski hali gibi çarpık olmadı tabi..sakın damaklı teli takmayım demeyin...

arkadan tel takılmadı bana.. sınıftaki bi arkadaşımın dişinin arkasında tel vardı.bana doktorum damaklı tel verdi.hani dedelerimiz takma diş takar ya,onun gibi damaklı idı ve dişimin ön tarafından geçen teli vardı...damaklı olduğu için çok zorlanıyordum.fazla takamamıştım...

bana da damakli olanini vermisledri ama normal teli takmadan once, insan dogru duzgun konusamiyordu. bende sirf uyurken takiyordum( aslinda tum gun takmam gerekirdi, tabi tedavu suresi bu yuzden biraz uzamisti)
normal tel ciktiktan sonra, dislerimin arkasinda taktilar, o da bir kere cikmisti, bir hafta icinde dislerimde yavas yavas yamulmayi farkettim,allahtan randevuyu fazla bekletmeden verdiler:)
yanlis hatirlamiyorsam o damakliyi zaten bir suru sonra sadece aksamlari takilmasi gerekmiyormu? yani hayatin boyunca gece/gunduzmu takiliyor o? ne anladimki ozaman ben o tel den :D

ben 8 aydır o şeffaf damaklıktan takıyorum ve bu gün kaybettim of bidahaki randevuya kadar dişim bozulur diye korkuyorum :S

Back